Az utolsó januári hétvége jön, szerencsére nem dermesztő hideggel. Ajánlunk jó néhány négy fal közötti programot a szmog elől való bemenekülésre a kiállítástól a színházon át a melankolikus technóig.

Csütörtök
Az első Winter Food Festen a "leghüttésebb" hazai és nemzetközi téli csemegékkel találkozhatsz 11 napon keresztül a Fröccsterasz melletti Erzsébet téren.

A csillaghegyi Kiscsillag Éttermetazoknak ajánljuk mondjuk egy hétvégi ebédre vagy vacsorára, akik a házias, magyaros ételeket preferálják és hajlandóak utazni egy kicsit egy finom ebédért/vacsoráért, amennyiben nem a környéken laknak.A tárlaton a kortárs finnfotográfia hét jelentős képviselője mutatkozik be a függetlenség témájával foglalkozó munkáival. A budapesti tárlat az utazó kiállítás első állomását jelenti.

A kiállítás a függetlenség fogalmát egyéni és kollektív szinten vizsgálja.PéntekTöbb mint húsz éve mutatták be DannyBoyle azóta kultikussá vált remekművét, a Trainspottingot. Február 2-án pedig érkezik a hazai mozikba a várva várt folytatás. Ráhangolódásként nézd meg újra az első részt, majd merülj el a korszak és film legjobb zenéibe!

Az év első Bedroom bulija a megszokottnál most kicsit családiasabb lesz. Egy iszogatós, beszélgetős szeánsz, jó zenével a háttérben vagyis inkább a kirakatban, a VII. kerület kis ékszerdobozában a VINYL & WOOD - Get Lost in Wonderlandben. Kora délutántól késő estig szólnak majd a friss house és technó ütemek.

A Bábel-est ezúttal az éjszakába fordul a Müpában. Amikor egymásba csúszik ébrenlét és alvás; amikor megtörténhet bármi. Az éjszaka csodái ihlették meg a tánc-színházi Tünet együttest is, Weöres Sándor címadó verse alapján.Az A38 Hajó saját synthwave sorozata, a Demogorgon Party azzal a céllal vált rendszeres eseménnyé, hogy a nyolcvanas évek szerelmeseinek állandó alkalma legyen találkozni és együtt bulizni. Most pénteken lesz megint.Ryan James Ford világjáró, kinek légies dallamai végigvezetnek a melankólia és a megnyugvás közötti vándorúton.

Pénteken a LÄRM vendégeként Budapestre érkezik.

Szombat
Néhány napja nyitott újra a Bibliamúzeum, korábbi nevén a Biblia Világa Múzeum. Ez az utóbbi elnevezés kifejezőbb annyiból, hogy korántsem csupán régi nyomtatványokat találunk a Ráday Kollégium épületében található kiállítóhelyen.

Január 28-29.

piros betűs ünnepnap lesz az elektronikus zene hazai rajongóinak: visszatér a stílus egyik legnagyobb hatású zenekara, a Tangerine Dream.

Másnap pedig a műfaj legkiválóbb hazai követői tisztelegnek majd Froese és a zenekar előtt, illetve szólóban is fellép a Tangerine Dream-tag Ulrich Schnauss.Az idei év első belvárosi Jordán Adél és a Puszi koncertje a Király utcai Kuplungban lesz. Január 28-án hallhatsz két vadiúj számot: egy cigány-feldolgozást és egy kemény funkyt is.

A 20 éves Oliver O'Neill, azaz Hucci zenéje elválik a kortárs producerek harsány világától, és inkább a mély szub basszusok és egyszerű dallamok jellemzőek munkásságára.

A Stööki Soundot sem kell bemutatni a magyar szcéna számára, hiszen DJ Lukey és Jelacee többször bizonyították már, hogy a minimalista trap kihagyhatatlan előadói. Szombaton övék az Akvárium.

JD Twitch az elmúlt három évtizedben alvás helyett inkább DJ-zett, zenéket írt, editált és remixelt, fedezett fel és adott ki. Az Optimo idén ünnepli 20 éves fennállását, amit jubileumi turnéval nyomatékosítanak.
VasárnapChristian tehetséges, fiatal író, aki apja akarata ellenére Toulouse-Lautrec körében tölti napjait. Ő bevezeti a mulatók világába, ahol az őszinte szerelmen kívül bármi megtörténhet. Christian azonban beleszeret Párizs leghírhedtebb mulatójának legünnepeltebb csillagába. A Moulin Rouge-t vasárnap nézheted meg a Bem Moziban.

Idén a Kakas éve van, azaz egy újabb alkalom, hogy piacozz, jókat egyél-igyál és tisztelegj a kínai nép remekműveinek január 29-én a BAOTIFUL-ban.Könnyed esti szórakozásra invitál január 29-én a Nemzeti TÁP Színház. Az új, magyarIQm című előadás látleletet arról, hogyan élnek és gondolkodnak a magyarok a 21. századi 20. században. A produkcióban a hazai sajtó szemelvényeit illesztik egymás mellé, hogy megmutassák, hogyan szeret, politizál, éldegél a magyar.