Ismétlődő iránymutatás a lemezbemutatók, gasztronómiai és kulturális antropológiai fesztiválok, piknikek és más, kimozdulásra inspiráló lehetőségek között.

  • Csütörtök
Trendi tudomány - ismerd meg az ország kutatóit!/ Csodák Palotája

Május 10-én a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ szakemberei vezetik be az – elsősorban óvodás, középiskolás – csoportokat az éltető víz titkaiba. Az állandó kiállítás mellett lesz egy vizes tematikus útvonal is, interaktív állomásokkal.

Mindspace Térérzékelő II. - Székrendező/ Gutenberg tér

A Mindspace Térérzékelő workshop sorozatának második alkalmán – némi bemelegítés után – egy jó adag összecsukható szék segítségével fognak vándorolni a résztvevők Gutenberg tér – Rákóczi tér – Blaha Lujza tér tengelyen, közösen eljátszva a különféle elrendezési lehetőségekből adódó radikálisan eltérő ülési élményekkel.

The Bluebay Foxes/ Kuplung

Az Ivan & The Parazollal közös erdélyi turnéja után a brit gitárzenéből és az Amerika déli államaiból származó rockzenéből egyszerre merítő zenekar megünnepli második születésnapját.

Meszecsinka & Karen Arutyunyan/ Kobuci Kert

A Dal+Szerző magazin WOMEX-tematikájú különszámában a tizenkét legjobb magyar világzenei együttes közé választott Meszecsinka ezen az estén a többek közt az Araraton Trióban, a Deti Picassoban és a Wattican Punk Balletben játszó Karen Arutyunyannal lép fel.

Szalay Álmos: A 26-os szoba/ ROOTS Budapest

A 26-os szoba különleges tárlat a Roots életében. Ezúttal olyan kiállítást hoznak el nekünk, ahol a képeket a szó legszorosabb értelmében ki kell “bogozni”. Jó megoldás esetén mindenki számára kiderül, mi történt a 26-os szobában egy szokatlanul barátságtalan őszi estén.

Pure Lust: MoM, Taremina, Rah-Miro/ PONTOON

Budapest egyik legtrópusibb (urbánus) oázisában a Pure Lust rezidensek, illetve egy spanyol, egy chilei és egy német lemezlovas próbálja majd automatára állítani a lábpumpát.

Folyóügy/ RS9 Színház

A Folyóügy egy felvonásban mutatja be azt a
 kört, melynek mi is részei vagyunk: a zavaró, frusztráló és néha képtelenül vicces szituációkat, melyekkel nap mint nap találkozunk, a mai Magyarországon.

Group Duduk/ Nagy Lumen

Az örmény zene érdekes keveredése a korai spirituális és a kereszténységgel érkező vallásos muzsikának. Ezen az estén a Group Duduk előadásában betekintést nyerhetünk ebbe a titokzatos zenei világba.

Galactic Jackson And Friends/ Központ

Az italo disco, valamint a különböző szintetizátoralapú zenék hazai dojenje barátaival együtt tart továbbképzést a diszkó, a house, az acid és a funk terén. Soha rosszabb kispénteki programot.

  • Péntek

Lupa Beach / nyitónap

Nyit a beach: összesen 2,5 km-es partszakasz, számos szolgáltatás, szabadidős opció várja azokat, akik az élővízre esküsznek. Az Öböl Beach egyszerűbb helyszín, míg a Prémium Beach egy emeltebb szintű, komplexebb élményt ad.

Friday / A38 Hajó

Hétvégeindító ingyenes lazulás a Bladerunnaz rezidenseivel, a legnyáriasabb drum ’n’ bass-slágerekkel és az elmaradhatatlan koktélakciókkal. Ha elkezd felfelé csúszni a hőmérő higanyszála, tudod, hogy itt a helyed!

Szimbiózis Napok 2018Három Holló

Szimbiózis Napok kulturális antropológiai fesztivált május 11–12-én rendezik meg a Három Holló kulturális központban. Az érdeklődők változatos programokon keresztül ismerkedhetnek meg távoli népek és közelünkben élő közösségek tárgyi és szellemi kultúrájával: életmódjával, tudáskincsével, művészetével, meséivel, játékaival. Sokféle előadás, beszélgetés, alkotóműhely, kiállítás, film és zenei program várja az látogatókat.

Artmozik éjszakája 2018/ Budapest-szerte

Késő délutántól másnap hajnalig valamennyi fővárosi művészmozi egy karszalaggal látogatható, amely érvényes az összes vetítésre. Lesznek premier előtti vetítések, valamint régi kedvenceink közül is újra láthatunk néhányat.

