Elkészült a Színes Város Budapest Fesztivál harmadik tűzfala, mely a Galaxis útikalauz stopposoknak egyik részletét dolgozza fel.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, nyár végén újra elkezdődött a fesztivál, amelynek köszönhetően Budapest romos és szürke tűzfalai életre kelnek és kiszínesednek. Az idei téma a bor és a gasztronómia, a vendégország pedig Berlin. Az első két Kertész utcai tűzfalat is a német fővárosból érkező alkotók készítették. A mostani falfelület ugyanúgy a Kertész utcában kapott új külsőt, ezúttal három magyar művésznek köszönhetően.

Fat Heat, Mr. Zero és ObieOne viszont a gasztronómia tematikába oltottak egy kis futurisztikus, sci-fi irányt is, ihletőjük Douglas AdamsGalaxis útikalauz stopposoknak című kultikus műve lett. Bár ennek nem a gasztronómia az elsődleges fókusza, mégis, az univerzumban létező legjobb ital receptjét ebben a könyvben találjuk. Az alkotók egy pángalaktikus vizuális gasztrokalandra hívnak minket: Zaphod Beeblebrox a Pángalaktikus gégepukkasztó feltalálója azt javasolja, hogy "soha ne igyunk kettőnél többet ebből a koktélból, hacsak nem vagyunk 30 tonnás megaelefántok kétoldali tüdőgyulladással".

A három művész most ezt a kiragadott részletet próbálta egy tűzfalfestményben kibontani. „Most szeretnénk megosztani Budapest lakosságával az elkészítés módját, mielőtt a bolygót utoléri a világvége a Vogonok hiperűrsztrádája miatt.” – mondják.

Itt pedig egy videót is láthattok a projektről.