A Gergely-naptár kitolt a hosszú hétvégére ácsingózókkal, mert október 23. most vasárnapra esik, ettől függetlenül tartalmas eseményekkel érkezik a forradalmi hétvége.

Csütörtök
Az európai ranglista első tíz-tíz helyezettjéből csak egy-egy játékos hiányzik a nevezési listáról a vasárnapig tartó Egyéni Asztalitenisz Európa-bajnokságon, a magyar színeket tizenkét asztaliteniszező képviseli. Szurkolj a mieinknek!

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál utolsó napjaiban a Müpa melletti CAFe sátorban a helyed! Október 20-án Bartók műveit jazzes feldolgozásban játssza a Párniczky Quartet. A Bartók Electrified vendége Európa két vezető jazz-zenésze, a gitáros Frank Möbus és a szaxofonos Daniel Erdmann lesznek. Szombaton kiderül, hogyan dolgozna Bartók a mai technikai eszközök birtokában. Az eNerd³ – Kézdy Luca hegedűssel és BenNeill trombitással kiegészülve –elektronikus Bartók-feldolgozásokkal és a mester népzenei gyűjtéséből származó eredeti hangfelvételek újragondolásával bizonyítja, hogy zeneszerzői módszerei sok szempontból nagyon hasonlóak a legmodernebb elektronikus zenéknél alkalmazott komponálási módszerekhez. Los Angeles-i progresszív elektro-pop és olykor futurisztikus hangzásokkal kísérletező New York-i funk – október 23-án a menő tengerentúli klubok hangulatát fogja idézni a sátor.

A kétszeres Grammy-díjas billentyűs, Cory Henry a Boyz II Mennel, P. Diddyvel és Bruce Springsteennel is turnézott már, most a Funk Apostles elnevezésű formációt hozza el a budapesti közönségnek. Őket a mai amerikai zenei szcéna egyik legizgalmasabb csapata, a Knower követi. Louis Cole és Genevieve Artadi popdalok egyedi átirataival pillanatok alatt YouTube-sztárok lettek. Harmadik albumuk, a Let Go dalai mellett új számaikat válogatott muzsikusok társaságában mutatják be. (X)

Október 20-án megidézik a kezdeteket a Cultivón és három olyan embert ültetnek a kanapéra, akik más-más utat bejárva lettek kimagaslóan sikeresek saját szakmájukban.

Igazi self-made arcok, akik maguknak köszönhetik, hogy most meghatározó személyiségek gasztronómiában, divatban, popkultúrában.Kelet-európai és zsidó tradicionális zene inspirálta muzsikája, sötét, néhol szatirikus, máskor szívszaggató. A csütörtökön a Dürerben fellépőBen Caplant

gyakran hasonlítják Tom Waitshez, de James Hetfield orgánumát is hozták vele párhuzamba.

A Gustave Tiger egy 2013-as alapítású, magyar könnyűzenei együttes. Saját stílusmeghatározása szerint szecesszionista punkrockot játszik, szövegeiket angolul írják. Október 20-án a Toldiklubban csíphető el.Péntek10 hektáros rendezvényterületen nappal családi programok, disznó feldolgozás bemutatók, kolbászgyúrás és oldtimerek jönnek a Disznótoros Kolbászfesztiválon. Rengeteg zenei program lesz: napközben folklór és disznótoros mulatság, este nosztalgia zenekarok és neves fellépők.

Ahol most koncertek, előadások, fesztiválok, partik követik egymást, ott korábban marxizmus-leninizmus tárgyban előadásokat, szemináriumokat tartottak. A néhai MSZMP Politikai Főiskola, azaz a Pártfőiskola helyén az ötvenes éveket idézik meg panoptikumszerűen – a lehető legautentikusabb helyszínen. A Dürer Kert ezzel az egész estés programmal állít emléket az 1956-os forradalom és szabadságharc előtt.

Idén 12 éve, hogy megnyitotta kapuit a belváros szívében a Kuplung, amikor egy Besh O Drom koncerttel indult útjára a klub története.

