Az ikonikus épületek – mint például az Anker ház, az Opera vagy épp a Nyugati – mellett a jellegzetes tűzfalak, foghíjtelkek, bérházak sora és a kertes villák is aprólékosan kidolgozottak Terézváros rajzos térképén. A helytörténeti és információs térképet nem csak nézegetni és bogarászni lehet, de minden épület kattintható is, és saját adatalapot kapott.

A rajzolt budapesti részletekért – főként ha madártávlatot idézik meg – nem kérdés, hogy rajongunk, elég csak az Urban sidewalker részletes posztereire vagy képeslapjaira gondolni, ám hogy valami hasonló ötlet – bár kevesebb művészi svunggal, de egy városrésznyi méretben, háttérinformációkkal megvalósulhasson, arra nem is gondoltunk. Hasonló, a főváros egyre nagyobb részére kiterjedő alkalmazás, mint az Urbface, vagy a Budapest időgép mellett most terézvárosban bolyonghatunk, ismerkedve a házak történetével.

A helytörténeti és információs térképen ha kijelölünk egy épületet és rákattintunk, felugrik az adatlapja a pontos címmel és – amennyiben kikutatható volt – az építés évével és tervezőjével együtt, a híresebb, vagy kalandosabb történetű házaknál, intézményeknél pedig egész hosszú leírásokat is találunk a történetükkel.

A képgalériában találunk fotókat is, hogy ne csak a rajz alapján kelljen beazonosítanunk, hol is járunk, és tény, hogy a képek nem olyan nagy felbontásúak, és az olyan illusztris épülethez, mint az Opera is csak kettő tartozik, cserébe általában mindhez tartozik legalább egy fotó, illetve egy körpanorámás, letölthető fájl is. Belső-Terézváros sokkal szebben kidolgozott, a rajzolt homlokzatok itt tényleg megidézik az eredeti épületeket, a részletek is finomabban, míg a városrész Körúton kívül fekvő része jóval elnagyoltabb, kevésbé ragadja meg a kerület jellegzetességeit.