Sci-fi művész, eating designer, humanoid robotokat alkotó professzor. Hat újabb inspiráló szakember érkezését jelentették be Európa legnagyobb jövőfesztiváljára.

2015 júniusában indult útjára a hiánypótló Brain Bar Budapest, amely az ember és a gép közötti határokat vizsgálja a világ élvonalbeli véleményvezéreivel. Az esemény programja színesedik, sci-fi művésszel, eating designerrel, humanoid robotokat alkotó professzorral és hasonló furcsa szakmákat űzőkkel találkozhatunk a 2017-es eseményen. A Brain Bar Budapestet idén június 1-3. között rendezik az Erzsébet téren az Akváriumban, melyre több mint hétezer embert várnak. Most újabb neveket jelentettek be a szervezők, hat inspiráló szakembert különböző területekről.

  • Itt lesz Ari Popper, a világ egyik legmenőbb cégének tartott vállalkozás alapítója. A kaliforniai SciFutures több mint 100 elismert sci-fi írót alkalmaz.
  • Hazánkba látogat továbbá Lucy McRae, aki sci-fi művész, rendező és testépítész egyben, aki az emberi alkalmazkodóképesség határait feszegeti. Elektromos tetoválásokat és érzelmeket érzékelő ruhákat tervezve épít hidat az emberi képzelet, a tudomány és a technológia között.
  • Inna Braverman az Eco Wave Power társalapítója, amely a tenger hullámaiból termel energiát. Első erőművét 26 éves korában helyezte üzembe az izraeli Jaffában.

  • Tomotaka Takahashi is ellátogat a Brain Barra, a Robo Garage társalapítója és a Tokiói Egyetem professzora egyedülálló humanoid robotok tervezésével és megépítésével foglalkozik.

  • Marije Vogelzang a világ első eating designere. Két, Amsterdamban és Rotterdamban működő kísérleti étterem elindítása után jelenleg orvosi projekteken dolgozik kórházaknak.

  • Köves Slomó egy többgenerációs rabbi családból származik, és Közép-Európa egyik legaktívabb vallási vezetője. Ő alapította Budapest első héber-magyar kéttannyelvű óvodáját és általános iskoláját.