Alig ért véget a budapesti vizes világbajnokság, máris itt a következő nagy esemény: a Sziget Fesztivál. De nem csak a jubileumi Sziget viszi el a hónapot, hiszen jön Robbie Williams, hullanak a csillagok, és lesz egy rakás szabadtéri program is augusztusban.

  • Koncert

Augusztus 4-én ismét Budapesten játszik a Van Morrison és Tim Buckley-féle folkjazz egyik legnagyobb ígérete, RyleyWalker. Az énekes-gitáros ráadásul augusztusban a zenekara élén tér vissza, megidézve velük a kilencvenes évek chicagói free jazz színterét és pszichedéliáját is.

The Carbonfools-szal legközelebb a Barba Negra Track színpadán találkozhatsz augusztus 5-én. Ezen az estén a buli hangulatának megalapozásáért a Jetlag felel majd.

2017-es évbe bombaként berobbanó latin-amerikai LuisFonsi gigaslágere meghódította már az egész világot. A Billboard slágerlistáját hetek óta uraló szám már közel 3 milliárd megtekintésnél tart a legnépszerűbb videómegosztón. A Despacitót élőben hallhatod augusztus 7-én a Budapest Parkban.

Az amerikai matekmetál zenekar immár harmadszor koncertezik a hajón – és utoljára. A Dillinger Escape Plan ugyanis októberben megjelenő új lemeze, a Dissociation, és az azt követő turné után feloszlik. Soha vissza nem térő alkalom tehát még utoljára látni a metál egyik legfontosabb együttesét augusztus 11-én.

Tíz év után ismét az A38 Hajó fedélzetére tér vissza Jamey Jasta zenekara, a connecticuti Hatebreed. Az ezredforduló egyik meghatározó erőműve az utóbbi években többször is visszatérhetett Magyarországra, ám az aktuális nyári turnéjukat egy exkluzív klubkoncert erejéig félbeszakító ötös most egy főzenekari buli erejéig látogat Budapestre augusztus 15-én. 

A nyár egyetlen budapesti önálló Konyha koncertje a Kobuci kertben lesz. Különleges setlist várható, sok, fesztiválszezonban hanyagolt dallal. Az óbudai fák alatt a Gustave Tiger lesz a vendég augusztus 16-án.

Miután körbejárta az országot, a Depresszió május közepén visszatér a fővárosba. Tavaly nyáron már csaptak egy hatalmas bulit Halász Feriék a Trackben, így nem meglepő, hogy augusztus 19-én ismét a Barba Negrában kötnek ki.

Augusztus 22-én az A38 Hajóra jön a Foxygen. Az élőben a nyolctagú Star Power zenekarral kiegészülő  banda minden fellépése egyszerre színház, cirkuszi revü és eksztatikus házibuli.

Eljön a régóta várt nap: az Anti-Flag végre klubkoncertet ad Budapesten, a Dürer Kertben. Az elővétel elindult, a pörgős punk rock buli garantált lesz augusztus 22-én a Dürer Kertben.

Robbie Williams nyáron 18 országban összesen 29 show-t ad. Az első koncert 2017. június 2-án a manchesteri Etihad Stadionban volt, Budapestre pedig  augusztus 23-án érkezik.  A turnén nem kisebb név fogja bemelegíteni a közönséget, mint a legendás angol pop banda, az Erasure.

  • Buli

Ha a hét közepén vágysz egy jó bulira, akkor az Erzsébet téren a helyed. Az Akvárium Volt Lokáljában ugyanis R'n'B, funky és ezredfordulós popslágerek legjobbjaira mulatva engedheted ki a gőzt szerda éjjel. A lejátszók mögött Dimofat áll majd.

Augusztus 12-én megelőlegezve a lassan bimbózó őszi szezont a spanyol Julian Perezzel oktat középtempós house-t a Corvin Club.

Augusztus 18-án először lép színpadra Magyarországon az idei év legjobb partiszervező csapatának választott Next Level szervezésében a kortárs rapzene meghatározó alakja, az amerikai Denzel Curry.

