Több mint huszonöt év után bezár az Opera melletti Morrison’s Pub (vagy ahogy a többség hívta, a Morri), a kilencvenes évek egyik legmeghatározóbb szórakozóhelye. Úgy látszik a „brit pub”-koncepció, valamint az olcsó röviditalok és a „30+”-os partik már nem voltak elegendőek a fennmaradáshoz.

A Kazinczy utca hegemóniája előtt egyértelműen a Révay utcai klub számított a hazai diák- és expatélet epicentrumának, valamint a brit legénybúcsúk állandó helyszínének. Ebben valószínűleg ugyanakkora szerepe volt a nyolcféle csapolt sörnek – ami a 90-es években még nagy dolognak számított, akárcsak az, hogy a helynek saját főzete is volt – mint az olcsó röviditaloknak és a rendszeres karaoke esteknek. Az évtized második felében már csak komoly sorban állás árán lehetett bejutni, a siker hátán pedig még nyílt egy második egység is a Szent István körúton, valamint egy harmadik a Népligetben.

Valószínűleg mindenki töltött ott legalább egy szeszgőzös éjszakát, esetleg dobták már ki vállalhatatlan magatartásért (ahogy az a csapatunk több tagjával is megtörtént), de úgy látszik, a bulinegyeddel és/vagy a megváltozott szórakozási szokásokkal már nem tudtak versenyezni: most hétvégén nyit ki utoljára a Morrison’s és az ígéretek szerint lesz disco a 80-as évektől 2018-ig, valamint karaoke vár mindenkit, aki még egyszer szeretné újraélni a fiatalságát.