Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Gyerekek tervezhetik a jövő tavaszi virágágyakat 3 budapesti helyszínen

A FŐKERT Nonprofit Zrt. virágágytervező pályázatot írt ki, és különböző tereket színesíthetnek a gyerekek.

Több éves hagyomány, hogy minden évben egy kiemelt fontosságú eseményhez vagy egy kulturális programhoz kapcsolódva készülnek a budapesti egynyári virágágyak kiültetési tervei. Mivel 2017-ben Arany János születésének kétszázadik évfordulóját ünnepeljük, ennek jegyében írta ki a gyerekeknek szóló pályázatát a FŐKERT Nonprofit Zrt., melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a városi zöldfelületek fontosságára.

A pályázaton résztvevők megtervezhetnek olyan budapesti közterületeken lévő virágágyakat, melyek meg is valósulhatnak majd 2017 tavaszán, így együtt alakíthatunk az általunk használt terek megjelenésén. A pályázatban három helyszínt lehet megtervezni, különböző korosztályok számára, ez a Mikó utcai virágágy (a Vérmezőn, a Szitakötő Játszótér mellett), a Boráros térnél lévő szakasz és az Erzsébet híd budai hídfőjénél található középső virágágy. További részletek itt.

Hasonló tartalmak

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Budapest

Nőnapi adománygyűjtés Józsefvárosban – Higiéniai eszközökkel segíthetjük a rászorulókat

Adománygyűjtést szervez a Józsefvárosi Önkormányzat nőnap alkalmából, március 5-ig több helyszínen adhatunk le higiéniai cikkeket.

Budapest

Hőhullám a IV. kerületben – Miért mindig Újpesten dől meg a melegrekord?

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, sok közülük Újpesten. Ez a kerület lenne a város legmelegebb helye?

Budapest

Budapest és a bűvös 7-es szám

Rejtélyes oknál fogva a 7-es számot misztikus titokzatosság lengi körül. Ezért megnéztük, mi az, ami kötődik vagy kötődött ehhez a számhoz Budapesten.

Neked ajánlott

A