Bár mostanában valószínűleg mindenkit a karácsonyi készülődés tart lázban, a jövő évet ajándékszempontból is érdemes szem előtt tartani. Főként, ha stílusosan, komolyzenei koncerttel indítanánk: a Liszt Ferenc Kamarazenekar 2019-ben újra koncerttel nyitja meg az évet, január 3-án Szirtes Edina Mókussal közösen lépnek fel a Pesti Vigadó Dísztermében. Jegyek még kaphatók.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar több mint fél évszázada állandó szereplője a klasszikus zenei élet nemzetközi elitjének – 1963-as alakulásuk óta bejárták a világot, többek között felléptek a New York-i Carnegie Hallban, a tokiói Suntory Hallban, a sydney-i Operaházban, a Buenos Aires-i Teatro Colónban, valamint a párizsi Théatre de la Ville-ben. Büszkeségünkre a jelenleg Tfirst Péter vezette együttest világszerte a kamarazenekari műfaj egyik legjobb képviselőjének tartják.

Az évadot pedig már szinte hagyományjelleggel a Pesti Vigadóban kezdik, idén január 3-án. Ebben (akárcsak egyéb fellépéseiken) elsőrangú szólisták is közreműködnek, a 2019-es újévi koncerten ez a személy Szirtes Edina Mókus lesz. Az énekesnő nem első alkalommal áll majd színpadra a Liszt Ferenc Kamarazenekarral: nyáron a kapolcsi Művészetek Völgyén debütáltak közös produkcióval.

És hogy mire számíthatunk az újévi koncerten: "A Liszt Ferenc Kamarazenekarral közös előadást leginkább „etno-szimfonikus” produkciónak nevezném. A dalokat a magyar, cigány és balkáni érzésvilág inspirációja alapján írtam, így legtöbbjük autentikus népzenei átiratnak tűnik. A szóló éneket és hegedűt vonószenekar, tárogató, kaval és koboz kíséri, de valójában legtöbbször nem is kíséretről van szó, hiszen együtt játsszuk a témákat. Köszönöm, hogy az évindító koncerten ezzel a különleges felállású produkcióval zenélhetek, nagyon megtisztelő felkérés és kedves lehetőség!"

Jegyeket ITT tudtok vásárolni, és ha a koncert előtt szívesen csatlakoznátok egy épületbejárásra is (18 órától), arra ITT tudtok jelentkezni.