Jelentősebb események alkalmával megesik, hogy vissza-vissza térnek a korábbi szereplők. Így lesz ez most is: a Besh O Drom erre az alkalomra egy korszak átívelő 'monstre' koncertműsorral készül.

Az A38-on legutóbb két éve járt, akkor telt házas koncertet adó experimentális rockzenekar, a Swans.
Michael Gira vezetésével The Glowing Man című új lemezét mutatja be pénteken a hajón.Az olasz technomozgalom egyik élő mérföldköve jön péntek este. A széles alkotói spektrumon mozgó, zenészként, DJ-ként és fotósként is működő BrandoLupit apszichedelikus közönség régi barátként üdvözli, Budapesten viszont most játszik először – a LARM-ben.A 7. születésnapi bulit a Kollektiv Trumstrasse páratlan párosával szeretnék emlékezetessé tenni az Akváriumban. A hazai delegáció szintén magáért beszél: Yvel & Tristan, James Grow és a Truesounds boss Dandy aka Peter Makto fog pörgetni az este folyamán.Szombat
A Pékműhelybe bármikor betérünk, ha a Hattyú utcánál járunk és egy ideje a Café Flore is fix pontot jelent a lejtős budai utcában, reggeli vagy délutáni találkozásokhoz. Sörözni a Beer Company-ban tudunk, ám eddig kifejezetten édességes hely hiányzott innen. Megnyitott a Cocó7 csokibolt és látványműhely, ahol súlyra mérve vásárolhatunk különleges helyben készült bonbonokat, illetve franciás desszertekkel is készülnek.

Most, hogy Budapest beállt az újhullámos kávénagyhatalmak sorába, kimondottan bátor dolognak tűnik nem specialtykávézót nyitni a fővárosban. A Bródy Sándor utcában három hónapja nyílt Apricot nem illeszkedik a trendbe, éppen ezért találtuk különlegesnek: rendhagyó, szenvedéllyel készített kávéélményt kínál annak, aki ide betér, és nem feltétlenül vált rabjává a divatnak.Ritkán köszönthetsz olyan rendkívüli energiákkal rendelkező lemezlovast a keverők mögött, mint az október 22-én érkező Deborah De Luca. Mindezt az Akváriumban.

A legendás DJ, Oakenfold neve egybeforrt az elektronikus zenével, a klubkultúrával és az olyan feledhetetlen slágerekkel, mint a SouthernSun, az Amsterdam, vagy éppen a Requiemfor a Dream remixe.
Szombaton Budapesten lehet vele bulizni.

Vasárnap
A nemzeti ünnep hétvégéjén péntektől vasárnapig ingyenesen öltözhetsz át és zuhanyozhatsz a SUHANJ! Fitnesz jóvoltából, ha a Szigetre mész futni. Ezért mindössze annyit kérnek, hogy a futásról posztolj egy fotót, és írd bele, hány kilométert futottál, valamint regisztrálj a recepción.

Serényi Zsolt neve sokaknak ismerős lehet, pláne úgy, hogy A tetovált Séf. Jó pár éve csapta meg először a húsok füstje és konkrétan beleszerelmesedett a BBQ és a grill világába. Azóta szeretné a valódi amerikai BBQ életérzést és technológiát úgy bemutatni itthon, ahogy azt Texasban is csinálják a nagy öregek. Kiváló húsokkal, tizenórás füstölési idővel, szinte már perverz módon interpretált szendvicsekkel, amiket kézzel-lábbal ildomos enni. Zsolt Urbán Roland bártenderrel kooperálva valósította meg álmát. A BBQ, az ehhez tartozó hangulat és a jóféle szeszek most az Akácfa utcába költöztek.

Kipróbáltuk a helyet.

Az A38 Hajó különleges koncerttel emlékezik az 56-os forradalomra és tiszteleg annak hatvanadik évfordulóján: hat dalszerző-előadó több mint háromórás koncertjével, a Kiégő Izzók erre az alkalomra létrehozott látványvilágával.