Különleges kiállítás nyílt a Duna Plazában, amiből első ránézésre csak néhány fémállványt észlelhetünk a bevásárlóközpont folyosóján. Ahhoz, hogy ténylegesen bejárhassuk az állomásokat, vagyis megismerkedjünk a veszélyeztetett állatfajokkal, először is szükségünk van egy mobiltelefonra vagy tabletre. Következő lépésként le kell töltenünk egy alkalmazást, és innentől kezdődik az igazi élmény. Az alkalmazás segítségével 3D-ben figyelhetünk meg a "kiállított" állatokat, miközben narrációt is hallgatunk róluk. Mindezek mellett pedig jótékonykodhatunk is.

Nem kell mindig nagy tételekben, bonyolult folyamatokban, de még csak nagy erőfeszítésekben sem gondolkodni, ha jótékonykodni szeretnénk. November 20-ig például elég az is, ha a Duna Plazában vásárolunk, és a blokkot leadjuk a földszinten kialakított Panda Shopban. Ezzel ugyanis minden 5000 Ft utáni vásárláskor 100 Ft-tal járulhatunk hozzá a WWF Magyarország (Természetvédelmi Világalap) munkájához, vagyis a kihalásban lévő állatok és természetes élőhelyük megmentéséért, megőrzéséért folytatott küzdelemhez.

És ahhoz, hogy láthassuk, milyen állatok megmentését támogatjuk, ugyanitt bejárhatunk egy virtuális állatkertet is. Ez egy egészen újszerű, szórakoztató kiállítás, amelyet a kütyükön és virtuális valóságon edződöttek kifejezetten élvezni fognak. A helyzet ugyanis az, hogy a látszólag egyszerű, fémből készült állványokon csak úgy jelennek meg az állatok, ha mobiltelefonunkon keresztül nézzük őket. Ehhez egy alkalmazást kell letölteni, amit Duna Plaza néven az Apple AppStore-ban és a Google Play áruházban is megtalálunk.

Aztán indulhat a felfedezés:

az alkalmazás segítségével összesen 10 hazai és más területekről származó, leginkább csak természetfilmben látható állatfajt nézhetünk meg alaposan a pláza folyosóján (a földszinten és az 1., 2. emeleten), teljesen ingyenesen. Közben pedig egy bemutató szöveget is végighallgathatunk róluk, így tájékozódva például a jegesmedve, a hosszúfülű denevér vagy az eurázsiai hiúz szokásairól.

„A Duna Plaza ezzel a rendhagyó kiállítással szeretné felhívni a figyelmet azokra a természeti értékekre, amelyek jelenleg eltűnőben vannak a földről. A WWF szakértőivel közösen megálmodott virtuális kiállításunk lényege, hogy most bárki – károkozás nélkül – közel mehet, vagy akár fotózkodhat is azokkal az állatokkal, amelyeket épp emberektől kell megóvni. Reméljük, hogy ezek a találkozások egy érzékenyebb, felelősebb kapcsolat kiépítésében segítenek majd ember és természet között” – mondta el Kovács Zsombor, a Duna Plaza junior marketing menedzsere. A kiállítást november 20-ig lehet megnézni.