Idén utoljára jelentkezik a szubjektív hétvégi programiránytűnk, ami segít eligazodni a még az év végén is pezsgő fővárosi programkavalkádban. Minden adott tehát, hogy már ma el tudd kezdeni az alapozást a szilveszterre!

  • Csütörtök
Kollár-Klemencz László népzenei gyökerekből is táplálkozó, Rengeteg című albumának dalait hozza december 28-án a Fonóba, mellette közreműködik az este folyamán szintén a nép- és világzene határmezsgyéjén táncoló Meszecsinka, illetve az említett műfajokat inkább a triphop és a soul irányából megközelítő NAGYEDiproject is.

Csütörtökön, öt év múltán tér vissza újra a The Qualitons a Trafóba, ahol több különleges megoldásra is számíthatunk. A rendhagyó térbeli elhelyezés mellett, direkt erre az alkalomra összeállított vizuállal is készül a zenekar, így biztosra vehetjük, hogy egyedi élményben lesz részünk.

A Muzsikást ma már szinte mindenki ismeri. A magyar zene nagyköveteként és valóságos zenei hungarikumként évtizedek óta jelen van itthon és a nagyvilág legjelentősebb színpadain, fesztiváljain. Karácsonyi koncertje immár tradíció, amiként az is, hogy a vendégek sorában együtt láthatunk-hallhatunk autentikus falusi mestereket, városi népzenészeket, híres előadókat. A december 28-ai est megidézi a karácsony meghittségét, és elvezet az év végi ünnepkör vidám, felszabadult, világi, táncos-mulatós hangulatába is.

A LavaLava szervezésében csütörtökön a LÄRM-ben DJ-zik majd Andy Baumecker, aki nyitás óta a Berghain egyik rezidense, masszív technóhimnuszai pedig többek közt olyan kiadóknál jelentek meg, mint az Ostgut Ton. Nem kérdés, hogy súlyos este lesz-e.

;t=1s

A két ünnep között a Kéknyúl is besegít a bejgli és a töltött káposzta okozta tompaság feloldásába, december 28-án az Akvárium Klubba várnak mindenkit, aki szeretné tánccal ledolgozni a karácsonyi fáradalmakat.

  • Péntek

A magyar undergroundot és különlegesebb külföldi zenekarokat felvonultató Fekete Zaj fesztivál december 29-én újra elstartol. Egy éjszaka, négy terem, huszonnégy zenekar a Dürerben - köztük a Vágtázó Halottkémek, akik A Semmi Kapuin Dörömbölve című lemezüket játsszák majd el újra.

Pénteken a Trafóban zárja az évet, s egyben melegít majd a szilveszterre a nemrég új kislemezt is kiadó Fran Palermo, ebben pedig a Signore Crust lesz a segítségükre, így a két ünnep közt sem maradunk friss magyar élőzene nélkül.

2017 utolsó hétköznapján utoljára jógázhatunk együtt a Sóbarlangban, karácsony után, szilveszter előtt tisztulhatunk és méregteleníthetünk jógával és Himalája sóval! A foglalkozás kezdő és haladó gyakorlóknak egyaránt szól.

A Kelet-London pincéiből indult stílusokra (UK garage2stepgrimehalfstep) fókuszáló Judas Grime decemberi vendége a két legendás kalózrádiót, az Innocence FM-et és a Rinse FM-et is megjárt DJ Redhot. A Garage Nation partyk állandó vendége tavaly az A38-on és idén a Bass Camp Orfűn már bizonyította, hogy nemcsak enciklopédikus tudással rendelkezik a fentebbi műfajokról, de kiváló szelektor is, így a gunfinger és a hangulat garantált!

A Corvin Club pénteki programjában két olyan DJ is szerepel, akiknek a szelekciója egyszerre szól a szívnek és a lábnak: a Minilogue és a Son Kite egyik fele, Marcus Henriksson és Pablo Bolívar is olyan ívet húz majd a pszichedelikus technó, a psytrance és az experimentális elektronika között, amit még sokáig emlegetni fogunk.

  • Szombat
December 30-ra a YogaArt Műhely egy különleges előszilveszteri programmal készült, vegán ételkóstolóval, hatha jógaórával, koncertekkel és még sok mással. Ha fel szeretnéd készíteni magad a másnapi partyra, ennél jobb lehetőséged már nem lesz!

Ami egyeseknek Kevin és a Reszkessetek, betörők!, az másoknak John McLane és a Drágán add az életed: az abszolút karácsonyi film, ami minden egyes újranézéssel csak nemesedik. Szombaton a Bem Moziban ismét elhangzik majd, hogy yippee ki-yay, ugyanis mind az első részt, mind pedig a folytatást levetítik majd, eredeti nyelven, magyar felirattal.

Az A38-on a hagyományos előszilveszteri partyt rendezik majd meg ismét: DJ Palotai, Ludmilla és a Ninjabreakz rezidensek csak klasszikus breakbeatet és drum 'n' basst fognak játszani egész este.

Az Akvárium Klub NagyHallját már többször az egekig röpítő Kollektiv Turmstrassedecember 30-án visszatér, hogy elegáns, érzelmekben gazdag minimalista elektronikájukkal feltegyék a koronát 2017-re. A német duó saját bevallása szerint is imád Budapesten fellépni, szóval emlékezetes este elé nézünk.

Fülledt hangulatban zárja az évet a CRIME, hisz a berlini technó hedonista Herrensauna bulik társalapítója és rezidense, CEM lesz az idei utolsó vendégük a LARM-ben. A Tresoros közönséget havonta megizzasztja, hozzánk három órás szettel érkezik.

  • Vasárnap
Ismét erősre sikeredett a szilveszteri partykínálat, így egy külön cikket szenteltünk annak, hogy hova menj, ha garantáltan jól akarod érezni magad az év utolsó napján. Találkozzunk mindenhol!