Bede Anna gasztroblogger új könyve egy színes és különleges kísérlet, összefog embereket, ételeket és vendéglátóhelyeket.

A halványkék, Moravszki Kata által illusztrált borító és a többi lap is matt, strapabíró és jól nyűhető, tehát bátran vihetjük a nyitott gerincű könyvet a konyhába, hogy két főzési művelet között elolvassunk egy-egy interjút, majd elkészítsük a benne rejlő recepteket. A VEGABUDAPEST 16 ismert embert mutat be, vegaságának vagy éppen nem vegaságának folyamatát – Anna többek között olyan művészeket kapott mikrofonvégre, mint Harcsa Veronika, Fábián Juli, Péterfy Bori, Steiner Kristóf vagy Kovács Patrícia.

Ahogyan Bede Anna írja a bevezetőben: „A történetekkel együtt felvillan egy pillanatkép az egyébként folyamatosan fejlődésben és mozgásban lévő Budapestről.” Anna Balaton-felvidéki nyaralójuk konyhaasztalnál találta ki könyvének ötletét, és ugyanennél az asztalnál is írta meg a könyvet, számára az étkezőasztal és az együtt evés az, ami összeköt embereket, világokat. Ezzel a könyvvel és a benne található történeteken keresztül szeretné Anna közelebb vinni mindenkihez a húsmentes étkezés lehetőségét. Nem rábeszélően, hiszen több szereplő is van a könyvben, aki nem vegetariánus.

Itt az összekötő szál tehát az étel, ez segít nekünk megismerni az interjúalanyokat, de persze nem csak az étkezésről van szó a könyvben, az alanyok bemutatása után megismerhetjük kedvenc helyüket, illetve egy szívükhöz közel álló receptjüket is.
Bede Anna: VEGABUDAPEST
BOOOK Kiadó, 2016
Ár: 5.490 FtWebshop