Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Szabadidő

Így cicáztunk régen Budapesten – Kedvenc képeink a Fortepanról

Legyen szó aranyos házi cicusokról, a macskakiállítás szépségeiről vagy éppen metrón utazó cicákról, a Fortepan bővelkedik a jobbnál jobb képekben.

Szabadidő

Ahol kiugrálhatod magadból a feszültséget – a Cyberjump trambulinparkban jártunk

Kelet-Közép-Európa legnagyobb trambulinparkja nyílt meg az Újbuda Centerben. A 3000 négyzetméternyi csarnokot elsősorban a tizenévesek felségterületének szánják, de a felnőttek is jól érezhetik magukat, ha egy-két órára újra gyerekek szeretnének lenni.

Nehéz elhinni a helyről, hogy néhány hónappal ezelőtt még egy lelakott, romos és üresen álló épületrész hevert itt kihasználatlanul, most pedig egy jövőt idéző szabadidőközpont fogad. A Cyberjump 12 pályáján nemcsak úgy szórakozásból ugrabugrálhatsz a különböző erősségű trambulinokon, hanem tornászokból és akrobatákból álló animátorok segítségével végigmehetsz rajtuk. Persze, aki szeretné kipróbálni saját felelősségre mondjuk a rendkívüli erőkifejtést igénylő, kalandpályához hasonló NinjaWarriort, vagy netán slackline-ozni, esetleg a szivacsmedencében landolni, azt is megteheti.

Még az elején fontos tisztázni, hogy a trambulinozás sérülésveszélyes játék. Éppen ezért felelőtlenül nem szabad belevágni, egy alapos bemelegítés mindenképp javallott előtte. A 10 éves alsó korhatárt szigorúan veszik: a 9 éves és 364 napos gyermeket sem engedik be, akármilyen szépen kéri. A 10 év alattiak (5-9 éves korosztály) hétvégén 9 és 10 óra között mehetnek felnőtt kísérettel. Minden vendégnek kötelező online regisztrálnia és felelősségvállalásinyilatkozatot kitöltenie (18 év alatt a szülők végzik el ezt). A Cyberjumpban minden egész órában indulnak egy, illetve két órás turnusok. 

Tapasztalatból tudjuk, hogy egy órányi játszadozás annyira lefárasztja az embert, hogy talán nem is gondolnánk, illetve nem csak a combokra és a vádlira van jótékony hatással a trambulinon ugrálás, hanem a hasizmokat is alaposan igénybe veszi. A hagyományos trambulinokon kívül dodgeballt (kidobós), slamballt (kosárlabda trambulinon), bossaballt (ugyanez röplabdában) lehet még játszani, továbbá az interaktív falon ugrálás közben „fényeket” gyűjthetsz, kipróbálhatod a highperformancearénát, amely mindegyiknél magasabbra reptet, illetve levetheted magad egy ugrótoronyból, de nem talpra, hanem hátra, vagy extrém esetben hasra érkezéssel.

Az egyik legviccesebb rész a szivacskockákkal teli medence, amiből igen nehéz kimászni, mert nincs mibe kapaszkodni, miközben süllyedsz. Ide egy kevésbé jól sikerült BattleBeam ütközetben is bele lehet zuhanni: ez az a játék, mellyel vékony pallón fent maradva kell az ellenfelet hatalmas műanyag ütővel kizökkenteni egyensúlyából, és a szivacsmedencébe lökni. Ha megéheztél a nagy mozgásban, a Cyberjumpban működik egy étterem is, ahol házi hamburgerrel, hot doggal, salátával, tortillával pótolhatod az energiaveszteséget.

A sportcentrumban péntekenként felcsavarják a szőnyeget, lekapcsolják a lámpákat és hangulatfénnyel, DJ-vel FridayNightJump néven háromórás bulit tartanak (14 év alsó korhatárral), melyre 4500 forintba kerül a belépő. Az egyórás napijegy 2500, a kétórás 4500 forint, családi jegyek pedig  6750 és 11 250 forint között válthatóak.

Hasonló tartalmak

Szabadidő

A Buitenzorg-lak kertje nyomában

Március 8-án egy különleges sétán zarándokolhatjuk végig a kertben látható, szuvenírként hazahozott vagy utólag megrendelt keleti műtárgyakat, megismerve az Ázsiában őshonos növényeket, a kínai és japánkerti elemeket.

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Kultúra Szabadidő

Essentia Artis 2024

Március 1. és május 7. között látogathatjuk az Essentia Artist, a Magyar Művészeti Akadémia 2023-ban végzett művészeti ösztöndíjasainak kiállítását és programsorozatát. Az esemény keretében az építészet, a film- és fotóművészet, az irodalom, az ipar- és tervezőművészet, a képzőművészet, a népművészet, a színház, a zene és a művészetelmélet területén tevékenykedő alkotók mutatkoznak be.

Szabadidő

Turistajelzések-kisokos – Mi mit jelent az erdőben

Egy kirándulás alkalmával, főleg szűz terepen, nem kis bonyodalomtól és bolyongástól menthet meg minket, ha tisztában vagyunk minden, fára festett jelzés jelentésével.

Neked ajánlott

A