Ahogy azt várni lehetett, szeptembertől nemcsak az iskola indul újra, hanem programok tekintetében lényegében az egész város is. Kiváló példa erre az első (papíron) őszi hétvége, melyen szinte minden nap minden napszakára jutnak események.

Csütörtök
Még több barbecue-mester, még izgalmasabb burgerek és még több különleges sör vár a népszerű streetfood-rendezvényen a Millenárison szeptember első napjaiban a 2. Beer, Burger, Barbecue Fesztiválon.A héten indult 12. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválon a versenyprogram mellett panorámavetítések, fesztiválok válogatásai, filmes iskolák bemutatói és különböző workshopok színesítik a programot. Az esemény szeptember 4-ig tart.Idén tizenkettedik alkalommal rendezik meg Újbuda és – túlzás nélkül – Magyarország egyik legrangosabb zenei eseménysorozatát, az ÚjbudaJazzFesztivált, amely alapítása óta komoly nemzetközi fellépőgárdával vonultatja fel a kortárs szabad improvizációs zene és hagyományos jazz legfontosabb előadóit és irányzatait.

Zsömlét, kiflit, kenyeret nem nagy truváj különféle jóságokkal megtölteni, de olyan még nem nagyon történt Magyarországon, hogy valaki klasszikus baguette-be pakoljon mindenféle húsokat. Egészen idáig. A Kolosytéri piac legújabb street foodos üdvöskéjében, a Crustban ugyanis a francia péksüteményt tömik tele.

Megkóstoltuk.Péntek
A Rock On! Festen szeptember 2. és 4. között a hazai rock és metal élet legkiválóbb és legnevesebb előadói mellett egy német, egy amerikai és egy lengyel csapat is tiszteletét teszi. Összesen majd’ ötven zenekar lép fel a három nap alatt, két színpadon.

Vingardium elnevezéssel kel életre egy teljesen új szerveződésű borfesztivál az Erzsébet Ligetben.Bor, napsütés, koncertek, kikapcsolódás, piknik a fűben, gasztrocsodák felfedezése.

Ez lesz a Vingardium szeptember 2-án.
(x)A Red Hot Chili Peppers 20 év után végre újra fellép Magyarországon, méghozzá szeptemberben a BudapestArénában ad koncertet – egymás után mindjárt kettőt.

Szóval ha az elsejei buliról lemaradtál, a másodikaira talán még beférhetsz.

A hazai streetfood legnagyobbjai szeptember 2-án ismét összegyűlnek, hogy megmutassák, mi az, ami az orosz konyhától a mexikóiig, a hambitól a csevapig lázban tartotta idén Budapestet. A 4. Food Truck Show helyszíne a jól bevált Kincsem Park, ahol idén is ló- és agárversenyekkel, utcazenészekkel, artistákkal és gyerekprogramokkal várnak.Az 1.

Közösségi Kertek Éjszakája
rendezvénysorozat keretében pénteken szeretettel várnak minden érdeklődőt a Grundk3rt-ben.

A program teljes ideje alatt elérhetőek az általuk készített sütemények, hummusz- és padlizsánkrémes falatok a kertben termett zöldségekkel, valamint frissítők.Pénteken lemegy minden olyan zeneszám, ami negyed évszázaddal ezelőtt menő volt.

Amikor Amerikában mindent elsöpört a grunge.

Amikor a britek tovább tolták a baggy-t meg az acid house-t. Amikor jobbnál jobb dalok voltak a slágerlistákon – a rosszakról direkt megfeledkeznek az 1991 partyn.Szombat
A színház egész napos szabadtéri rendezvénnyel, a már hagyománnyá vált ÖrkényKerttel köszönti az új évadot a Madách téren szeptember 3-án, immár 6. alkalommal.

A programok összeválogatásánál minden korosztály igényeit figyelembe veszik, hogy teljes családok élvezhessék ezt a napot.

Az Akvárium Klubban szeptember 3-án minden a sneakerekről fog szólni. A Sneaker Starson a legnépszerűbb világmárkák mellett, hazai brandek és egyéb kiállítók is bemutatják, mi lesz a "cool": bejárhatók lesznek az adidas Originals, Nike, Puma, Converse, Playersroom, Le Coq Sportif, Cayler&Sons, DJINNS, Asics, Saucony, NEFF, Stance, New Era, Dorko, Cayler&Sons, Mitchell&Ness, Playstation és a West Coast Barbers standjai. (x)

Idén minden eddiginél több programmal és helyszínnel vár Dél-Buda legnagyobb, ingyenes fesztiválja, a 27. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Budafok-Tétényben.

18 borászat, 6 helyszín, 4 színpad, országosan ismert előadók és együttesek, igényes zenei produkciók félszáz fellépővel érkeznek.

A remek gázgyári buli után ismét a csillebérci Napozóban topoghatsz: szeptember 3-ra Flinstone család tematikájú CityMatinéval készülnek a szervezők. A kőkorszaki installációk között reggel 10 órától este 10-ig táncolhatsz, a belépés pedig a szokásos sávos díjszabás mellett történik.Szeptember 3-án egy egészen különleges utcafesztivál várja majd a Kazinczy utcába látogatókat. A SétálóKarnevál szervezői szeretnék megmutatni, hogy milyen hasznos és jó, ha sétálóutcaként funkcionál a Kultúra utcája, méghozzá állandó jelleggel, s ha végre nem napi több száz autó, hanem biciklisek, sétálni vágyók és a családosok lepik el Erzsébetváros egyik legfrekventáltabb részét.Ismét lesz Corvin moziéjszaka!
Szeptember 3-án 18 órától kezdődnek a vetítések minden teremben egyszerre, termenként összesen ötször.

A rendezvényre karszalagot lehet vásárolni, amelyek érvényesek az éjszaka teljes idejére.VasárnapEkkor rendezik Budapest egyik legnagyobb hagyományos, civil, kulturális fesztiválját Újlipótvárosban, a Pozsonyi PiknikEgyesület szervezésében, mely a város egyik legnépszerűbb, legnagyobb civil kulturális rendezvénye.

Az ’art garden’ kulturális rendezvénysorozat havonta egy alkalommal lehetőséget biztosít arra, hogy fiatal, tehetséges képzőművészek alkotásaihoz olcsón hozzájussunk. Köszönhetően az Eiffeltér városközponti lokációjának, a kiállítás-vásár egy szélesebb közönséghez szól, ezzel olyanokat is megcélozva, akik eddig csak egy távolabbi pontról szemlélték a kortárs képzőművészetet. Első alkalommal szeptember 4-én tartják.A budapesti zsinagógák szeptember 4-11. között különleges fényekbe öltöznek és kitárják kapuikat, hogy akusztikus koncerteket mutassanak be, a Ghymes és a Besho droM, Rost Andrea és a LisztFerencKamarazenekar közös zenélésének adjanak teret. A ZsidóKulturálisFesztivál a zsidó és a magyar kultúra összefonódásáról szól, különleges hangulatú helyszínek fogadnak be kimagasló művészeti produkciókat. A fesztivállal a klezmer-, a jazz-, a swing- és a rockzene mellett táncelőadások, felolvasóestek, kiállítások és gasztroest fúziója valósul meg.