Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

3 kedvenc téli előadásunk a Pesti Vigadóban

A Pesti Vigadó a téli időszakban is klassz programokat tűzött műsorára: flamencótól kezdve a verbunkoson át a jazzig sokféle zenei és táncstílus költözik be a házba egy-egy előadás erejéig. Ezek közül ajánlunk most hármat, ami akár karácsonyi ajándékként is szuperül működhet.

A Pesti Vigadóbanakárcsak a 19. században, ma is aktív kulturális élet zajlik: kiállítások, előadások, koncertek töltik meg folyamatosan az elegáns tereket. A téli szezont elnézve változatos felhozatalt látunk, mi most ezek közül választottunk ki három programot, melyek valamelyike saját magunknak vagy egy szerettünknek is szép karácsonyi ajándék lehet.

December 28. – Flamenco Táncmelodikák Aki szereti a heves, érzelmes ütemekből és a határozott tánclépésekből felépülő flamencót, lehet, hogy már találkozott is Pirók Zsófi nevével. Zsófi Sevillában tanult táncolni, a Conservatorio Profesional de Danza intézményben egyedüli külföldiként. Azóta pedig sok-sok szóló és koprodukciós előadással okozott már autentikus élményeket a közönségnek. Éppen ezek a kilátások a két ünnep között is: december 28-án a Melodika Projekt tagjaival, vagyis Antal Gáborral (zongora), Csernus Katalinnal (gitár) és Pödör Bálinttal (ütőhangszerek) közösen áll majd színpadra, aminek az eredménye egy műfajilag vegyes és izgalmas zenei- és táncelőadás lesz.

December 31. – Swing á la Django feat. Micheller Myrtill Ha valaki a szilveszter estéjét tervezgeti, és nem mellesleg szereti a lendületes swingdallamokat, érdemes felvenni a Pesti Vigadó programajánlatát a listájára. 31-én ugyanis a Swing á la Django koncertezik, az a hattagú zenekar, akik "hungarian django swing" néven a magyar autentikus zenét, a francia manouche swinget és sanzonok világát, a tangót és a jazzt vegyítik. Teszik ezt nagybőgő (Lombos Pál), cimbalom (Csurkulya József), hegedű (Gazda Bence), gitár (Dani János), harmonika (Gera Gábor) és klarinét (Seres Vilmos) segítségével. Ez önmagában is üdítő zenei élmény, de szeretik vendégelőadóval is extrázni: a mostani alkalommal Micheller Myrtill érzékletes, francia nyelvű dalaival. Az előadás előtt egyébként vezetett épületbejáró túrát is indítanak, amibe bárki becsatlakozhat.

2018.01.19. 19:30 – Sárik Péter Trió Jazzkívánságműsor ClassicSárik Péter Trió januárban érkezik a Pesti Vigadóba, klasszikus zenei átirataival, azok közül is a közönség kedvenceinek számító darabokkal. Jelentsen ez Bartókot, Beethovent, Mozartot vagy Saint-Saëns-t, persze mindig egy sajátos stílusban előadva, amihez Sárik Péter zongorázik, Fonay Tibor bőgőzik, Gálfi Attila pedig dobol. A trió egyébként 2010-ben indította ezt a koncertsorozatot, és azóta két CD-t is készítettek – melyek közül az egyiket 2014-ben “Az év jazz albuma" díjjal jutalmazták. Az előadás előtt, amolyan hangolódásként, vezetett épületbejárásba is becsatlakozhatunk.

A Pesti Vigadó további programjairól ITT tájékozódhattok.

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Kultúra

NYOMIK – még mindig premier előtt

Surányi Judit Nyomik című filmje 2025 körül fog mozikba kerülni, de szerencsére nem kell addig várnunk, ha meg akarjuk nézni: március 9-én egy laza bulival egybekötve lesz a vetítése a Premier Kultcaféban.

Neked ajánlott

A