Wang Qiang, vagy ahogy a többség ismeri, Wang Mester áprilisban nyitotta meg legújabb éttermét, a klasszikus kínai konyhát régiós megkötések nélkül bemutató Biangot. Már akkoriban is tudni lehetett, hogy ezzel a névvel nyitnak még egy helyet a Vámház körúton, mi pedig az elsők között hasonlíthattuk össze a kettőt. Hosszabb étlap, az Oktogonnál nem kóstolható fogásokkal, nagyobb vendégtér, bátor dizájnmegoldások – „másodjára” sem kellett csalódnunk.

Az Oktogonnál található Biang kapcsán már leírtuk, miért megkerülhetetlen alakja Wang Mester a honi kínai gasztronómiának, és hogy az eddig nyitott helyeihez képest miben más. Azóta ideiglenesen (várhatóan a nyár végéig) bezárt a Józsefvárosi piacon található egység, megnyitott viszont a beígért második hely a Vámház körúton, nagyobb vendégtérrel, bevállalósabb belső térrel és a korábbihoz képest duplájára dagadt étlappal. Utóbbi miatt kicsit bizalmatlanabbul ültünk be, mint első alkalommal, de a vacsora végére kiderült, hogy fölösleges volt az aggodalom – a kirendelt fogások legnagyobb része hozta az elvárt szintet.

A már ismert és szeretett tételeket (mint a rákos-sertésgolyók ropogós rizsbundában vagy a sült szezámmaggal töltött golyók) mellőzve inkább az újdonságokra fókuszáltunk. A száznapos tojás japán tofuval (890 forint) már Wang több éttermében is közönségkedvencnek számított, és itt is remekül készítik, akárcsak az uborkasalátával érkező szárított tofut (880 forint). De nagy kedvencünk lett a fehér fafülgombasaláta (980 forint) is. A szecsuányi savanyúság (680 forint) viszont keveset mutatott fel a régió híresen komplex fűszerezéséből, a bors pedig nem bizsergetett úgy, mint reméltük. Ennek ellenére (vagy épp ezért) a kínai konyhával épp csak ismerkedők nyugodtan kezdhetnek ezzel.

A levesek között újdonság például a pikáns és erőteljes ízű kókuszos csirkeleves (980/1180 forint) vagy az erős-savanyú leves (780/980 forint), amelyből két kanálnyi kellett csak, hogy még megvetőbb érzésekkel gondoljunk vissza a büfékben kapható változatra. Utána széles babot kóstoltunk ragadós rizzsel (880 forint), valamint szecsuáni erős-savanyú üvegtésztát (1280 forint) , amelyből főleg előbbi lett a kedvencünk, nem kis részben a hozzá érkező szósz miatt.

Emellett továbbra is szerepelnek a menüben különböző sült- és rizstésztás variációk (csirkecsíkos és shiitake gombás, bárányhúsos és zöldséges, illetve újdonságként például házi paradicsomos és tojásos változat), illetve az édesszájúak örömére négyre bővült a választható desszertek száma. Bár a szezámgombóc szójababliszt-lepelbe csomagolva (780 forint) is jól hangzott, mi a meleg idő miatt inkább a gyümölcsökkel érkező kókuszzselét (780 forint) választottuk, és nem bántuk meg. Pontosan annyit nyújtott, amennyit a neve ígért, kellemesen édes zárása volt az étkezésnek.