Az ország legnagyobb egyetemek közti sport- és kulturális fesztiváljává nőtte ki magát a Dunai Regatta, amelyet május 6-án ötödik alkalommal rendeznek meg. Jövő szombaton látványos vízi- és extrémsport viadalokon lehet izgulni a rakparton, a fesztiválhangulatot pedig neves hazai zenekarok csinálják majd.

A Dunai Regattán a sárkányhajós és az evezős versenyszámok jelentik a fő csapásirányt, melyekre két külföldi (egy német és egy holland), valamint 18 magyar egyetemről összesen 800-an neveztek. A budapesti intézmények közül az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a BME, az ELTE, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Testnevelési Egyetem, a CEU, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, az Állatorvostudományi Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem indít csapatot.

Az igen látványosnak ígérkező versenyszámok mellett extrémsport-bemutatók várják a közönséget a crossfittől kezdve a freestylefocin át egészen a cheerleaderek műsoráig. Az ingyenes fesztivál kiemelt célja, hogy sportolásra buzdítsa az egyetemistákat és hogy közösségi térként visszahozza Budapest életébe a fővárost ketté szelő folyót. A vízen zajló futamok mellett a Műegyetem rakpartot is kiemelik a korábbi, forgalmi funkciójából, így lehetőség van arra, hogy közel 30 000-en vegyenek részt az eseményen.

A fesztiválon többféle sportot, köztük új és extrém sportágakat is kipróbálhatsz, ilyenek a strandröplabda, a beerpong, az ergométeres verseny, a teqball, a street workout, lesz továbbá skatepark (BMX, gördeszka bemutató), slackline, mászófal és trapbus (mobil szabadulószoba).

Zárásként hajnalig bulizhatsz majd a rakparton olyan előadókkal, mint az Anna & the Barbies, a Hősök, az Ocho Macho, Byealex és a Slepp, a Soul Surge, Dj Metzker Viktória, Drop the Cheese, MC Kemon, JumoDaddy és a Sound of the University Egyetemi zenei tehetségkutató győztes bandája.