Újabb művészi tűzfalakkal gazdagodik Budapest, ezúttal minden falfestmény a gasztronómia és bor kategóriához kapcsolódik majd.

Ismét eljött a Színes Város Fesztivál ideje, és ahogy arról már korábban beszámoltunk, egy igen érdekes tematikára épül ezen az őszön, amely nem más, mint a gasztronómia és a bor. A társadalmi összefogásra épülő, egy hónapos eseménysorozat idei – és első – kiemelt testvérvárosa Berlin lesz: a nálunk alkotó német művészek mellett Berlinben egy budapesti művész által színesedik majd meg egy fal.

Az erzsébetvárosi Kertész utcából induló fesztivál idén egyből két megfestett tűzfallal indul, mindkét falat berlini művész tervezte és kivitelezte. Az utcához közelebb eső, 230 m2 nagyságú felület egy hét alatt készült el egy Vidam nevű alkotó által, munkát a töredezett vonalakból építkező, expresszív figuralitás jellemzi. A magyar gyökerekkel rendelkező művész egyébként rajong a magyaros ételekért.

A második fal nemrég lett teljesen kész, a közel 450 m2 méretű falon 11 napon keresztül dolgozott a német HRVB nevű, szintén Berlinben élő alkotó. Budapesten most fordult meg először, de a magyar konyha őt is lenyűgözte, művébe pedig belekomponálta a helyi jellemzőket, úgy, mint a zöldségek, a paprika, vagy éppen a vörösbor, és a ,,finom” jelző.