Legjobb útonBem Mozi A színes animációs elemekkel tűzdelt független filmben a főbb szerepeket a hazai kortárs underground zenei élet szereplői alakítják. A film rendezője, Túri Bálint Márk a Párizsi Nemzetközi Filmiskola diákja volt, majd a Holland Filmakadémián (NFA) szerzett MA diplomát. Első filmje, a Legjobb úton elsősorban az Y-generációt szólítja meg.

Háy János: Nehéz/ Szkéné Színház

Sebzettek, sérülékenyek, esendőek vagyunk, de éppen esendőségünkön keresztül tudjuk egymást megérinteni. Csakhogy olyan korban élünk, amelyben az esendőséget el szokás tagadni. Ez szerintem ember- és létellenes gondolkodás. Az esendőség a létezés alapélménye. Éppen ez teszi lehetővé, hogy ne rettegjünk a másiktól.

Trillion lemezbemutató/ Akvárium Klub

A grunge-os, metálos rockot játszó zenekar, melynek tagjai játszanak többek közt az Apey & The Pea-ben, a Grand Mexican Warlockban és a Jazzékielben is, új albumát mutatja be az Erzsébet tér alatt.

Circa: Humans/ Trafó

A Circát az erő, a küzdelem és az érzékenység jellemzi, melyet óriási akrobatikus repertoárral és energiával tele mutatnak be. Fennakadás nélkül folyik egymásba a szélessávú akrobatika, a trapéz, az emelőszámok, a kígyóember rugalmassága, egy csepp helyzetkomikum, rengeteg érzés és a remek zenei választások a kiválóan összerakott új előadásban.

PONTOON 2. születésnap - Parno Graszt/ PONTOON

Hagyományteremtő jelleggel idén is a magyarországi cigány zenét legautentikusabban és -energikusabban játszó zenekar fújja el a gyertyákat a hely születésnapi tortáján.

Deep Fried Smoothie - Stámusz Dániel, Woodland Chill, Neon DeloreanValyo Kikötő

A Duna-part egyik legújabb helyén, a koraesti groove-ok bűvöletében három USB-tekergető-Abletonbűvölő DJ-producer hullámoztatja majd az egybegyűlteket.

Necc Party szezonnyitóBudapest Park

A főváros jelenleg legfelkapottabb partisorozata a Budapest Parkban indítja a nyári szezont, jönnek az ezredforduló legneccesebb számai, amiket titkon mindig is énekeltünk a zuhany alatt.

  • Szombat

Kirándulás a Csóványoshoz

A meredekebb kaptatókért és a köves, kiszáradt patakmedrekben való ügyeskedésért kárpótolt a fenséges bükkös nyugalma, és nem utolsó sorban a kilátás a csúcsról, ahonnan a Dunakanyartól a Magas-Tátráig belátjuk a környéket. A nagyjából 15-20 kilométeres túrához némi előkészület és erőnlét szükséges

Belvárosi Családi Piknik/ Olimpia Park

Idén is megünnepelhetjük az Olimpia park születésnapját egész napos családi és kézműves programokkal, játékokkal és koncertekkel. A tavalyi évhez hasonlóan most is a Belvárosi Családi Piknikkel párhuzamosan zajlik majd a Belvárosi Kutyafesztivál, a park melletti sétányon.

Virágéknál - pin workshop/BÉLA

A BÉLA ad otthont az első virágéknál workshopnak, ahol bárki elkészítheti a saját maga által megálmodott kitűzőt. A pinekhez természetesen minden segítséget és tippet megadnak majd.

Első Beyond The Standard Csúcstalálkozó/ Öntöde

Ismerje meg egymást a szörfös, a motoros és a freeride síelő, fussanak össze, akik ezer éve nem látták egymást, cseréljenek élményt akik már jártak valahol azokkal, akik még csak készülnek oda. Derüljön ki, hogy végülis mindenki ismer mindenkit, a közös hobbijainknak köszönhetően amúgy is rengeteg a megbeszélnivalónk. Lesz kiállítás, kávé, film, kipróbálható motorok, Blitz Pizza, jó zenék és még sok más.

Rosalia Fesztivál 2018/ Városliget

A hétvégén újra birtokba veszi a Városligetet a Rosalia Fesztivál, amely több mint hetven kiállító boraival vár mindenkit idén, természetesen a rosét fókuszba helyezve. A gasztronómia mellett szórakoztató programokon, koncerteken is részt vehetünk, fellép többek közt a Mongooz and the Magnet, a Lóci játszik és a Hősök is, míg a Fonó Budai Zeneház családi népzenei programmal készül.

Stubborn lemezbemutató, The Southern Oracle EP bemutató/ Dürer Kert

A hazai metálos hardcore színtér két, élőben különösen erős zenekara új anyagát mutatja be, a szintén csonttörő intenzitással játszó Wishes társaságában. Átmozgató edzésnek sem lesz utolsó.

