Retróban, sportban, dizájnban, buliban, sörben, filmben, tűzfalban, koncertben és sci-fiben gazdag, unalomban szegény hétvége előtt áll az elkövetkezendő napokban Budapesten maradó lakosság.

Csütörtök
A 2014-ben indult SzínesVárosBudapest fesztivál célja, hogy magyar és külföldi alkotók színesítsék Budapest belvárosának tűzfalait, és egyéb kültéri felületeit.

A fesztivál szeptember 21. és október 19. között zajlik, ahol sok egyéb kulturális programmal várja a látogatókat a fővárosban.

A Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum és a Svájci Nagykövetség közös rendezvénye immár ötödik alkalommal hozza el a német nyelvterület új filmjeinek legjavát, eredeti nyelven, magyar felirattal vagy tolmácsolással. A Szemrevaló Filmfesztiválon 5 tematikus blokkban 18 filmet vetítenek, melyek közül több a legnívósabb fesztiválokon debütált, sőt, nyert díjat.Ahogy azt eddig tőlünk megszokhattátok, a 2. Corvin Szezonzáró Sörfesztiválon lesznek finom sörök, halk zene, előadások, sörkóstolók és sörivó versenyek. Néhány premieren túl azon márkák söreit ihatjátok, melyek sok-sok éve főzik söreiket, legyen szó akár magyar, cseh, német, belga vagy akár angol sörfőzdékről.

Nagyszabású koncerttel zárja a 2016-os fesztiválszezont a Brains a BudapestParkban szeptember 22-én. A Punnany Massif és Papp Szabi is csatlakozik a csapathoz pár szám erejéig.
Péntek

Szeptember utolsó hete hagyományosan a dizájn körül forog Budapesten.
A szervezők idén különféle műfajok szerint csoportosították a programokat, így mindenki könnyedén eligazodhat a szokásosan gazdag felhozatalban. Ismét lesznek kiállítások, workshopok, beszélgetések, előadások, és több, a nemzetközi porondon is jól ismert külföldi alkotó érkezik Budapestre a Design Hét alkalmából.Az évente 145 különböző városban 4 millió látogatót vonzó World Press Photo, a világ legrangosabb utazó fényképkiállítása szeptember 23-án Budapestre érkezik, és egy hónapon át látogatható a Néprajzi Múzeumban.Nyárbúcsúztató sörkoccintó lesz a Ráday utcában. Felállítják a nagy sátrat, hogy összeülhessetek egy felejthetetlen hétvégére, ahol hideg sör és roppanós perec mellett sírva-vigadva köszönthetitek az őszt a Sör és Perec Hétvégén.A tavaly 20 éves Shalom frenetikus jubileumi koncertje után az A38 úgy döntött, hogy a második emblematikus AnimaSound System albumot, az idén két évtizedes Hungarian Astronautot is hasonló újrajátszással ünnepli meg, amelyre meghívja Bognár Szilviát és a többi régi Anima-tagot is.

Teenage Mutants neve ismerősen cseng a zenerajongóknak, egyrészt mivel ő is járt már hazánkban, másrészt pedig nem telik el úgy hónap, hogy ne jönne ki valami elképesztően jó zenéje.
Pénteken az Ötkertben játszik.A fekete maszk mögött rejtőző SNTS kiléte ismeretlen, csupán egyet tudni róla: hogy az éjsötét bunkertechnóhoz kevesen értenek nála jobban. A disztópikus klub-kazamaták hangjait nyirkos ambient-hangszőnyegekkel ötvöző producer első budapesti látogatása alkalma egyben a Technokunst szezonnyitója is, természetesen Budapest hangerőkorlátoktól mentes klubjában, a LÄRM-ben.
SzombatSzombaton immáron 5. alkalommal rendezik meg a Kosárlabdázás Napját a Városligeti Műjégpályán. Ekkor rendezik a streetball sorozat döntőit is, és ekkor bonyolítják le az országos U18-as B33-as kupát, valamint megrendezik a kenguru 3x3-as kupát, s ezen a napon lesznek az ügyességi viadalok döntői.

Nem csalás, nem ámítás, szombaton újra a Golftanya pihe puha pázsitjára érkezik a világhírű CityMatiné és oszlopos tagjai.

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös rendezvénysorozata, az Európai Hidak minden évben egy-egy országot és annak kultúráját állítja a középpontba. Idén Franciaországra, és annak már-már zavarba ejtően gazdag kulturális örökségére összpontosul a figyelem. Szeptember 24-én egész este az ízig-vérig francia műfajok, a manouche jazz és a sanzon autentikus képviselőitől lesz hangos a Müpa. (x)Szeptember 24-én, immár második alkalommal rendezik meg az ősz legnagyobb buliját.

Idén a Barba Negra Track teraszon, Budapest egyik legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén, a csodaszép Duna-parton. A 2. Mulatós és Retro Fesztiválon Betty Love, a Happy Gang, vagy Kis Grófó ütemeire bulizhatsz többek között.Magyarország legrégebbi, legnagyobb és legnívósabb sci-fi találkozóját ismét megrendezik szeptember 24-én a Fővárosi MűvelődésiKözpontban.
Irodalmi díjátadók, előadások, cosplay verseny, meglepetésvendégek és minden jó, amit már az elmúlt években élvezhettetek, és még sok-sok újdonság.

Európai turnéjának első állomására érkezik a Corvin Clubba az argentin MarceloVasami, aki egyenesen Buenos Airesből hozza azt a dél-amerikai progressive house hangulatot, amitől egyeduralkodó ez a stílus a világ azon oldalán.
VasárnapSzeptember 25-én ismét Budapesten játszik a Ten Years After.
A '60-as években alakult legendás zenekarban a két alapító tag, Chick Churchill billentyűs és Ric Lee dobos mellett két 2014-ben csatlakozott zenész: Marcus Bonfanti énekes-gitáros és Colin Hodginson basszusgitáros játszik.

Szereld meg, próbáld ki, készítsd el! Női bringásdesign, egyedi kiegészítők és számos biciklis program, nem csak hölgyeknek. Tematikus nap az IparművészetiMúzeum és a Közlekedési Múzeum közös Bringológia kiállításához kapcsolódva. (x)

A Közraktárak helyén álló Bálna arra törekszik, hogy szerethető hely legyen és Budapest szívesen használja. Átadták a közeli Nehru-partot és egyre több vendéglátóhely válik kedvenccé, pláne a tavaszi/nyári/kora őszi szezonban. A Jónásba sörért megyünk, a Beo Play-be specialty kávéért, az Esetleg bisztrós fogásai és akusztikus koncertjei miatt népszerű, a Bálna Teraszon a limonádék és vödrös koktélok mennek, míg az épületen belül a dizájnboltok várják a látogatókat. Egy biztos, a panoráma kivételes, a naplementék és a város látványa páratlan. Amíg lehet, itt is élvezzük ki az estéket.