Péntek helyett csütörtökön lehetsz nagyon szerelmes a Sportarénában, ha a The Cure-ral bulizol, de szombatra és vasárnapra is ajánlunk elfoglaltságot, ha nem velük.

Csütörtök
Szereted a skandináv filmeket? Akkor mozizz október 26-30. között több budapesti moziban, szórakozóhelyen a SkandinávFilmfesztivál keretében.

Ritkán lövi be az ember a Keletipályaudvar környékét, ha hirtelen hamburgerezhetnékje támad, a VII. kerület ezen része kiesik a húsfalók radarjából. Akadnak azért figyelemre méltó helyek, ilyen a Bethlen Gábor utcában található Baan’s kitchen, ahol bármikor jól lakhatsz.A tartalom a hazai konferenciák között egyedülálló, hiszen az ügynökségi, a tartalom-szolgáltatói és a megrendelői oldal együttes erőivel állították össze, összesen 30 véleményvezér segítségével. BrandFestival csütörtökön és pénteken.

A legendás The Cure 2016 őszén 17 országban összesen 30 koncertet ad a kontinensen, ez lesz az első turnéjuk 8 év után.

Ennek a limitált számú fellépésnek hazánk is része lehet, Robert Smith bandája október 27-én lesz látható a Budapest Arénában.Péntek
Október utolsó hétvégéjén 3 napon keresztül ebédtől éjszakáig fogják készíteni a nápolyi pizzát.

Az eredeti nápolyi pizza búzalisztből, élesztőből, tengeri sóból és persze megfelelő mennyiségű vízből készül. A Digó pop-up jelleggel kitelepül az Impostorba és elhozzák nektek.

Na, milyen volt a kaja? Rávághatjuk, hogy Semmi Extra, az Óbuda szívében nyitott étterem neve magáért beszél: itt nem találunk erőltetett dizájnelemeket, modoros gasztronómiai trükközést, csak kellemes, növényekkel megbolondított enteriőrt, jó hangulatot és finom ételeket. A Móricz Zsigmond körtérnél lévő Semmi Extra „nagy testvérének” minden esélye megvan arra, hogy a környék legnépszerűbb ebédelőhelyévé váljon.

Október 28-án a szabadulószobáké a péntek éjszaka. Idén immáron harmadik alkalommal rendezik meg az eseményt. Ezen a napon országszerte hosszabbított nyitva tartással, és 50% kedvezménnyel játszhat minden érdeklődő számos budapesti és vidéki helyszínen. A Szabadulószobákéjszakája a baráti társaságoktól, a családokig vár mindenkit, aki szeret játszani, kedveli a rejtélyeket, a krimiket, és a logikai feladatokat.

A 6. Whisky Show nagy meglepetést tartogat idén, hiszen két napos rendezvénnyel készülnek a szervezők, akik szeretettel várnak minden 18 év feletti whisky rajongót és finom dolgokra nyitott érdeklődőket.

Idén egy különleges Master Class-t is beépítettek az előadások közé.Európában és világszerte is egyre inkább az élvonalba kerül a holland elektronikus zene, aminek egyik legkiemelkedőbb és legnépszerűbb alakja az immáron több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Kraak & Smaak triója, akik pénteken az Akváriumban lépnek fel.A Szabó Benedek és a Galaxisok utolsó budapesti koncertje jön 2016-ban, ami azt jelenti, hogy a zenekar eljátssza az összes olyan számot, ami rajta lesz a jövő tavasszal megjelenő harmadik lemezen és kész van.Második szülinapját ünnepli a HERZ a FogasHázban. Mindegy, hogy kiloHerz, vagy nanoHerz, mindig együtt rezegnek veletek, a közös frekvenciákat pedig a minőségi zenékkel tálalják. Mindezt impozáns külsővel és remek közösségi élménnyel körítve.SzombatMóka és kacagás, mese vetítés, vetélkedők, előadások, kiállítások, és még sok más színes program érkezik az Országos Rajzfilmünnepen.

A kínálatban többek között olyan népszerű magyar rajzfilmek szerepelnek, mint a Macskafogó, a Szaffi, a Lúdas Matyi, a Vízipók-csodapók, A kockásfülű nyúl és a Vuk.

A 2016/17-es évad Bábel-est sorozatában első alkalommal október 29-én, az Áradáson találkoznak a különböző műfajok. Ezúttal a Rohmann Dittával kiegészült Trio Squelini, az AkkezdetPhiaiból ismert ZávadaPéter és SüvegMárk és az Amoeba, illetve RózsavölgyiZsuzsa készül a bábeli „zűrzavart” összművészeti előadássá varázsolni a néző szeme láttára. (x)Október utolsó három napján a hazai foodtruck társadalom legjobbjai beköltöznek az ország legnagyobb múltú éttermének meseszerű kertjébe. A guruló gasztronómia szülőhazájának egyik legőrültebb ünnepén a különleges finomságok mellett rengeteg gyermekprogrammal, utcazenésszel, este pedig bulival várnak.

Menj el a Fashion Street Halloween rendezvényére, hogy csinálhassanak rólad egy képet október 29-én 17.00-tól.

Ha a te öltözéked kapja a legtöbb like-ot, izgalmas nyereményekkel térhetsz haza. A faragott tök verseny mellett minden versenyzőnek és vendégnek forró itallal és finom falatokkal kedveskednek. (x)Az AlliWantMusicLabelt a legendás keceli Korona rezidens triója (James Cole, Pat Duff, Shabaam) alapította. Az idén 16 éves klubestjüket a Badgirls (Official) projekt mellett a kiadójukkal közösen rendezik. Szombaton jön az első label Showcase, nem is akármilyen line uppal.VasárnapA Radwan Ghazi Moumneh zurna- és buzuki-virtuóz vezette audiovizuális projekt, a Jerusalem In My Heart először Budapesten! A tradicionális arab zenéből, melizmatikus énekből és elektronikus hangképekből egyszerre a múltba és a jövőbe mutató számokat építő művész a világzenei színtér egyik legnagyobb felfedezettje, akiért már most olyan fesztiválok versenyeznek, mint az OFF, a Le Guess Who? vagy a Primavera. Ezért is olyan kiemelkedő, hogy évi alig pár koncertjének egyikét a DürerKertben adja majd, egy speciális vetítéssel karöltve.

Bár valószínűleg leadja hétvégén valamelyik csatorna a Spencer-Hill páros klasszikusainak egyikét, de ha széles vásznon néznéd mondjuk a Firpo-testvéreket, akkor vasárnap a Corvin moziba menj.Két kiemelkedő nagylemez, valamint egy budapesti koncert után visszatér Görögország legdögösebb heavy rock bandája, a füstös-fuzzos riffekkel operáló 1000Mods. Az ősszel érkező harmadik nagylemezének legújabb dalaival visszatérő formáció az A38 Hajó Liveurope programjának köszönhetően tér vissza a Gozsdu Manó Klubba október leghosszabb hétvégéjén, előzenekarként pedig a Grizzly és a BlackHoney gondoskodnak majd a hangulat megalapozásáról.