Eseménydús hétvége következik: street food fesztivál, Dunai Regatta, kávéfesztivál, kézilabda-négyesdöntő, szabadtéri koncertek és egy legendás zenekar legendája az előttünk álló négy nap húzónevei.

Csütörtök
Egyedül és együtt a TEDxDanubia témája idén.
Május 4-én egy újabb érzelmi és intellektuális utazásra invitálnak, történetekkel és beszélgetésekkel, felfedezéssel és inspirációval, hogy feltérképezzék ezt az új világot és megbeszéljék, vajon mi lehetséges egyedül és együtt.

A Síp utca HotsyTotsyjában koktélokon át vezet az út a megfelelő férfi haj- és szakállviseletig. A '20-as, '30-as évek Amerikáját idéző "férfibarlang" egyik bugyrát már megjártuk. Most a hátsó részen található barber shopon volt a sor.

Blues, hajvágógép, borotva.

Mi jut eszünkbe, ha azt halljuk:
Budapest? A reformkori épületek? A pezsgő kulturális élet? A Duna és számtalan hídja? Vagy éppen a zsúfoltság, elhanyagolt házak, zaj? A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár tavaszi, két részes sorozatában a Budapest-imázst járja körül — a városmarketinggel kapcsolatos alapvető információk megszerzését követően városi sétákat hirdető szervezetek képviselőivel rendeznek kerekasztal-beszélgetést.

A kiskertpiac a városi kertészek, növény, gasztronómia és természetes dizájn kedvelők piaca és közösségi tere, mely ez alkalommal rendhagyóan este várja a növényrajongókat és kutyabarátokat az Anker't-ben.

Lesz egy kis akusztik Henri Gonzo & Daniel Perez (Fran Palermo) és persze, mint mindig: buli és ismerkedés.

Szokás szerint ti visztek magatoknak italt, barátokat és jókedvet a Botellón-ra.
Péntek

Egészen tájidegen jelenséget találtunk a Blaha Lujza téren, a Burger King szomszédságában, és ez a jelző pozitívan értendő. Az árkádok alatt megbúvó kis helyiség pontosan az ellentettjét képviseli a nemzetközi gyorsétteremláncnak, még ha a street bistro elnevezés hallatán elsőre a street food hullámba sorolnánk. A Cakumpakk étterem is, meg nem is; a koncepció szerint az utcán is fogyasztható, gyorsan tálalt étkeket kínálnak magas színvonalon, éttermi minőségben.

Idén május 5. és 7. között szervezik meg a már hagyományos Food Truck Show-t a Kincsem Parkban, a rendezvény azonban idén Street Art Show-val is kiegészül. Így az utca legjobb ételei és művészei találkoznak az eseményen, ahol ezen kívül rengetek gyerekprogram, agár- és lóverseny, esténként pedig is koncertek lesznek.Az immáron VII. kiadását ünneplő rövidfilm-fesztivál az utóbbi években körbeutazta a világot. A 19 országot és 38 várost végigjáró utazófesztivál májusban Budapestre érkezik, így a magyar közönség is megismerkedhet a legtehetségesebb, fiatal portugál rendezők alkotásaival.Két órára kinyit az egykori, legendás Fekete Lyuk, a szervezők 17:30 és 19:30 között biztosítják a belépést a lyukba a régi törzsvendégek számára, ahol valószínűleg sokakat elfog majd a nosztalgia.Új lemezzel jelentkezik a Brains 2017 tavaszán, melynek bemutató nagykoncertje a Budapest Parkban lesz.

A csapat egyik legmeghatározóbb éve volt 2016: a legnagyobb haza fesztiválok és telt házas klubturnék mellett Londonban is koncerteztek, és minden eddiginél nagyobb közönség előtt játszottak a Budapest Parkban és a Szigeten is.

Május 5-én a "jungle terror" stílus első számú képviselője, Skrillex és a Yellow Claw saját felfedezettje, a holland Wiwek a tavalyi emlékezetes szigetes fellépése után újra Magyarországon. Az EDM, a trap, a dubstep és a hardstyle határán mozgó producer az elmúlt évben végig turnézta a világot és most egy nagyszabású klubshow keretein belül tér vissza.

