Rövidített útvonal gyerekeknek, jótékonykodás, piknik és bringás portréfotózás. A szervezők kihirdették az idei I Bike Budapest bringás felvonulás útvonalát, ráadásul most több újdonság is vár a kritikus tömegre.

A Kerékpárosklub által szervezett örömtekerés és demonstráció célja, hogy egy délutánra úgy mutatkozzon meg a város, mint ahol gyerekektől idősekig bárki közlekedhet biciklivel. Idén először rövidített útvonalon várják a kisgyerekes családokat, valamint készülnek teherbiciklis szekcióval, jótékonysági programokkal, piknikkel, zenével és bringás portréfotózással is a Városligetben. A város több pontjáról csapatos tekerések indulnak a starthoz. A tavaszi felvonulás érinti az Erzsébet hidat, Lánchidat, Margit és Árpád hidat, valamint az Alagutat és az Andrássy utat is.

Az I Bike Budapest biciklis felvonulás április 22-én vasárnap, 15 órakor indul majd a Tabánból, innen az Erzsébet hídon tekernek át Pestre. Az új szakaszok közé tartozik a pesti és budai alsó rakpartok északi része és az Árpád híd. A cél ismét a Városliget és a bringaemelés. A menetet Hollandia új nagykövete, René van Hell nyitja meg, idén először rövidített útvonalon várják azokat a családokat, ahol a gyerekek már kinőtték a gyerekülést, de a teljes útvonal még hosszú lenne. Az I bike Mini gyülekező 15:30-kor lesz a Liszt Ferenc téren.

A Magyar Kerékpárosklubnál egy olyan jövőért dolgozunk, ahol mindenki bringázhat. Azt szeretnénk, hogy gyerekek, felnőttek és idősek is élvezhessék a biciklis közlekedés előnyeit. Az I Bike Budapesten egy napra olyan várost csinálunk, amilyennek a jövőt elképzeljük, ezért idén – többek közt - mini felvonulás is lesz kisgyerekes családoknak. A felvonulás örömtekerés a város legszebb részein, egyben demonstráció a belváros forgalomcsillapításáért, a rakpartok és a hidak bringázhatóbbá tételéért, a Városligetben az Olof Palme sétány megmentéséért. Nézzétek meg a várost úgy, ahogy máskor nem láthatjátok!” – olvashatjuk az esemény facebook oldalán.

Lesz egy csillagtúra is, vagyis közös betekerések Újpestről, Rákospalotáról, Rákoskeresztúrról és Óbudáról, ezekhez bárki csatlakozhat. A felvonulás útvonalán a Bridge szervezésében több helyen zenészek tűnnek fel. A városligeti réten a RideKálmán kerékpárszerviz használt, de jó állapotú alkatrészeket gyűjt, melyekből adománybringákat építenek rászorulóknak. Ugyanitt találkozni lehet a Budapest Bike Maffia jótékonysági szervezettel is, akik szörppel és zsíros kenyérrel várnak mindenkit. A városligeti réten biciklis portréfotózást is tartanak. Idén először afterparty is lesz, a Cargoblaster teherbiciklis DJ-pultja környékén.