Ezen a hétvégén jönnek a piacok, a süti- és kutyás vásárok, remélhetőleg szép idővel kísérve. Azoknak, akik nem szeretnének kiszabadulni a négy fal közül, a szabadulószoba-világbajnokságot ajánljuk, merthogy ilyen is lesz.

Csütörtök
Lesz funk. Lesz soul. Karcos gitár és súlyos témák.

A pécsi Mongooz and the Magnet és a Mörk tavaszi miniturnéjának első közös koncertjén Budapesten, a Kuplungban.

A gyorsétterem és az egészséges életmód látszólag egymásnak ellentmondó fogalmak, pedig ma már számos kísérletet láthatunk megvalósulni az ellenkezőjére. A SaladBox alapgondolata pofonegyszerű: vegyél naponta friss zöldségeket és saláta-alapanyagokat, és kínáld ezt elvitelre. A nemzetközi üzletláncnak eddig is léteztek egységei Budapesten, a Nyugatitéri étteremmel viszont bekerültek a város vérkeringésébe, ami nekünk is apropót szolgáltatott arra, hogy megismerkedjünk a koncepcióval.

Ropogós kacsafej, csirkeláb és malacfül vegyítve, hajszálvékonyra szelt pacal hideg előételként. Csak néhány, elsőre extrémnek tűnő, de lássuk be, magyar gyomornak annyira mégsem ismeretlen húsétel, mely Szecsuán tartományból érkezett. Most egyenesen a budapesti Kis Kínába, mely a Kőbányaiúton, az egykori piaccal szemközt található.

Wang mester újabb egységében jártunk.

A kaliforniai pszichedelikus rock egyik legtudatosabb alakja, Ripley Johnson pár év alatt már többször járt az A38 Hajón. Alapzenekara, a WoodenShjips mellett feleségével közös duója, a MoonDuo is nagyon aktív, így aztán komoly koncertélményre lehet készülni csütörtökön.Péntek
Amint 1980 tavaszán a kubai Mariel Harbor kikötőjét megnyitották, azonnal ezrek indultak el az Egyesült Államokba, mindannyian az amerikai álmot keresve. Egyikük meg is találta Miami napsütötte utcáin: pénz, hatalom és szenvedély – minden mennyiségben.

Ő volt TonyMontana. A világ más néven fog rá emlékezni: a Sebhelyesarcú. A filmet pénteken a Bem moziban nézheted meg.

Téved, aki a ChiliBár neve alapján könnyfakasztóan csípős vagy kizárólag mexikói ételekre számít. A Tompautcai bisztró zászlóshajója ugyanis a hamburger! Ettől függetlenül a Chili picinyke konyhája többféle „komfort fooddal” igyekszik kiszolgálni nem csak a ferencvárosiakat.

Március 24-én a 4DSound és a Toldi Klub két közös rendezvénnyel várja a közönséget a BAR72 és a PureLust szervezésében. Pusztán ez egy elég érdekes fúziója az elektronikus szervező erőknek, nem is beszélve a fellépőkről. A két főfellépő a 4DSounddal már régóta együttműködő Stimming és jó barátja, AcidPauli lesz, akit a magyar közönség a Pure Lust Toldi klubos bulijairól már jól ismer.Ahogy az elmúlt években, úgy idén is az A38 Hajón lesz a FrankofónFesztivál záróestje, ahol idén az Acid Arab, Elodie Frege és az áprilisban visszatérő Perturbator után Párizs legsokoldalúbb énekesnő tehetsége, CleoT. látogat a fedélzetre.

Az este teljes értékű társfőzenekara a Belau lesz

A nosztalgiázni vágyók igényeit kielégítve egy termet egész estére a régi himnuszoknak szentelnek pénteken a Corvin Clubban, a nagyteremben viszont azt a szellemiséget viszik tovább, amelyről a Kollektiva bulik mindig is szóltak: újat és izgalmasat mutatni. Mindkét teremben olyan csapatok, DJ-k lesznek, akik képesek a megújulásra, és valamilyen formában a mai napig alakítják Budapest zenei arculatát.

Szombat
A szabadulószoba-világbajnokságot hagyományteremtő jelleggel idén először rendezi meg a Red Bull Mind Gamers.

A játékban részt vevő 22 ország legjobbjait megmérkőztető vb otthona Budapest lesz, így a világ legtalálékonyabb „szabadulóművészei” érkeznek fővárosunkba március 25-én.

Az Otthonkát fél évvel ezelőtt az ilyen élmények felidézése érdekében nyitották meg. Házi készítésű tradicionális ételek, otthonos hangulat, mintha csak a nagymamádhoz látogatnál le vidékre. Március 25-én, szombaton sütivásárt tartanak, ahová nemcsak a kóstolókat, de önjelölt cukrászok jelentkezését is várják.

A kézműves kellékek, kutyabarát termékek beszerzésén túl az érdeklődők megoszthatják a kutyás városi lét tapasztalatait, az utcán pedig érdekesebbnél érdekesebb kutyás programok várják a kétlábú és négylábú vendégeket a Szimpla Kertben.

Március 25-én a tavaszvárás jegyében tölts el egy újabb nagyszerű estét remek jógaórákkal, szuper oktatókkal, UV-fényben, DJ-aláfestéssel és sötétben világító, igazi tavaszi dekorációval a Müsziben!

Kornél

Kovács a Down Since '92, Szikra, Pantalón slágerek után tavaly nyáron kiadta az első albumát The Bells címmel. Visszatérő vendég a LÄRM-ben, ahol mindig őrületes bulit csap, rengeteg különleges zenével.

Vasárnap

Stílust váltasz? Vagy csak kiegészítőket keresel? Te magad kreatívkodsz, és ehhez szeretnél eszközöket találni? Új és felújított kisbútorokkal, ötletes kiegészítőkkel, festékekkel, stencilekkel készülnek majd, és rengeteg különlegességgel várnak a Vinatge Piacon, az Ötkertben.

A Xixa zenekar, amelyben BobDylan egykori dobosa, a GiantSand két jelenlegi, valamint a Calexico egykori tagjai működnek együtt, vasárnap a DürerKert 041-es termében adja első magyaroroszági koncertjét az A38 Hajó szervezésében.

A szombati nap már telt házas, úgyhogy a vasárnap is a zenekaré.

Ráadásul évfordulós az apropó: pontosan egy éve itt, a hajón volt az Idő van! megjelenése és bemutatója, így a Fish! a műsor első felében faltól falig eltolja a lemezt, majd jöhet a besztof.