Ezen a hétvégén ismét kinyit az Eiffel téren táborozó ZSIRÁF, és már a teraszán ücsörögve élvezhetjük végre a tavaszt.
Szombat

Az első Budapest Coffee Festivalon május 6-7-én találkozhatsz a kávés világ elismert képviselőivel, tőlük lesheted el azokat a fortélyokat, amelyekkel akár otthon is lehetőséged nyílik még izgalmasabb kávéitalok fogyasztására.A május 6-án szombaton nyíló Szépség! című pop-up bolt a nyitó hétvégén az édesanyáknak szeretne kedvezni, anyák napjára szervezett programjaival: szombaton a Karcsi Papírboltja papírvirág készítő workshopjával, Felmer Dóra kozmetikus szépség tanácsaival, és az édesanyáknak arc masszázzsal.

2017-ben immár negyedik alkalommal tér vissza a női kézilabda Bajnokok Ligájanégyesdöntője Budapestre. A Győri Audi ETO KC részvételével zajló esemény május 6-én a Papp László Budapest Sportarénában a két elődöntővel kezdődik majd, melyet másnap május 7-án a bronzmérkőzés, valamint a döntő követ.A Kazinczy utcában működő vendéglátóhelyek május 6-án újra összefognak egy élhetőbb, zöldebb, madárcsicsergősebb, és párbeszédalapúbb belváros létrehozásáért. Nem titkoltan az is a cél, hogy megmutassák: milyen jó, ha a Kazinczyutca teljes egészében csak a gyalogosoké, s hogy milyen hasznos volna, ha ez állandósulna Erzsébetváros központjában.

Az ország legnagyobb egyetemek közti sport- és kulturális fesztiváljává nőtte ki magát a Dunai Regatta, amelyet május 6-án ötödik alkalommal rendeznek meg.

Az eseményen látványos vízi- és extrémsport viadalokon lehet izgulni a rakparton, a fesztiválhangulatot pedig neves hazai zenekarok csinálják majd.Mint ahogy minden évben, most is megrendezi az Iguana Bar & Grill a Cinco de Mayo utcabált, ahol jó hangulatban telhet majd a délután és az este: lesz élő zene, grillezés, sörsátor, gyereksarok és DJ is.

DJ Seinfeld az elmúlt évek egyik legizgalmasabb feltörekvő house producere. Az utóbbi hónapokban a svéd származású fiatalember lett az egyik fő szereplője az úgymond lo-fi house stílus új hullámának. Egy olyan zenei hangvilág része, amely a retró és kora 2000-es évek nyersességét idézi. Szombaton a Corvin Club vendége.Vasárnap

Az Élesztő udvarában vasárnap lévén ismét lesz Pancs Gasztroplacc, de ezúttal egy anyák napi "különkiadással" készülnek. Az anyák napi jótékonysági sütivásár az SOS Gyermekfalvak szervezésében valósul meg, ha ellátogatsz, a legkülönfélébb ízletes házi sütemények majszolása közben támogatod az SOS Gyermekfalvak lakóit.

Anyák Napi DIY workshopot tartanak a Mittersisters szervezésében, ha egy közös élményt vagy egy egyedi, időtálló ajándékot szeretnél szerezni, akkor itt egyedi, bőr kiegészítőket készíthettek vasárnap délután, akár közösen, akár meglepetésként. Választhattok kulcstartót, pénztárcát, táskadíszt, kártyatartót, két idősávban tudtok regisztrálni: 14:00-16:00 / 16:30-18:30.Negyedszerre rendezik meg az európai uniós futóversenyt. Az évek számának növekedésével a táv is nő, idén, Magyarország EU-csatlakozásának 13. évfordulóján a verseny már 13 kilométeres lesz, és most is uniós forrásból megújult budapesti helyszíneket érint.

A Karaván új büféje elsőként kínál rizsburgert a street food rajongóinak itthon és Európában, vagy ahogy a tulajdonosok jobban szeretik hívni, rizsszendvicset. A Samurice megnyitásának másnapján járultunk el a food truck szentélybe, hogy megkóstoljuk kompakt rizspogácsás ételeiket. Japán és koreai ízek egyetlen szendvicsben, kenyérmentesen.

Budapestre érkezik az AC/DC legendás dobosa.

A legnagyobb 'DC slágerek mellett a mester bemutatja Head Job című szólólemezét vasárnap a Dürer Kertben.