A Cool Hunting egy valódi véleményvezér, mérvadó magazin, ha aktuális trendekről van szó. World of mouth című utazási rovatukban már 2014 júniusában szerepelt a főváros a VII. kerülettel, ám most egész Budapestet lefedően szemlézték az egyedi, karakteres helyeket. Az új Pest-Buda Hotel, a Szimply, a The Velvet Chemistry, a Csendes család, a Monofu és a Cintányéros is helyet kapott a kreatív új budapesti vállalkozások között. Persze a "vasfüggöny" kifejezést nem hagyták ki a bevezetőből, de összességében igazán hatásos Budapest-imázs anyagot publikáltak.

A Várban található Pest-Buda Bistro nemrégiben hotellal bővült, a Zsidai-csoport jóvoltából. Fontos a helyszín, hiszen 1696-ban ebben az épületben kapott helyet az ország első szállodája. A cikk megemlíti a csoport építészének, Somlai Tibornak munkáját, a rusztikus fa padlót, a lábakon álló kádakat, bőr foteleket, retró hűtőszekrényeket és az évszázados múlt narratívájába való maximális illeszkedést.

A Röser Udvar Kontaktját a város egyik legjobb kávézójának írja, és a Szimplyt kreatív reggelizős koncepciója és dizájnja miatt is méltatja. A fehér, a fa és a réz találkozását párhuzamba hozza a "clean eating" mozgalommal, sőt a Superjuice italait is kiemeli. a nemrég debütált aktív kókuszszenes palacsinta sem maradt ki a felsorolásból.

A Velvet Chemistry  olyan toptervezők darabjait árulja, mint például a Je Suis Belle, a Maison Marquise, a USE Unused, Reka Vago, Ferencz Vanda és Dora Abodi, hiszen nem lehet nem megemlíteni a különleges unikornisokat. A Cool Hunting egy galériához hasonlítja a teljesen minimál Király utcai monokróm multibrand store-t.

Az egész Csendes családot megemlítik, a Pesti Szatócstól egészen az ikonikus Károlyi-kert bejáratánál található teraszig. Bohém kis társulásnak írják, tudatos koncepcióval, mégis spontán módon megvalósítva. Szívvel ajánlják a Szatócs magyar ajándéktárgyait és apróságait is.

A créme brulée, az éclair és a tart is megjelenik a cikkben, mikor a Monofuról írnak. A szimpatikus házaspár egyedi budapesti francia desszertezője is reflektorfénybe kerül a Cool Hunting szemléjében, mind választéka, mind fiatalos és friss arculata miatt.

Nemcsak minket ragadott el a Cintányéros hangulata, a VIII. kerületi borozó is külön etapot kapott. Elmagyarázzák a "cintányéros" elnevezés eredetét, és ajánlják a remek sült debrecenit, amit mi is kóstoltunk náluk, de a 100 éves pianinó is előtérbe kerül.