A bulisorozat küldetése, hogy kihozza a partikat az éjszakából a napfényre. A helyszín nem állandó, a Napozótól a Kincsem Parkon át a Golftanyáig bárhol előfordulhat, több hozzávaló viszont biztos: az elektronikus zene, a medence, a koktélok, és a fürdőruha. A következő CityMatinéaugusztus 19-én lesz a Napozóban.

Amíg sokan azon stresszelnek, hogy a Lánchídon még csak át sem sétálhatnak a gomolygó tömegben a tűzijáték miatt, addig séta helyett lefeküdhetsz a gyepre, és hideg italok kíséretében hallgathatod a hazai DJ-ket augusztus 20-án a Pool & Live-on.

A júliusi telt ház után ismét kiborul a necclavór, hogy elmossa a Budapest Parkot: a kilencvenes és kétezres évek legjein szörfözhetsz a hajnalba Budapest egyik legnagyobb házibulijában augusztus 25-én.

  • Fesztivál 

Augusztus 5-én az Egy üveg borral a Szabadság hídon rendezvényre vihetsz gitárt, vagy valami tábortüzes hangszert, csillagvizsgáló egységet, piknikkosarat, a piknikkosárban házi sütit, összeköthetsz 100 Twister játékot, rendezhetsz vizespóló-versenyt... A határ a csillagos ég. 

Az első Fröccs & Lángos Fesztivál sikere nyomán nem meglepő, hogy idén újra egy hétvégén keresztül hódolhatsz a fröccs- és lángosfogyasztásnak. A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel idén nagyobb helyszínre költöztek, ezúttal a Kincsem Parkban lesz a rendezvény augusztus első hétvégéjén.

Ezen a nyáron a 25. Sziget Fesztivált rendezik augusztus 9. és 16. között, melyre jó néhány újdonsággal készül a szervezőbrigád. Ilyen a mobilappos kártyafeltöltési lehetőség, vagy a bulihajó. A jelentősebb fellépőket illetően a Nagyszínpad esti sávját a -1. napon Pink nyitja, aztán látható lesz Wiz Khalifa, a Kasabian, Macklemore & Ryan Lewis, a Major Lazer,  a Billy Talent, a Biffy Clyro, PJ Harvey,az Alt-J, a White Lies, a The Kills vagy George Ezra.

Élő zenét, lírai dalokat hallgathatsz, egy teljesen sötét, csak pár gyertyával megvilágított szabadtéri színpadon a Csillebérci Szabadtéri Színházban, miközben megfigyelheted a hullócsillagokat és élvezheted a természet nyugalmát a HullócsillagokÉjszakájánaugusztus 12-én.

Idén ismét megrendezik az elmúlt években nagy sikert aratott Buborékfújónapot. Ha unod a szürke hétköznapokat, dobd föl a kedved a Margitszigeten augusztus 13-án. Amit vinned kell: bubifújó és jókedv.

Az ország legnagyobb nemzetközi kézműves fesztiválján több mint 800 hazai és több külföldi kézműves mutatja be mesterségét és hagyományos módon elkészített termékeit. A rendezvényen mesterségbemutatók, foglalkozások,  vásár, gyermekjátszók, családi programok, színpadi programok, koncertek várnak augusztus 17-20. között. A MesterségekÜnnepének fő témája a hímzés, díszvendége Mongólia.

Az augusztus 20-i fővárosi rendezvénysorozat elmaradhatatlan eleme a sok százezer érdeklődőt vonzó esti tűzijáték, melyet a Bálna Terasz panoráma teraszáról biztosan érdemes lesz megtekinteni. 

Az ingyenes Vegetáriánus Fesztiválaugusztus 26-27-én többek között táplálkozási szakemberek előadásait, relaxációs foglalkozásokat, ételkóstolókat, öko- és biotermék-bemutatókat, zenei és táncprogramokat, valamint filmvetítéseket kínál. Lesz „főzőszoba” is, ahol az ételek elkészítését tanulhatod meg.

