Ismét egy hosszú hétvége előtt állunk: hétfőn aki teheti, pihenéssel ünnepelheti a munkát. A következő napokban sok-sok izgalmas és változatos program köszönti a májust Budapesten.

Csütörtök
AZ 1950-es években streetphotographynak nevezett fényképészeti műfaj a 19. század utolsó évtizedeitől fokozatosan fejlődött, elsősorban Párizsban és New Yorkban. A világ más nagyvárosaiban, így Budapesten is készültek ilyen képek. A Képlet című fotókiállítás elsőként vállalkozik arra, hogy egy múzeumi archívumból — a Kiscelli Múzeum gyűjteményéből — válogatott fotók és kortárs fotóművészek munkáin keresztül vázolja fel ennek a népszerű fényképészeti műfajnak a budapesti történetét.

2017-ben először a Budapest Parkban koncertezik az IrieMaffia, és a 2017-es szezonban ez lesz az első koncert a Budapest Parkban. Vendég:

Kelemen Kabátban.

Április 27-én nem mindennapi beszélgetést rendeznek a Cultivo kerekasztalánál. Mit beszélgetést… valódi kommunikációs tűzijátékot hoznak nektek a hazai reklámszakma három ikonjával (Sas István, Marosi Gergő, Geszti Péter).Az Éjszakai Sport keretein belül az ELTE-n csapatversenyeken röplabda, kosárlabda és labdarúgás sportágakban mérkőzhetnek meg egymással a csapatok csütörtökön. Az egyéni sportágak pedig a következők lesznek: TRX, kettlebell, funkcionális köredzés, muay-thai, brazil jitsu, kung fu, kick-box, spinning, polefitness, és aerobik-night.Péntek
A MOME - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció tanszéke (MOME Anim) idén is megrendezi a KiskakasAnimációsFilmnapokat, melynek legfontosabb célja, hogy az animációs filmművészet legfrissebb, feltörekvő, újító alkotásaiból nyújtson ízelítőt. A filmnapok ez alkalommal Franciaország három vezető animációs intézményét látja vendégül.

Párizs két napra Budapestre költözik, ugyanis április 28-29. között immáron ötödik alkalommal rendezik meg az Elle Fashion Show-t, amely idén a futurisztikus szemlélet jegyében telik. A fiatal francia tervezők mellett feltörekvő és elismert magyar tehetségek mutatják be 2017/18. őszi-téli kollekcióikat a Millenárison.

Pályafutása egyik legnagyobb show-jára készül a Tankcsapda. 2017 április 28-án a zenekart az Aréna küzdőterének közepére helyezett színpadon igazán közelről láthatja és hallhatja a közönség az év legütősebb rockkoncertjén.

Áprilisban túlzás nélkül történelmi jelentőségű klubkoncertet rendeznek az A38 Hajó születésnapi hétvégéjén, hiszen végre Budapestre jön a hardcore/punk történetének egyik legnagyobb hatású zenekara, az idén 30 éve megalapított GorillaBiscuits.

Adott lesz: sok hang, kevés fény, fémes minimalizmus, kétértelmű groove-ok, elegendő italkészlet, körhintázás a tejút mentén, nagy mosolyok, és technó overdose péntek este a Corvin Clubban OliverHuntemann irányításával.SzombatA Gundel évszázados fák lombjaitól zöld kertje ismét megnyitja kapuit a vendégek és a street food képviselői előtt. A megújulás és a természet ébredése jegyében friss alapanyagokból készült új kreációkkal várnak a Gundel Créperie és a kertet benépesítő food truckok csapatai.

A nap folyamán utcazenészek előadásai adják a zenei aláfestést, továbbá gyermekprogramok és gasztro-, kertész felnőtt workshopok is lesznek.

A hosszú hideg tél után itt az idő, hogy végre napfény kerüljön a poharadba. Most hétvégén a raqparton bevonzzák a jó időt, fröccsel a kezedben gyönyörködhetsz a panorámában és indíthatod a szezont.

A TweedRun kerekező baráti társaság tizenhatodik alkalommal teker együtt és meghív április 29-én, szombaton tartandó, versennyel egybekötött kosztümös kerékpáros felvonulására, ahol a korhűséget értékelik.A TechnodubSeance első alkalommal hívja az irányzat követőit egy olyan eseményre, melyen kizárólag önálló, hazai live act-eket hallhatsz Krisz Deak, ZOL, Sublogic, bekø, és DirekTorz jóvoltából.

Először Budapesten a memphisi hip-hop szenzáció, a WaterBoyz mozgalom megalapítója, ChrisTravis.
A Xavier Wulfot és Bonest is magába foglaló Seshollowaterboyz kollektíva tagja odatehető az A38-at szintén megjárt Yung Lean vagy Night Lovell mellé: belassult alapokra érkező szétcsúszott rappelés, huszonéves nihilizmus, kodein és pizza.
Vasárnap

A legjobb kikapcsolódás, ha elszakadva a betonrengetegtől, erdőkben, réteken, tópartokon lazítunk. Viszont az sem gond, ha csak egy-két óránk jut a bóklászásra, így inkább pihentető, lassú nézelődős programot ajánlunk reggelivel, ebéddel vagy esetleg vacsorával kiegészítve. Sétáljunk végig a Duna-korzón, felelevenítve, hogy micsoda szállodák várták itt a múlt prominens személyeit, kalandozzunk a Stefánia környékén, a Herminamező ősfás utcáin vagy a Tabánból induljunk meg a Citadellához.

