Jeges napok előtt állunk és nem csak a dermesztő hideg visszatérése miatt. Két komolyabb jégpályás rendezvény lesz most hétvégén, de aki nem szeretne kint fagyoskodni, annak benti programokat is tudunk ajánlani.

CsütörtökA Jutalomjáték | 25 év Symposion című kiállítás a magyarországi művésztelepek működését segítő két művészeti szervezet, a Symposion Alapítvány és a Symposion Társaság tevékenységét, valamint a hazai művésztelepeket mutatja be. Ez az első tárlat a Műcsarnokban rendezett 1983-as nagyszabású kiállítás óta, amely a hazai művésztelepek eredményeit egymás mellett, a művésztelep mozgalom fejlődésének szélesebb összefüggésében tárja a nagyközönség elé.

A csütörtökön látható A Nagy múzeum egy rendhagyó, szellemes és humoros dokumentumfilm, mely által bepillanthatunk egy világhírű kulturális intézmény színfalai mögé. Johannes Holzhausen rendező és stábja több mint két éven át gyűjtött anyagot a bécsi SzépművészetiMúzeumról szóló filmjükhöz. A kommentárok, interjúk megvilágítják az intézményben zajló különböző munkafolyamatokat, például azt, hogyan kell megteremteni a tökéletes teret egy műtárgy prezentálására.Az éjszaka dominái, erotikus pillanatok és bőrbe fojtott érzékiség vár ezen az estén is.

A zenéről ezúttal is a budapesti éjszakai élet egyik legtehetségesebb dj-e, Nieder gondoskodik a Tütüben.PéntekA LoveBug Vintage szalonban ismét izgalmas, egész napos, estig tartó program lesz: eddig nem látott óriási leértékelés, ruha, műszőrme, táska és ékszer kisöprés a tavaszi megújulás előtt.

Vintage ruhák, bundák, zakók, dzsekik, csizmák, antik ékszerek, oversize és skinny cuccok, farmer, bársony és minden, ami bőr.

Bernáth Adrián és tesója eredetileg nem budapestiek, de ahogy az lenni szokott, a tinikor végeztével "feljöttek" szerencsét próbálni és mindketten elindították felnőtt életüket. Egyikük kamerát vásárolt és abból a döntésből mára London Motor Film Festival-díjas Turbometal autósblog lett, a másikuk kemencét és dagasztógépet – ebből lett mára a város egyik legjobb pizzázója.

A pince hangulatos és romantikus volt, ám most akár húszan is pizzázhatunk egyszerre az új helyen. Szigorúan kézzel.

Immár hagyományosnak mondható évindító buli alkalmából ismét visszatér Budapestre az Airtist, a jól bevált recept szerint a Grabanc zenekarral együtt zúdítják a közönségre a pozitív energiájukat.A legendás tenor, José Carreras utolsó világ körüli turnéjának keretében hazánkba is ellátogat. Az „A Life in Music” című koncertjével január 20-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

2014-ben Abdulla Rashim volt az első, a Technokunst invitálására hazánkba látogató nemzetközi előadó a Lärm-ben, aki a 3 órás fellépése alatt komoly energiákat szabadított fel a tánctéren. DJ-szettje bővelkedett klasszikusokban, amiket remekül vegyítve a jéghideg skandináv hangzásvilágával különleges atmoszférát teremtett. Az eset pénteken megismétlődhet.

Szombat
A Magvető kiadó és a Hévíz folyóirat munkatársai, írók, költők, újságírók hajléktalanoknak főznek a Food Truck Udvarban január 21-én, szombaton, 14 és 17 óra között.

A 200 adag babgulyást a Budapest Bike Maffia szállítja majd a rászorulóknak, a teljes bevételt a civil szervezet kapja.

Miközben készül az étel, a szerzők felolvasnak műveikből. Az érdeklődők a könyvek (és HÉVÍZ folyóiratok) megvásárlásával támogathatják a rászorulókat.

Hatalmas bulit rendeznek január 21-én a Városligetben. Ezen a napon a Műjégpálya teljes területe a jégkorongé, a gyerekeké és a szüleiké lesz, pirkadattól alkonyatig, pontosabban reggeltől sötétedésig. Sok-sok csapatot és ezernyi kis hokist várnak a szervezők. A kapuk azonban nem csupán azok számára lesznek nyitva, akik már ismerik ennek a csodás sportnak az örömeit, hiszen ezen a bázison, a Vajdahunyadvár felőli oldalon az abszolút kezdők is belekóstolhatnak e jeges világ vagány ízeibe.Január 21-én este második alkalommal rendezik meg a Jégpályák Éjszakáját, hasonlóan a fürdők vagy múzeumok éjszakája rendezvényhez. A tavalyi felhívás nyomán közel 70 jégpálya csatlakozott országszerte a kezdeményezéshez.

A decemberben nyitott Raktár Klubban minden szombaton "visszatérnek a gyökerekhez, vissza az eredetihez!", vagyis a Raktár Bárban megszeretett házibuli hangulattal és zenékkel várják azokat, akik buliznának egy tisztességeset. A pultosok ismerősök lesznek, ráadásul csapról töltik a vodkát. Sok a fiú, talán még több a lány, és így együtt már egészen jó esély van egy megőrülésre - csak ahogy lenni szokott. A DJ pult mögött hétről hétre a szokásos csapat áll, köztük Chris-M, Emory Hungary, Daniel Dash és VIRUS. (x)A 2016-ban alakult zenekar bemutatkozó koncertje az Akváriumban lesz szombaton. A future classic electro popban utazó Jetlag teljes legénysége itt lép színpadra először. A repülőútnak álcázott live show formabontó vizuállal, jól ismert slágerekkel és vendégművészekkel kecsegtet.

A Winter Mirage vendége ezúttal az Iboga records progressive zene prominens képviselője, a Ticon mely 5 év után egy új albummal jelentkezik. Ráadásul a fellépés után egy DJ szettet is hallhatsz tőlük.
Vasárnap

Közös turnén érkezik Budapestre január 22-én az Epica és a Powerwolf. A holland szimfonikus metal zenekar új lemezét mutatja be a hazai rajongóknak, míg a német power metal banda tavaly megjelent koncert DVD-jével jön a BarbaNegra Music Clubba.Nem csak a lustábbak és az időhiányosok szoktak előszeretettel a telefon után nyúlni például főzés helyett. Vannak, akik kedvenc éttermükből, pizzásuktól szívesen rendelnek és nem minden esetben kerekednének fel a helyszínre – otthon, a kanapén megvárni kényelmesebb. Az egyórás szállítási időben némileg megfonnyadt sült krumplin és a szerencsésebb pizzarendelésen túl is van élet és egyre több a kreatív ötlet Budapesten is. Megnéztük milyen az extrább házhozszállítós kínálat a fővárosban.

A csirke az egészségtudatos húsimádók kedvence, de a sanyarú körülmények között, sötét ketrecekben tartott és antibiotikummal kezelt szárnyasok hamar el tudják venni az ember kedvét a csibefalatoktól. Ma már nem luxus a kiváló, ellenőrzött minőség, és okkal vagyunk kíváncsiak, mi is kerül a tányérunkra. A december 15-én nyílt Hildában nem árulnak zsákbamacskát: a rotisserieben forgó grillcsirkék természetes körülmények között, GMO-mentes búzán, árpán, kukoricán nevelkednek az ország egyetlen szabadtartású farmján, az Alemitta farmon.

Mi már jártunk ott.