Államalapításunk ünnepe ezúttal szombati napra esik, így egy szabadnappal kevesebbet kaptunk idén. Természetesen az ilyenkor megszokott programok mellett egyebekkel is készül Budapest városa erre a hétvégére.

Csütörtök
Augusztus 18. és 21. között igazi nemzetközi kézműves fesztiválként nyitja meg kapuit a 30. Mesterségek Ünnepe. A rendezvény fő témája idén a játék, részben népi játékok tárgyi kultúrájának bemutatása játékkészítő mesterek segítségével, másrészt hagyományőrző játékok, művészeti előadások programszerű, illetve interaktív formában történő bemutatásával.

Kevés autentikusabb banda létezik az országban a Mystery Gangnél, mely játsszon klubban vagy szabadtéren, nagy fesztiválon vagy kisebb összejövetelen, garantáltan felidézi az egykori rockabilly partik fergeteges világát - legközelebb csütörtökön a Budapest Parkban.Ezen a napon hivatalosan is megnyitja kapuit Magyarország első macskocsmája, a Whiskers CatPub, mely szeretettel vár minden kedves érdeklődőt. A Macskocsma a legjobb kézműves sörökkel, finom koktélokkal, harapnivalókkal és nem utolsósorban tüneményes cicákkal támad.

A Bazilika és Eiffeltér, illetve a felejthetetlen Szabadság hidas találkozó után már nagyon vágynak a Botellón szervezői veletek egy kis kilátósdira, szeretnék ezt megint egy olyan helyszínen, ahol még sosem jártak.

Szokás szerint vigyetek magatoknak italt, barátokat és jókedvet. Jeget, poharakat megint ők próbálnak biztosítani a készlet erejéig!Péntek

A MONYO Brewing Co., a Mad Scientist, a HorizontSörök és a HopTopBrewery összefogásának eredményeképpen idén megalakult a Főzdepark, ami Magyarországon egyedülálló módon egy ipari parkon belül található négy kisüzemi kraft sörfőzde társulása.

A Főzdeparkot pedig hogy máshogy lehetne felavatni, mint egy közös bulizással. Az első KRAFT sörfesztiválon jelen lesz még a RothBeer, a Hedon, a Balkezes és a Kentucky Ale.Idén 20 éves lett az Alvin és a Mókusok második nagylemeze, a Jópofa. A jubileum kapcsán augusztus 19-én, a Barba Negra Track-ben a teljes albumot előadják, persze az örökzöld slágereikkel körítve.Augusztus 19-én két külföldi fellépőt hallhattok az A38-on a Next Level keretében, hiszen ott lesz a kanadai Ekali és a francia CreakyJackals duó is. Mellettük a hazai trap szcéna is képviselteti magát, fellépnek a Dublic ikrek, B'Andre, Skrude és SammieBeats is.

A Thissizz sorozat hónapról hónapra összeköti az undergroundelektronikuszene, új és állócsillagait, a műfaj újdonságai iránt olthatatlan kíváncsisággal és nyitottsággal bíró érdeklődőivel.


Mindezt Budapest sokat látott klubjaiban vagy akár alternatív rendezvényhelyszínen, de mindvégig megalkuvást nem tűrő hang- és fényrendszeren. Legközelebb pénteken a Millenárison.Szombat
A megszokott ünneplés és tiszteletadás vár az Államalapítás Ünnepén. Tisztavatás, zászlófelvonás, kitüntetések átadása, családi programok és koncertek, Magyar Ízek Utcája, Mesterségek Ünnepe, ünnepi szentmise és tűzijáték.

Augusztus 20-án 17 órától a Müpában jobbnál jobb jazz-zenészek váltják egymást a szabadtéri és a beltéri színpadokon. Először a JazzShowcase2016 közönségdíját elnyert csapata, az Ifj. Oláh Kálmán Quartet mutatkozik be, majd a Berdisz Tamás vezette Bopcorn. A koncerten az alaptriót három, különböző generációhoz tartozó harsonás egészíti ki, így a jól ismert jazzstandardek sosem hallott hangszerelésben szólalnak meg. A Tálas Áron Trió, valamint a RafaelMárióTrió jam session-jelleggel muzsikál, hozzájuk pedig szabadon csatlakozik a négy szólista: Munkácsy Eszter, Subicz Gábor, Dennert Árpád és Varga Gergely. A 20 órakor kezdődő Police Big Band-koncert a tűzijátékig tart, majd az ünnepi látványosság után is folytatódik. (X)Zene reggeltől késő estig.

Medence, termálvíz, szauna, street food, frissen csapolt sör, hideg fröccs, foci, P&B merch shop, gumikacsa = endless summer. Ez a Pool&Beer következő "számának" tartalma.

A CityMatiné és a SzínesVáros közös projekttel készül a nemzeti ünnepre: augusztus 20-án a tűzfalfestő projektjeiről ismert alkotócsoport is csatlakozik a a nappali bulisorozathoz, és közös erővel teszik színesebbé az egykori Gázgyár falfelületeit.

A CityMatiné közönsége – a tűzijáték fényei mellett – a kortárs kültéri alkotásokban is gyönyörködhet szombaton. A festményeket természetesen a Duna vízéről, a Hajógyáriszigetről és a túlpartról is tökéletesen látni lehet majd.Az immár kultikus Bëlga formáció idén egyszerűen eláraszt bennünket jobbnál jobb kezdeményezésekkel, ezek közt a legnagyobb durranásnak ígérkezik, amikor augusztus 20-án a Budapest Parkban lép fel a „Bëlga-mag”.

Az üstökösként berobbant MOTi rengeteg slágert tartogat lemeztáskájában, a Tomorrowland, az Electric Love, a Chasing Summer vagy éppen a tavalyi Balaton Sound Main Stage után pedig most az Akváriumban bizonyítja, hogy nem véletlenül emlegetjük az elektronikus zene legnagyobbjai közt.VasárnapA fesztivál színes programokon keresztül vezet be a kultúra rejtelmeibe, többek között lesz egzotikus tánc, tradicionális zene, esküvő tűzceremóniával, és akár te is átváltozhatsz egy indiai hercegnővé, hagyományos viseletbe öltözve megismerheted az indiai ékszerek jelentését, a díszítési és sminkelési praktikákat ezt henna- és testfestéssel fokozva.

Kipróbálhatod India méltán híres ízvilágát a gasztroszigeten, ahol a látványfőzésnél akár néhány tippet és trükköt is elleshetsz az India varázsa fesztiválon.

2015-ben kevés zenekart ötvözött akkora hype, mint a minoti Ghost
Bathot: nemcsak azért, mert a tagok az egzotikum kedvéért azt állították, hogy kínaiak, hanem mert ott folytatták a black metal továbbgondolását, ahol a Deafheaven vagy a Woods Of Desolation abbahagyta. A műfaj tradicionális megoldásait shoegazes, poszt-rockos megoldásokkal ötvöző, himnikus számokká gyúró kvintett az extrém zenék egyik legnagyobb kiadójánál, a Nuclear Blastnál van jelenleg – és a koncerten jó eséllyel mindenkinek bizonyítják majd, miért.