A renegát-fénymásolt szamizdat anarchista szelleme és a papírpornó becsúszott zabigyereke a zine. A formátum a maga nyers erejével bemutat a magazinoknak és olyat hoz, amit egészen biztosan nem látott még nyomtató, sőt olyan vérbeli nyomdászok sem, mint Vágási Feri. Áprilisban második alkalommal jönnek össze a fanok egy zine-szemlére az Anker’t-ben, csak úgy, ukmukfukk.Immáron 10 éve, hogy a legendás Žagar lemez a 'Cannot Walk Fly Instead' megjelent. Ennek apropójából született meg az albumújrajátszó koncert ötlete. A lemezen olyan korszakos számok szerepelnek, mint a Prophet is a Fool, az Escape from the Earth és persze az azóta is megkerülhetetlen Wings of Love.Az angol Amoss nevű duót nagyjából 2006 környékén, középiskolai éveik alatt, egy házi buli alkalmával fújta össze a szél, ahol egy üveg pia mellett, kölcsönös szimpátiájuk és zeneszeretetüknek köszönhetően rögtön eldöntötték, hogy együtt fognak alkotni. Pár közös banda után megismerkedtek az elektronikus zenével és belecsöppentek a drum & bass világába. Vasárnap az Akváriumban láthatóak.

Hat év után visszatér az A38 Hajóra a frakkos virtuóz. Alfred Darlington, művésznevén Daedelus nagyszerűen cáfolja meg a sztereotípiát, mely szerint az egy szál magukban kiálló elektronikus zenészek produkciója unalmas.
Hétfő

A labdarúgás többek között azért a világ legnépszerűbb játéka, mert egyszerűek a szabályai és bárhol lehet játszani. Legrosszabb esetben elég hozzá egy placc, egy labda, két-két cipő kapunak, néhány haver és persze jókedv meg lelkesedés. Budapesten rengeteg ingyenes és fizetős kispálya nyújt lehetőséget arra, hogy összeverődjetek a cimborákkal. Mi most a szabadon "elfoglalható" temérdek kültéri pálya közül ajánlunk néhányat arra az esetre, ha mondjuk az állandó helyeteken éppen mások futballoznak.Adománygyűjtő bográcsbalhé és vendéglátós gasztrolimpia a Városliget mellett.

Az idei évben negyedik alkalommal rendezik meg a város legőrültebb alapítványi bálját a 35.000 négyzetméteres, ősfákkal borított Dürer Piknik Parkban.

Ezúttal a Budapest Bike Maffia Sweet Home projektjét támogatják, akik egy nehéz helyzetben lévő, többgyermekes család önkormányzati szükséglakását újítják fel az így befolyt összegből a Kocsmajálison.

Versenyautók, versenymotorok, sőt, versenykamionok a város szívében? Ez a NagyFutam, amelynek azon felül, hogy rendkívüli látványossággal szolgál a közönségnek, nem titkolt célja, hogy közelebb hozza a nézőkhöz a technikai sportokat. A rendezvény hagyománynak számít Budapesten, s azért is igazi kuriózum, mert a rajongók annyira közel kerülhetnek itt a versenyzőkhöz és a versenyautókhoz, motorokhoz, kamionokhoz, mint egy zárt versenypályán soha.

Idei résztvevők: Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas, Timo Glock, Robert Wickens, Nico Müller, Michelisz Norbert, Kiss Norbert.A Jerry Lee's Rock&Roll Service az autentikus, '50-es évekbeli rock&roll egyik hazai népszerűsítője, valamint elsősorban Jerry Lee Lewis zenéjének és színpadi örökségének magyar tolmácsa. A zongorista-énekes Kovács Bence mesterét idéző játéka és látványos hangszerkezelése, a zenekar erős improvizációs készsége minden egyes koncerten, így a hétfőin is garantálja a jókedvet.

Az egyik leghíresebb, legnagyobb presztízsű és egyben legnehezebb ultramaratoni futóversenyen, a görögországi Spartathlonon 400-an állnak rajtvonalhoz, és a versenyzők között évente több magyar indulót is találhatunk. A távot már negyedjére teljesítő SimonyiBalázs Ultra című filmjével különleges dologra vállalkozott: a 246 km-es futóversenyt öt résztvevő szemén, és személyes drámájukon keresztül mutatja be. A film premier előtti vetítése után együtt futhattok ki az alkotókkal a Margitszigetre.

Gaz bármit elvisel, csak a pénztelenséget nem. Ezért amikor kirúgják a gyárból, miközben nincs meló sehol, öt cimborájával vállalkozásba kezdenek. Vetkőzni fognak. Az Alul semmit hétfőn a Bem Moziban vetítik.