A Váci út 45-ben valami irtó jó dolog történt: az irodaház 3. emeletén egy olyan hely nyílt, ami teljesen átalakítja az edzőtermekről eddig alkotott képünket. A hatalmas alapterületű, vagány loft lakásra emlékeztető terepnek jócskán kijutott a dizájnból: megelevenedik itt a nagyvárosi street art és a távol-keleti egzotikum: elefántok, Buddha-szobor, sárkányok felügyelik a vadi új gépeken tett erőkifejtéseket, hetente kétszer pedig ráadásként DJ is zenél. A stílus, zene és edzés különleges elegyéről van itt szó, az egész hely hipszter és menő, mutatjuk.

Javában tart az új év, talán már az 1-jén tett fogadalmaink közül is sikerült megszegni néhányat, de most egy tuti tippet szeretnénk adni azoknak, akikben él az elhatározás: tesznek az egészségükért és a testükért, és eljárnak edzeni. Lehetett látni a metróaluljáróban vagy a városban kiplakátolva, hogy JOHN REED néven egy új fitneszterem nyílik Budapesten. A JOHN REED egyébként egy már létező márka: Berlinben, Bonnban, Salzburgban és Velencében is vannak ilyen termek. Miután benéztünk a helyre a hivatalos (hétvégi) nyitás előtt, azt kellett mondanunk, hogy szuper döntés volt, hogy Budapestre is elhozták.A hely egyáltalán nem hasonlítható a hagyományos edzőtermekhez, helyette képzeljünk el egy 1800 négyzetméteres, magas belmagasságú, menő loft lakást, ahol vannak pompás csillárok, bőrszékek, kanapék, sárkányok, elefántok és a falakon még street art festmények is. Extravagánsság akad tehát bőven, és ekkor még csak az enteriőrről beszélünk. Szerencsére a gépek is harmonizálnak ezzel az igényességgel és átgondoltsággal: öt elkülönített térben tudunk cardio és funkcionális edzéseket végezni a vadi új eszközökkel.

A galérián felfedezhetünk egy DJ-pultot is, ami bizony egyáltalán nem csak a díszlet része: hetente kétszer hazai vagy külföldi DJ-k szolgáltatják a zenét a testépítéshez. Mindez egy izgalmas klubhangulatot hoz magával, és attól függetlenül, hogy tulajdonképpen nem buliba indultunk, azt vehetjük észre, hogy mégis oda érkeztünk, és ez nagyon motiváló tud lenni.

A gépi, súlyzós és cardioedzéstől kezdve a speciális funkcionális erősítéseken át egészen a virtuális CYBEROBICS®-ig és a különböző vibrációs tréningekig kipróbálhatunk bármit. A CYBEROBICS azért igényel némi magyarázatot: ez olyan csoportos órákat jelent, ahol virtuális edző instruálja a csapatot, mindezt a világ egy nagyvárosából, a falra kivetítve. A szomszédos spinning teremben szintén beutazhatjuk a világot: itt is egy nagy kivetítő mutatja az utat.

A bejáráson többek között Dukai Regina, Kiss Virág és Peleskey Bence is kipróbálta a gépeket, és könnyen lehet, hogy a jövőben hosszú szakállas fazonokon túl ismert emberekkel futunk itt össze. Persze mindez nem belépési feltétel, sőt! A díjszabás baráti, alapvetően 2 csomag közül választhatunk, amikhez kedvezményes opciókat is kínálnak, így már havi 6000 Ft-ért lehet bérletet venni. Sőt, hétvégén ingyenesen el lehet jönni kipróbálni a termet, és ha valaki ezen a napon egy- vagy kétéves tagságot vált, 3000 Ft-ba kerül csak majd neki a havi edzés. Erről részletek ITT.

A JOHN REED egy olyan hely, amit legalább egyszer meg kell nézni. Szuper dolog, hogy van ilyen alternatív fitneszterem Budapesten, és klassz, hogy elérhető áron élvezhetjük a szolgáltatásokat. Még az is lehet, hogy idén plusz egy fogadalmat sikerül majd betartani.