A Hotel President legfelső emeletén lévő rooftop (hivatalos nevén Intermezzo Roof Terrace) egy önálló kis birodalom, ahova budapestiként is van bejárásunk, sőt könnyen előfordulhat, hogy jógaórák, nyári koktélozások vagy épp korcsolyázás okán már meg is történtek az első látogatások. A belváros legmagasabb tetőbárjában – annak érdekében, hogy az itteni sokcsillagos kilátástól hidegebb időben se kelljen megfosztani senkit – most három nagy buborékot emeltek az asztalok fölé, ahol plédekbe burkolózva vagy épp napfürdőzve kortyolhatunk fröccsöt, eszegethetünk és bámulhatjuk a várost felülről.

Visszatérő vendégek lettünk az Intermezzo Roof Terrace-on: és míg legutóbb a tojáslikőrrel és korcsolyapályával megtámogatott winter wonderlandjükről számoltunk be, most újra volt okunk megmászni a nyolc emeletet. Nevesítve az, hogy szépen csendben felhúztak három darab, hat méter átmérőjű buborékot, hogy csatlakozzanak a külföldön már többfelé (például a Temze-parton) bevett akciókhoz, és hidegbaráttá tegyék a szabad teret.

Ez egy szuper válasz arra a vendégigényre, hogy a kora tavaszi, de még hűvősebb időben is lehessen teraszozni és hozzájutni ahhoz a highlife érzéshez, amit a lábunk alatt heverő, kivilágított város látványa ad. A téliesítés/tavaszosítás nem egyszerű feladat, de klassz dolog, hogy Budapesten is egyre többen vágnak bele: a Hotel President elsőként 2017-ben kísérletezett vele, de akkor csak egy zártkörű esemény erejéig.

A dolog szuperjól tud működni, ha tudjuk, mire számítsunk; trópusi melegre például ne! Jelen esetben háromféle 30 négyzetméteres kuckóval találkozunk, mind tele élénk színű kiegészítőkkel (lampionokkal, párnákkal, plédekkel, műfűvel, növénnyel). Az egyik bár – itt leülni ugyan nem tudunk, cserébe viszont a magasított asztaloknál ugyanúgy lehet italozni, vagy akár kivárni, hogy felszabaduljon egy hely a másik két buborékban. Utóbbiak közül az egyik egy klasszikus bisztró, a másik pedig a kötetlenebb hangulatú lounge, rattan kanapékkal.

Akárhol is találjuk meg a helyünket, enni-inni mindenhol tudunk, a rendelést viszont a pultnál kell leadni. A konyhát falatozásra hangolták, így szaftos steakeket ne keressünk, helyette érjük be a bar food kategória amúgy nagyon ízletes tételeivel. És mielőtt bárki jogosan azt gondolná, ezeket csillagászati összegekért mérik, előrebocsátjuk, hogy nem: 1000-2000 Ft között kaphatunk magyaros ízelítőt, sült kolbászt mustárral, klubszendvicset vagy qunioát kecskesajttal. És akkor még a pohárkrémről vagy brownie-ról nem beszéltünk. Italfronon "buborékos" és "nem buborékos" opciókat kérhetünk, amik között a fröccs és egy mentes málnaszörp is elfér.

Az pedig, hogy hogyan működik a gyakorlatban a rendszer: először is, érdemes bejelentkezni (telefonon vagy e-mailben) – ez teljesen díjmentes, se a foglalásért, se a feljutásért nem kell fizetnünk. Délután 5 órától este 9-ig jöhetünk (a hét minden napján): a szállodába érve magabiztosan sétáljunk a recepcióhoz, ahol a kezünkbe fognak nyomni egy kártyát, majd két rövid liftút és néhány jelzésértékű tábla után célt is érünk a belváros tetején.