Igen masszív hétvégi kínálattal érkezik az előttünk álló négy nap. Hogy csak néhány példát említsünk: Tattoo Expo, játéktermi kiállítás, TEDxYouth, bulik, koncertek és még Dr. Alban is rendelni fog.

Csütörtök
November 17-20. között a Művész mozi és a Kino ad helyet az 5. Budapesti Zsidó Filmfesztiválnak, amely a zsidó kultúrát bemutató nemzetközi filmtermés legjobbjait hozza Magyarországra az elmúlt évből.

Születésnapjuk alkalmából egy elképesztő kaktusz-pozsgás-tillandsia válogatással készülnek a
Wild Flowerben:
három napig, több ezer darab hazai és mexikói, szupermini és extra nagy, szúrós és vattacukor puhaságú, csupa zöld és virágzó kaktusz, ágbogas majomkenyérfa, hamvas pozsgás és mesebeli tillandsia között válogathattok, igen kedvezményes áron.

Komoly thrash-sludge darálásra készülhetnek azok, akik november 17-én a BarbaNegraMusic Clubba látogatnak: ezen a napon érkezik Budapestre a Killfest turné 2016-os kiadása, amelyen az Overkill mellett a Crowbar, valamint az ausztrál Desecrator és az izraeli Shredhead is játszik.A bristoli trip hop egyik ismert alakja, a húsz éve szólóban dolgozó Tricky együttest alapított, és új lemezét már e zenekar tagjaként jelentette meg. Tricky ezt a lemezt mutatja be a Skilled Mechanics-szal, de természetesen a koncertprogramba bekerültek a régi klasszikusok is. Tricky tehát hat év után újra Magyarországon, először klubkoncerten.

Hosszú időt követően Netsky újra klubbuliban vesz részt Budapesten. A belga producer és zenész, aki egy számítógépes vírus nevét viseli, drum and bass-ben utazik és november 17-én a budapesti AkváriumKlubba érkezik.PéntekA BuSH
Magyarország első ilyen típusú rendezvényeként masszív eseménysorral, 27 koncerttel, 20 szakmai programmal és 200 meghívott szakemberrel fogja leuralni a bulinegyed több pontját a hét közepétől péntekig.

Ismerd meg a jövő muzsikus csillagait a Müpában! November 18-án és 19-én, öt koncerten, egymást követően lépnek fel a Risings Stars sorozat fiatal tehetségei. Az Európai Hangversenytermek Szervezete által delegált művészek fiatal koruk ellenére már több neves verseny győztesei és világhírű együttesekkel és előadókkal léptek fel közösen. Most a Müpába jönnek, hogy izgalmas kortárs és jól ismert klasszikus művekkel varázsolják el a hazai közönséget. Csütörtökön az elbűvölő brit hegedűművésznő, Tamsin-Waley-Cohen, másnap a klarinétművész Horácio Ferreira, aztán a csellista Edgar Moreau következik, majd a német-koreai zongoristafenomén, Christopher Park műsora hallható. A sorozatban fellép még a világ egyik legrangosabb megmérettetésének, az ARD Nemzetközi Zenei Versenyének felfedezettje, az Armida Quartet.
(x)

Talán most érett meg Budapest arra, hogy egy új gasztronómiai időszámítás következzék. Szép eredményeket érnek el a hazai finedining éttermek és séfjeik, ám a luxus helyek prémium alapanyagainak felhasználása helyett új kihívások elé néznek. Így például HuszárKrisztián és a Beszálló, vagy FehérGábor és a Tábla is elérhető közelségbe hozzák a legjobb ételeket azoknak is, akik gyorsan ennének, nagyon profi stáboktól, nyomott árakon, inkább bisztrós/ételbáros jellegű helyeken. A Házi/Állat Lőrincz György, a Babel ex-séfjének vezényletével pakol az asztalra jobbnál jobb húsételeket.

Az Arcadia Játéktermi Nosztalgia Kiállítás hazánkban a legnagyobb, játéktermi gépeket felvonultató nosztalgiakiállítás lesz és jóval túlmutat múzeumokon.

