A tavalyi kétnapos Magyar Klipszemle az év egyik leginkább üdvözölt kezdeményezése volt. Nemcsak azért, mert végre mozivásznon lehetett nézni azt, amit a YouTube egy laptop képernyőjére tömörít, hanem mert előadások, kerekasztal-beszélgetések, Q&A-k keretében releváns zenei és filmszakmai információkat kaphatott minden érdeklődő. Így nem meglepő, hogy idén szeptember 29. és 30. között érkezik a második felvonás, több mint száz alkotással, őrületes afterpartykkal és tizenegy versenykategóriával. A helyszín pedig továbbra is a Toldi – gyerünk a moziba be!

A már említett több mint száz klipet továbbra is az eklektika jellemzi: a két nap alatt ugyanúgy bele lehet majd futni a Wellhello neonfényes diszkóhimnuszának szöveges videójába (

A város szemei), mint az Ivan & The Parazol különleges technikával készült imidzsfilmjébe (

Cold & Deep). Csütörtökön délután kettőtől fél tizenegyig öt etapban levetítik majd az összes továbbjutott alkotást (hogy melyik blokkban mit adnak le, azt a honlapjukon lehet átböngészni). A belépő továbbra is ötszáz forint, tizenegytől pedig őrületes popkulturális lineuppal bíró party veszi kezdetét – többek közt Galla Miklós, Infragandhi, Zsolaa és TJ Spencer is a pult mögé áll majd.

Péntekre virradóan pedig a zsűri a tizenegy kategóriában (legjobb klip, rendezés, operatőri munka, koncepció, vágás, látványtervezés, styling, alakítás, animáció, trash és dalszöveg videó) öt-öt alkotást juttat tovább, melyeket ismét levetítenek majd; a honlapon megtalálható, melyik kategória melyik győztesei mikor foglalják majd be a vetítővászont. Emellett a két közönségszavazással eldöntött kategóriában is (a legjobb klip a nézők szerint, a legjobb Budapest tematikájú klip) győztest hirdetnek majd. A serlegavatáshoz és búcsúbulihoz pedig Miki357 és Pándi Balázs b2b szettje, valamint a Passed és barátaik kedvenc számai szolgáltatják majd a talpalávalót. (A tavalyi nyertesekről itt írtunk.)

Premierek tekintetében is erős a felhozatal: itt lehet majd megtekinteni a Slowvillage, a Shell Beach, IALAZ és az A Kutya Vacsorája legújabb klipjét is. Ha pedig valakinek még ez sem hozta meg a kedvét ahhoz, hogy két napon keresztül a legjobb hazai klip-zene kombinációkat nézze, álljon itt a tavalyi nyertes, a Pannonia Allstars Ska Orchestra és Riger János közös számához, a Részeghez forgatott videó, amitől bárki azonnal hangulatba kerül!