Nyolcadikként jutott tovább Pohner Ádám és a magyar csapat a Bocuse d’Or európai döntőjén. Gratulálunk, irány Lyon!

Lezajlott hétfőn és kedden a Bocuse d’Or európai döntője, Európa 20 séfje versengett a két napon, a Magyarországot képviselő Pohner Ádám hétfőn versenyzett Torinóban, a 2019-es lyoni világdöntőre 10-en jutottak tovább.

Hétfőn Lengyelország, Belgium, Izland, Németország, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Svájc és az Egyesült Királyság képviselői főztek együtt a magyar csapattal, Pohner Ádámot pedig Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Alapítvány elnöke segítette Ádám munkáját.

A mostani döntő a pár hónapja elhunyt Paul Bocuse-nek is emléket állít, az pedig büszkeségre ad okot, hogy a zsűri elnöke egyébként Széll Tamás, a 2016-os Bocuse d'Or Europe győztese.

A fogások elkészítésénél ezúttal Piemonte tradicionális alapanyagait használták a séfek, a Castelmagno sajtot, Fassona Piemontese marhafilét, Sant'Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst és borjúmirigyet. A titkos, kötelezően felhasználandó alapanyag a spagetti lett.

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia közleménye szerint Pohner Ádámék jónak értékelték a munkát, amit elterveztek, azt sikerült is megvalósítaniuk.