A Bartók Béla útról minden újbudai és már nem újbudai is megmondja, hogy a XI. kerület kultutcája, ahol sok a művészet és még több a kávézó. És hogy a palettát még jobban színesítsék, 2016-ban elindítottak egy multikulti fesztiválsorozatot, ELEVEN Tavasz és Ősz néven. Ezen a hétvégén éppen az előbbi lesz újra aktuális, ami azt jelenti, hogy május 19-20-án zenével és programokkal telik meg az utca és az üzlethelyiségek, néha egészen fura felállásban. Lesz például jóga galériában, finn pop-up étterem nagykövetségen, garázsvásár kávézóban és virágültetés az utcán.

"Fogd a zenét, és hozd ki a Bartókra!" – szól az idei ELEVEN Tavasz-szlogen. Ezek után talán nem lesz meglepő a hír, hogy ez alkalommal a zene kerül központi szerepbe: május 19-20-án teljesen normális lesz majd, ha feltűnik egy-egy zenész az utcán akusztikus gitárral vagy ha valamelyik lakóház udvaráról házibuli hangjai szűrődnek ki. A Bartók Béla Boulevardtavaszi kulturális fesztiválját most már egyébként másodjára rendezik meg, és mi újra nagyon várjuk. Külön öröm látni, hogy egyre több szereplő kapcsolódik be, idén több mint 20 helyszínen körülbelül 60 program zajlik majd, ami között lesz kifejezetten gyerekeknek szóló, zenei, irodalmi, képzőművészeti, városszépítő és gasztro téma is.

A helyszínek között megint megtaláljuk például a Tranzitot, a Keletet, a La Nubét, a Faur Zsófi Galériát és a Hadikot, de ott van maga az utca is, ahol fellépőkön túl street art alkotásokkal, köztéri installációkkal, fényfestéssel lehet majd találkozni (pénteken este 9 órától a MOMÉ-s hallgatók vizuális effekteket vetítenek budai campusukra), de közös virágültetésbe, workshopokba is be lehet csatlakozni. Valószínűleg már az is elég lesz a hangulatba kerüléshez, hogy az utcán sétálgatunk, de érdemes azért a házakba, galériákba és a vendéglátóhelyekre is betérni, utóbbiak közül például lesz, aki külön menüsorral készül az alkalomra. Mivel nagyon sok a program, és könnyű elveszni benne, összegyűjtöttünk néhányat, amit szerintünk nem érdemes kihagyni.

PÉNTEK

  • 16:00

    Bor és Kézműves: ROSÉTERASZ - Rosék nagy választékban Etyektől kezdve Szekszárdon át Villányig (bor és zene, filmvetítés, beszélgetés)
  • 17:00

    FAK - Fekete Arany Klub: FÁK a FAK-ban című kiállítás megnyitója, amely a FAK Fotós Amatőrök Klubja fotóit mutatja be (2 hétig lehet megtekinteni)
  • 19:00 Kredenc Műterem : kortárs ékszerkiállítás megnyitó - KINuZOKU
  • 19:00

    La Nube: akusztik est - Korányi Benjámin szentimentális soft rock koncertje
  • 20:00 Gross Arnold galéria és kávézó: "San Franciscótól Berlinig, avagy nem kell mindig kaviár" - a Derrick, a Tetthely, a Kojak és sok más kedvelt filmsorozat zenéiből válogatnak, lemezlovasok: Dj Bem, SelectorKA

SZOMBAT

  • 10:00 - 11:30 Faur Zsófi Galéria: Jóga nemcsak műkedvelőknek – délelőtti vinyasa flow jógázás kortárs művek között Gacsályi Anikóval, a Downdog Buda Jóga Stúdió vezetőjével.
  • 11:00
    Galériaséta: A Bartók Béla Boulevard 8 legizgalmasabb galériájának megtekintése, Schneller János idegenvezetésével.
  • 12:00 - 16:00

    SOPPA pop-up étterem a Finn Nagykövetségen - finn finomságok, finn zene, finnes programok
  • 14:00

    órától: utcazenei jamboree, közös örömzene a Szent Gellért tér és Móricz közötti szakaszon
  • 15:00 - 17:30 La Nube: Vintage piac és garázsvásár - A LoveBug Vintage szalon régi kincseket pakol ki a La Nube asztalaira, majd indul a garázsvásár és cserélgetős bolhapiac

Egy biztos, az ELEVEN Tavasz (akárcsak az Ősz) mindenkinek való, és ha hosszabb programokba nem is tud valaki becsatlakozni, egy-egy ízelítőt mindenképp ajánlunk. A részletes programról ITT és ITT lehet tájékozódni.