  • Gasztro 

Az augusztus 11-ei hétvégén az American BBQ Picniq-en összegyűlnek a hazai barbecue-sok, és megmutatják a nagyközönségnek, mit jelent a barbecue közösséghez tartozni, és hogyan készülnek a legjobb BBQ fogások.

Több mint tízféle prosecco és számtalan prosecco alapú koktél vár augusztus 10-én, közte a mindenki kedvencének számító Aperol Spritz is az Első Budai Prosecco és Aperol Esten. Egész este zene, italok és finom falatok várnak az óbudai Fő téren.  

Augusztus 20-án harmadik alkalommal rendezik meg a hagyományosan kenyeret készítők találkozóját Budapesten a 3. Kenyérlelke Fesztivál keretében, melyen megismerheted a sütés fortélyait.

A zsidóság emblematikus ételét bemutató sóletfesztivál vár a Kazinczy utcában augusztus 27-én. Az idei évben újra a Király utca és a Wesselényi utca közötti szakaszon kóstolhatod meg a különböző országok sóletjeit, és a tradicionális zsidó ételeket és italokat a világ minden tájáról.

  • Sport 

Augusztus 12-énmountainbike versenyt szerveznek a Merkapt Maraton Sportközpont területén a kőbányai pincerendszerben, amely 5 futamból áll majd. Életkortól függetlenül bárki indulhat a többféle kategóriában.

A zumba-őrület és a lezárt Szabadság híd-őrület most egy sportos rendezvény erejéig összeér: kétórás zumbázásra hívnak a hídra augusztus 13-án.

A Budapest Ladies Run egy  prémium kategóriás, női futóverseny, melyen a hazai élversenyzők mellett erős nemzetközi mezőny érkezik a fővárosba augusztus 26-án a 6.6 kilométeres távot teljesíteni.

Augusztus 27-én triatlon- és futófesztivált rendeznek a fővárosban Budapestman néven. Érdemes kilátogatni akkor is, ha nem vagy az indulók között, mert remek hangulatú fesztiválnak ígérkezik.

  • Mozi 

Hetente több alkalommal is a szokásos klasszikus filmekkel várják a filmrajongókat a Budapest Rooftop Cinemában. Minden héten újabb és újabb meglepetésekkel készülnek: hol egy elévülhetetlen klasszikus, hol egy megunhatatlan vígjáték, hol egy kultikussá vált trash movie lesz terítéken. Augusztus 7-én a Rekviem egy álomért következik.

Pat Solatano (Bradley Cooper) mindenét elvesztette. És most kénytelen újra a szüleihez (Robert De Niro, Jacki Weaver) költözni, miután nyolc hónapot töltött egy elmegyógyintézetben. Pat szeretné újra rendbe hozni az életét, pozitívan szemlélni a világot és szeretne újra összejönni ex-feleségével is.  Augusztus 15-én A Kert Bisztróban a Napos oldalt vetítik.

Augusztus 30-ig minden szerdán 21:30-tól a várKERT mozi vár a csillagok alatti vetítéseivel. A mai magyar filmművészet remekei láthatók: augusztus 16-án a #Sohavégetnemérős.

  • Kiállítás

Az 1989-ben alapított Ludwig Múzeum gyűjteménye két nagy egységre osztható: az alapító Ludwig házaspár által adományozott amerikai és nyugat-európai alkotásokra (pop art, fotórealizmus és Új Vadak), valamint az 1990-es években elindított gyűjteményezésre, amely a volt szocialista országok művészetére fókuszál. Az új állandó kiállítás arra tesz kísérletet, hogy a súlypontokat ne csak stílus szerinti vagy kronológiai rendezésben mutassa be. Az újrarendezett állandó kiállításban ismét láthatóak lesznek a közönség által kedvelt és sokat keresett alkotások.

A Sziget 25 - fesztiváltörténelem fényképeken kiállítás képei páratlan dokumentumai a múlt századvég utolsó és az új század első évtizedének. A kiállításon láthatod, ahogy húsz év alatt a ’Kell egy hét együttlét’ szlogennel indult és leginkább Woodstockra emlékeztető diáksziget mostanra Közép-Európa legnagyobb kulturális rendezvénye lett.