Nyáron menő rooftop bár és étterem a Hotel President egykori helikopterleszállója, idén télen viszont másodjára is egy kisebb Winter Wonderlanddé változott. Ez azt jelenti, hogy egy alig több mint ezer forintos belépőért karácsonyi zenékre korcsolyázhatunk, a kivilágított várossal a lábunk alatt, a körök után pedig hőgombák alatt kortyolhatjuk a forró csokit és falatozhatjuk a sült kolbászt vagy épp a gőzgombócot.

Kevés hangulatosabb jelenetet tudunk elképzelni egy téli délutánra annál, minthogy egy elit szálloda tetején forralt bor,gőzgombóc és a kivilágított belváros társaságában időzünk, a hőgomba alatt, pokrócba burkolva. Talán azt, hogy mindezt karácsonyi zenét hallgatva tesszük, az után, hogy a korcsolyapályán kellőképpen megedzettük lábizmainkat.

Nem szívesen csomagoljuk az információt abba a reklámszövegbe, hogy a Hotel President ezt hozza el Budapestnek (már második éve) – de tulajdonképpen ez a valóság. A Hold utcai szálloda legfelső emeletén hétköznaponként 16-20 óráig, hétvégén pedig délután 2-től este 8-ig tölthetjük az időt olyan klasszikus téli elfoglaltságokkal, amiket általában egymástól szeparálva találunk meg a városban.

A szokatlan helyen lévő korcsolyapálya tavaly debütált, ekkor el is jöttünk megnézni, és most visszatértünk a hírre, hogy újra fel lehet csatolni a spéci korcsolyát. A terep egy szintetikus, környezetbarát polimerekből készült felület, amely a jégnél egy puhább anyag, ebből kifolyólag a sérülésveszély kisebb és az ízületekkel is kíméletesebb. Jó hír ez annak, aki például gyermekkel jönne, de annak is, aki nem kifejezetten gyakorlott versenyző ebben a téli sportban.

A program nagyon jól működik randiként vagy a közös időtöltésként a barátokkal, hiszen a beugró 1250 Ft-ért egyszerre kapunk panorámát – ráadásul 4 órakor már elég sötét van ahhoz, hogy város fényeire pillantsunk le-, forró italokat (grog, forralt bor, forró csoki, tojáslikőr), finom harapnivalókat (a sült kolbászt már csak a mustár miatt is ajánljuk), karácsonyi kedvet hozó gőzgombócot, zenét, és nem mellesleg csúszkálást (a korcsolyabérlés 750 Ft).

Ha élményajándék-párti valaki, mindezt akár karácsonyi meglepetésként is becsomagolhatja – a pálya a tervek szerint februárig marad. A belépőket a recepción lehet megvenni és átvenni, itt útba is igazítanak a feljutáshoz. Ha kétszemélyes program helyett egy komplett társasággal érkeznénk, egy külön csomagot (melegedő karácsonyi party csomag) is kérhetünk, ahol forró italokat (grog, forralt bor, tea) és akár falatkákat is bekészítenek.

Akárhogy is, bejelentkezni mindenképp érdemes, mert a befogadóképesség limitált. Ezt telefonon (+3630/6441780) vagy e-mailben (presidentwellness@hotelpresident.hu) tehetjük meg.