A hétvége fő eseménye a pénteki magyar-svájci labdarúgó világbajnoki selejtező – amire már szeptember eleje óta nem lehet jegyet kapni. Vannak viszont olyan programok a vasárnapig tartó kínálatban, amelyekre még nagyon is lehet.

Csütörtök
Az OktoberPest TangoShowra meghívott külföldi és magyar művészek mutatják meg a tangó mai, élő arcát, lehetőségeit, kapcsolódásait, stílusait. A napjainkban is táncolt klasszikus forma mellett láthasz nuevo tangót, neotangót, kortárs tangót a Müpában október 6. és 9. között.

Huszár Krisztián és csapata nem váratta tovább azokat, akik már tudtak a Madáchtéri projektről. Megnyitott a Beszálló, a mellébeszélés és túlművészkedés-mentes "food bar", ahol a simán kiszakadhatunk a szokásos budapesti hangulatból. A szlogen "Eat well, travel often" elég lényegre törően fejezi ki mindazt, amit a srácok az egykori Pista Bá' helyén szeretnének meghonosítani. Elfogadható árú, visszavágyós ízeket, egyszerű tálalást, lazán és zsiványan.Az idei filmhét India hindi nyelvű filmgyártását, közismert nevén Bollywoodot állítja a középpontba, és célja e sajátos filmipar sokszínűségének bemutatása. Ehhez a szervezők Bollywood különböző korszakaiból származó sikerfilmjeiből válogattak, törekedve rá, hogy minél több műfaj jelenjen meg a Puskin moziban.

Mostanság a kézműves szó a dobogó környékén tanyázhat a legnépszerűbb magyar szavak toplistáján, bár a Dohányutcában székelő LegfelsőbbBeeróságon nemrég kiderült, hogy ennek ellenére még sokan rácsodálkoznak a nem nagyüzemi főzésű sörfajtákra vagy ízekre. A hely egyik ismérve, hogy kizárólag hazai söröket forgalmaz, hatalmas választékban és hozzáértő kiszolgálással.
Péntek

A hazai és nemzetközi kortárs művészet legjobbjai – többek között Yann Tiersen, Hiromi, Plaid és a Southbank Gamelan Players, Squarepusher projektzenekara, a ShobaleaderOne, Krzysztof Penderecki, a Yellowjackets, a FAMILIEFLÖZ és GergyeKrisztiánTársulata – lépnek fel Budapesten az október 7. és 23. között megvalósuló CAFe BudapestKortársMűvészetiFesztiválon.A Kürtőskalács Fesztivál célja továbbra is a kürtőskalács népszerűsítése, eredeti, hagyományos, faszénparázson való készítési módjának megismertetése, ezáltal pedig a magyar tradíciók ápolása.
Október 7-9. között lehet falatozni belőlük.Az október 7-9. közötti Budapest Music Expo

Közép-Kelet-Európa legnagyobb zeneipari és Magyarország egyedüli zenei kiállítása, mely több mint 10.000 hangszer, hang- fény-, színpad- és stúdiótechnikai világmárkát vonultat fel, száz standon, koncertekkel, workshopokkal, előadásokkal megfűszerezve 12.000 nm-en, 50.000 látogatónak.

Egyedülálló programsorozat keretében tálal kulturális csemegéket – válogatott finomságokkal körítve – az idén 102 éves Danubius Hotel Astoria étterme. A Café Astoria CoolTúra szériának első programján október 7-én, Szegvári Katalin beszélget MartonLászló rendezővel a hamarosan színpadra kerülő
A Pál utcai fiúk kapcsán.Redshape pontos kilétét a nagyközönség előtt homály fedi. Valódi személyazonosságát egy vörös maszk alá rejti, amit mindig visel, bárhol is járjon Európa legnagyobb klubjaiban. Berlinben él és rázós live actet nyom majd pénteken a Corvin Clubban is.Szombat
Időutazás lesz szombaton, korhű ruhákban két keréken Budapest 100 éves nevezetességeihez.

A Tweed Run Budapest baráti társaság 15. alkalommal meghirdetett kosztümös kerékpáros felvonulásán (1896-1956-ig) a korhűséget értékelik.

Korábban már írtunk fagylalttal töltött kürtőskalácsról, és ekkor azt gondoltuk, hogy a téli vásárok kedvenc édességében rejlő lehetőségeket már a végtelenségig kiaknázták. Ám úgy tűnik, hogy a kürtőskalács evolúciója megállíthatatlan, ugyanis a kelt tésztás finomság már főételként fogyasztható sós és édes krémekkel töltött változatban is kapható Budapest belvárosában. A Ráday utca Hoppácskájában pikáns lecsóval, húsgolyóval, körözöttel, csokikrémmel vagy egyéb szokatlan töltelékkel megspékelt változatokban is megkóstolhatjuk a felturbózott kalácsokat.Olimpiai bajnok, olimpiai ezüstérmes, világbajnoki kihívó, volt világbajnok nagymester is Budapest vendége lesz az októberi nemzetközi sakkgálán. A Polgár Judit Sakk Alapítvány szervezésében október 8-án a Várkert Bazárban ismét megnyitja kapuit a Világsakkfesztivál.Szombaton 13 órától a Tüskecsarnokban ismét csak a lányoké a jég.

A programot illetően lesznek vetélkedők, szabad korcsolyázás, kispályás hoki és utánpótlás női hokiválogatottak mérkőzése. A korocsolyát ne hagyd otthon!

Olvasni mindig ünnep. De van az évnek egy olyan estéje, amit minden könyvrajongó vár, egy fix pont, egy olyan esemény, ami csak a könyvekről és az olvasásról szól: ez az
OlvasásÉjszakája. Idén október 8-án gyűlnek össze az olvasni szeretők az ország több pontján. Budapesten is.

Az augusztus végén nagy port kavart Red Hot Chili Peppers-ös események hatalmas lendületet adtak a Qualitonsnak egy újabb koncerthez, amit most igazán érdemes elcsípni azoknak is, akik csak most kapcsolódtak be a zenekar életébe.VasárnapA 2015-ös jubileumi, harmincadik alkalommal megrendezett eseményen összesen 27.860 nevezőt számláltak.

2016-ban sem lesz ez másként, ismét sok ezer futót várnak Magyarország legnagyobb futóeseményére. Legyél ott a rajtvonalnál a 31. SPAR Budapest Maratonon október 9-én.

Ha szeretnél finomakat eszegetni, főzőbemutatókon részt venni, szórakoztató színpadi programot élvezni, hagyományos indiai tűzhelyen való főzés látványában gyönyörködni vagy színvonalas előadásokat hallgatni, látogass el az India Vegán Gasztrofesztiválra. Megismerkedhetsz többek között India különleges fűszereivel, azok használatával valamint az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal.A multi-platina lemezeladásokkal rendelkező énekes, Bryan Adams újabb városokkal egészítette ki jelenleg is zajló turnéját. A Get Up Tour elnevezésű koncertkörút február 11-én indult New York-ban, és keresztülszeli Észak-Amerikát, Angliát és Írországot, valamint még Európát is a 2016-os év végéig. Végre hazánk is bekerült a turnéba, Bryan Adams-et október 9-én láthatjuk a BudapestAréna színpadán.