Élmény

Újra nyitva a város legmagasabb korcsolyapályája – Intermezzo Ice Terrace

Fotó : Csudai Sándor / We Love Budapest
Hotel President Rooftop Terrace korcsolyapálya
Szponzoráció

Nyáron menő rooftop bár és étterem a Hotel President egykori helikopterleszállója, idén télen viszont másodjára is egy kisebb Winter Wonderlanddé változott. Ez azt jelenti, hogy egy alig több mint ezer forintos belépőért karácsonyi zenékre korcsolyázhatunk, a kivilágított várossal a lábunk alatt, a körök után pedig hőgombák alatt kortyolhatjuk a forró csokit és falatozhatjuk a sült kolbászt vagy épp a gőzgombócot.

Kevés hangulatosabb jelenetet tudunk elképzelni egy téli délutánra annál, minthogy egy elit szálloda tetején forralt bor, gőzgombóc és a kivilágított belváros társaságában időzünk, a hőgomba alatt, pokrócba burkolva. Talán azt, hogy mindezt karácsonyi zenét hallgatva tesszük, az után, hogy a korcsolyapályán kellőképpen megedzettük lábizmainkat.

Fotó: Polyák Attila / We Love Budapest
Fotó: Polyák Attila / We Love Budapest

Nem szívesen csomagoljuk az információt abba a reklámszövegbe, hogy a Hotel President ezt hozza el Budapestnek (már második éve) – de tulajdonképpen ez a valóság. A Hold utcai szálloda legfelső emeletén hétköznaponként 16-20 óráig, hétvégén pedig délután 2-től este 8-ig tölthetjük az időt olyan klasszikus téli elfoglaltságokkal, amiket általában egymástól szeparálva találunk meg a városban.

Fotó: Polyák Attila / We Love Budapest
Fotó: Polyák Attila / We Love Budapest

A szokatlan helyen lévő korcsolyapálya tavaly debütált, ekkor el is jöttünk megnézni, és most visszatértünk a hírre, hogy újra fel lehet csatolni a spéci korcsolyát. A terep egy szintetikus, környezetbarát polimerekből készült felület, amely a jégnél egy puhább anyag, ebből kifolyólag a sérülésveszély kisebb és az ízületekkel is kíméletesebb. Jó hír ez annak, aki például gyermekkel jönne, de annak is, aki nem kifejezetten gyakorlott versenyző ebben a téli sportban.

Fotó: Csudai Sándor / We Love Budapest

A program nagyon jól működik randiként vagy a közös időtöltésként a barátokkal, hiszen a beugró 1250 Ft-ért egyszerre kapunk panorámát – ráadásul 4 órakor már elég sötét van ahhoz, hogy város fényeire pillantsunk le-, forró italokat (grog, forralt bor, forró csoki, tojáslikőr), finom harapnivalókat (a sült kolbászt már csak a mustár miatt is ajánljuk), karácsonyi kedvet hozó gőzgombócot, zenét, és nem mellesleg csúszkálást (a korcsolyabérlés 750 Ft).

Fotó: Polyák Attila / We Love Budapest
Fotó: Polyák Attila / We Love Budapest

Ha élményajándék-párti valaki, mindezt akár karácsonyi meglepetésként is becsomagolhatja – a pálya a tervek szerint februárig marad. A belépőket a recepción lehet megvenni és átvenni, itt útba is igazítanak a feljutáshoz. Ha kétszemélyes program helyett egy komplett társasággal érkeznénk, egy külön csomagot (melegedő karácsonyi party csomag) is kérhetünk, ahol forró italokat (grog, forralt bor, tea) és akár falatkákat is bekészítenek.

Fotó: Polyák Attila / We Love Budapest

Akárhogy is, bejelentkezni mindenképp érdemes, mert a befogadóképesség limitált. Ezt telefonon (+3630/6441780) vagy e-mailben (presidentwellness@hotelpresident.hu) tehetjük meg.

Intermezzo Restaurant & Roof Terrace
  • 1054 Budapest, Hold utca 3.