A szabad játékra állított, válogatott arcade videójátékokon és flippereken kívül az elmúlt évtizedek népszerű asztali videó- és kvarcjátékait, számítógépeit is bemutatják.A '60-as évek és a modern amerikai dalszerzők által inspirált, blues-os, country-s elemeket alkalmazó Blahalouisiana egyetlen őszi budapesti klubbuliját a DürerKertben tartja. Dalpremier is lesz.Az elmúlt 10 év legfontosabb Esti Kornél-dalai lesznek hallhatóak pénteken, köztük sok olyan szám, amit már nagyon régen nem hallhattatok koncerten. Különleges vendégek, barátok, külön erre a koncertre megálmodott látványvilág várható az Akváriumban.Szombat
Mi a közös egy „robotlányban”, egy építészben, aki átevezte az Atlanti-óceánt és egy gimnazistában, aki biotechnológiával foglalkozik? Mindannyian ismerik a változás és változtatás rögös útját, és másokat is arra motiválnak, hogy merjenek elindulni rajta. November 19-én, a hetedik TEDxYouth@Budapestkonferencián ismét az ország leginspirálóbb fiataljait ismerheti meg a nagyközönség.

Magyarország legnagyobb múltú, és legrangosabb tetováló eseményének ez alkalommal Budapest legfelkapottabb és legnépszerűbb koncert- és partyhelyszínét, a Deák téri AkváriumKlubot választották.

A 9. Budapest Tattoo Expo ideje alatt három helyszínen, több mint 100 neves magyar tetoválóművész fogja bőrbe vinni az egyedi elképzeléseit.

Az ország legnagyobb és legnépszerűbb '90-es évek fesztiválja idén ősszel is elhozza nektek a ’90-es évek legjobb külföldi és hazai sztárjait. A szombati Total Dance Festivalon

fellépnek:
Vengaboys, Dr. Alban, Nana, DJ Sash, Corona, TNT, AD Stúdió, Groovehouse, UFO, Sipos F. Tamás.Klaudia Gawlas rendkívüli érzékkel ragadja meg játéka a hallgatóságot, legyen az egy 20 ezres mayday, vagy akár egy pár száz fős földalatti bunker buli. Klaudia közvetlensége feszes tempóval és precíziós mixtechnikával párosul, tökéletes elegye egy vérbeli technó estnek.

Nyár végén jelent meg Cuthead legújabb albuma, a Return Of The Sample Jesus. Robert otthonosan mozog a hiphop és a koszos house-ok világában egyaránt, szombaton a LÄRM-ben vendégszerepel.Vasárnap

Sokan felvennénk a kívánságlistánkra a mindennapi ráérős, gazdag reggelit, de ehelyett legtöbbször a villamoson elfogyasztott sétálós kávé és közepes péksüti jut. Ha mégis úgy tudjuk szervezni az életünket, akár hétköznapokon, akár hétvégén, hogy ezt a karcsú reggelit felváltsa néha egy lassú, élvezetesebb első étkezés, vagy ha otthon üres a hűtő, és szeretnénk, hogy valaki elénk varázsoljon valami finomat, akkor van néhány tuti tippünk. Három árkategóriában reggeliztünk: 1500 forintig, 1500-2500 forintig, továbbá 2500 forint felett, luxus módon.

A kakaós csigától a buggyantott tojásig.Egy fél nap erejéig a BAOTIFUL csapata Budapest szívébe hozza egész Ázsiát. Kipakolnak, átalakítják a BAOTIFUL-t és varázsolnak egy piacot, ahol street food újdonságokkal, zsákbamacskával és egy új süteménnyel is készülnek a hagyományos menü mellett.

A La Parrilla elnevezés alapján spanyol fogásokat és kifogyhatatlan sangría készletet képzelnénk a Szabadság tér 4. szám alá, de valójában a sütési mód miatt keresztelték el így az éttermet. A specialitásokat ugyanis a lávakövön grillezett húsok jelentik, melyek között több hónapon át érlelt rib eye steak, de pisztráng és Ibérico malac is szerepel. A kínálat egyébként olyannyira nemzetközi, hogy újragondolt gulyáslevest ugyanúgy kérhetünk, mint észak-afrikai báránykolbászt. Nehéz, kiadós fogások vannak itt, de a desszertnek érdemes helyet hagyni.Az Iron Maiden basszusgitárosa, Steve Harris a Steve Harris British Lion formációjával érkezik Magyarországa novemberben.

A körút az eddigi legmasszívabb európai turné lesz. A legtöbb állomáson – így Budapesten is - a szintén angol illetőségű, hard rockban utazó VoodoSix a vendég.