Szigligeti Ede Liliomfija egy szívmelengető történet, egy vidám, zenés komédia, amelyet a filmvásznon, de színházban is szórakoztató végignézni. Utóbbit március 23-tól a Madách Színházban tehetjük meg, hiszen márciusban és áprlisban hét alkalommal is színpadra állítják a művet, ami Szente Vajknak és Bolba Tamásnak köszönhetően korszerű musicallé változott. A főbb szerepekben Nagy Sándort, Szerednyey Bélát és Jenes Kittit láthatjuk.

Rémlik a jelenet, amikor Makk Károly Liliomfijában Darvas Iván és Krencsey Marianne először pillantják meg egymást? És amikor a sok félreértést követően végül egymás karjaiban, egy szekéren zötykölődve búcsúznak a nézőktől? A film készítése óta ugyan eltelt 65 év, de a történet azóta sem fakult meg; a Madách Színház tavasszal többször is műsorára tűzi Mariska és Liliomfi meséjét.

Az eredeti művet egy kicsit modernizálták, aminek eredeménye egy vidám musical lett. A darabot március 23-án mutatják be először, de ezt követően még hat alkalommal adják elő. A főszerep Nagy Sándoré, a további szerepekben Szerednyey Béla, Magyar Attila, Serbán Attila, Barabás Kiss Zoltán, Barát Attila, Jenes Kitty, Kovács Gyopár, Ladinek Judit, Dobos Judit, Tóth Angelika és Berényi Dávid lép színre.

A Liliomfi története előszőr öltözik egy korszerű musical köntösébe – Szente Vajknak és Bolba Tamásnak köszönhetően –, de a kor természetesen a XIX. század, a szereplők pedig a színdarabból és a Makk Károly által készített nagyszerű filmből is ismert figurák, Szellemfi, Camilla kisasszony és Kányai fogadós, vándorszínészek, balatoni vendégek, sőt a szerencsétlenül járó ifjabb Schwartz is felbukkan majd.

De Szente Vajk író és rendező Szigligeti Ede darabjában új színekre, új lehetőségekre is bukkant, amelyek korunkban érvénnyel és friss erővel szikráznak fel. Meddig megyünk el a boldogságunkért? A szülők nemzedéke hogyan próbálja meghatározni az életünket? És vajon biztos nincs igazuk? A fiatalok irigylésre méltó elszántsággal próbálnak megtenni mindent a szerelmükért, és ebben a lelkesedésben lakozik valami egyedi és emberi, amelytől ez a történet mindannyiunk szívéhez közel áll. A Liliomfi bemutatójával a Madách Színház folytatja küldetését, a nézőket évről évre új magyar zenés előadással várva a Nagykörútra.

  • Szereposztás ITT, jegyvásárlás ITT.