Jövőre megérkezhet az építési engedély a 2-es metró és gödöllői HÉV összekötésére, utána pedig elkezdődhet az öt ütemben zajló megvalósítás.

2019-ben elindulhatnának a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötésével járó munkálatok. A projekthez kapcsolódó kerületek bejelentése alapján a jogerős építési engedély a jövő évre várható, maga a beruházás pedig jó esetben már 2020-ban megkezdődhet. Első körben a 2-es metróvonal és gödöllői HÉVösszekötésére és a rákoskeresztúri szárnyvonal kialakítására vonatkozó projekt első két ütemének engedélyezési tervei készülhetnek el.

A fejlesztés egyik fő oka, hogy ezekben a kerületekben a közösségi közlekedés kapacitása kevés, emiatt nagyon sokan autóval közlekednek, ami dugót, zaj- és környezetszennyezést is okoz, a projekt megvalósulásával várhatóan ezek szűnnének majd meg. Az első - Cinkotáig tartó - ütemben valósulna meg az Örs vezér terén a 2-es metró és a HÉV összekötése. Következő lépésként alakítanák ki a rákoskeresztúri szárnyvonalat, a harmadik ütemben a Cinkotától Gödöllői tartó szakasz, majd a Csömörig tartó szakaszt korszerűsítenék. A befejező, ötödik ütemben a Hungaroring elérése a cél.