Portico Quartet/ Müpa

Immár másodszor lép fel a Müpában az angol Portico Quartet, amely a jazz, az elektronika, az ambient és a minimalizmus között kalandozik nagy sikerrel, s szaxofon, basszus, élő dobok és elektronikus alapok mellett a hang nevű, UFO formájú acél ütőhangszer hipnotikus hangzására épít.

Mïus lemezbemutató / Akvárium Klub

Az elektronikát és akusztikus hangszereket (köztük fúvósokat, vonósokat) vegyítő projekt lemezbemutatója külföldi és hazai vendégénekesekkel és lüktető vizuállal lesz minden érzékszervre ható élmény.

Panel Surfers, The Keeymen/ Nagy Lumen

Kétkomponensű szörfbuli hozza el Vice City hangulatát a Horánszky utcába. A The Keeymen nevű gerilla-surfrock-supergroup mellett fellép a garázsszörfben utazó Panel Surfers is!

Midnight Music Fischer Ivánnal/ Várkert Bazár

Egyszerre tíz trombita, tíz kürt, hét ütős és a „lehető legnagyobb vonóskar”: az évad utolsó Midnight Music koncertjén Mahler 2. szimfóniájából hallhatunk részleteket.

Kornél Kovács/ Larm

Kornél Kovács – joggal – az egyik legfelkapottabb DJ-producer per pillanat, akinek specialitása a fülledt, táncolásra és merengésre egyaránt alkalmas sokszínű house. Eddig minden Lärmes szettje prímára sikerült és nem valószínű, hogy a mostani kivétel lesz.

  • Vasárnap
Gardrób Közösségi Vásár/ Nagyszünet - Budapest Park

Kinek ne lenne otthon számtalan ruhadarabja, melyet megunt, kinőtt, sosem vett fel, de sajnálja kidobni, mert többre érdemesnek tartja őket annál? Itt túladhatsz rajtuk, és pótolhatod őket mások által kínált darabokkal.

Eleven Tavasz/ Bartók Béla Boulevard (BBB)

Újra átmozgatja a Bartók Béla utat a multikulti életérzés: a “boulevard” háromnapos tavaszi fesztiválja idén főként a közösségi és családi programokra fog fókuszálni. 25 helyszínén összesen olyan száz programba csatlakozhatunk be a hétvégén, amik között lesznek koncertek, társasjátékok, fotókiállítás, pop-up dizájnvásárok, közösségi kertészkedés és ügyességi programok is.

14. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál/ Dürer Kert

A Magyar Képregény Szövetség immár tizennegyedik alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét. Várják a képregényolvasókat és gyűjtőket, az óvatos érdeklődőket és a fanatikusokat is.

Palántabörze/ Fekete Kutya

Újra itt a nyár, mindenkit vár a palántavásár. Otthonra, balkonra, erkélyre, tetőre, kiskertbe, vagy nagyba. A Valeyrac Exotics csapata ismét hozza több százféle kipróbált, izgalmas palántáját, melyek majdnem garantáltan nagyra és ízletesre fognak cseperedni. Kérdezni is ér tőlük.

Kis Budai Sörfesztivál/ Gasztrosétány

Több, mint 200 fajta hazai és nemzetközi sör, kézműves sörudvar, nagyüzemi sörutca, egzotikus sörök kertje és még megannyi érdekesség kerül terítékre, melyet a 2018-as Budapesti Cirkuszfesztivál artistái tesznek még izgalmasabbá.

Yo La Tengo/ A38 Hajó

Először lép fel Budapesten az amerikai Yo La Tengo indie kultzenekar, melynek tagjai többször körbeturnézták a világot, írtak zenét a The Simpsons sorozatnak, és alakították a Velvet Undergroundot az Én lőttem le Andy Warholt című filmben.

Biró Krisztián és Ferencz Mónika estje/ Nyitott Műhely

Újraindul(t) a Késelés villával irodalmi beszélgetéssorozat! A Nyitott Műhelyben legközelebb Biró Krisztián és Ferencz Mónika lesznek a vendégek. A felolvasást és beszélgetést követően pedig a szerzők kedvenc zenéire bulizhat, aki eljön!

Szerelmes Shakespeare/ Bem Mozi

1593 nyarán gondban van William Shakespeare. A londoni színházi élet ifjú titánja alkotói válságban szenved, semmilyen épkézláb ötlet nem jut az eszébe. Akárhogy sürgetik a mecénások és a színházigazgatók, képtelen folytatni legújabb darabját. Leginkább múzsára lenne szüksége. Amikor megismerkedik a gyönyörű Lady Violával, nyomban szerelemre gyullad iránta. Az ihlet visszatér és William a maga érzelmét szövi új darabja soraiba. Ám a sors közbeszól, Erzsébet királynő parancsára Lady Violának hozzá kell mennie Lord Wessexhez.