Azok kedvéért, akik nem a Szigeten képzelik el a hétvégéjüket, olyan programokat igyekeztünk válogatni, amelyek nem köthetőek a fesztiválhoz. A művelet 92.8%-ban sikerült is.

Csütörtök
Kevés olyan szigetes arcról tudunk, aki ne házasodott volna legalább egyszer a fesztivál idejére. Szerelmével, leendőbelivel, random emberrel, plüsscicával, alsónadrággal, nagyfröccsel vagy a Nagyszínpaddal. Ikonikus hely ez a budapesti fesztiválon, a WLB most az útlevelek kezelése után e mellé a helyszín mellé állt. Nem is akármilyen formában: nagyszabású játékot indítunk házasodóknak, akik ha egy fénykép erejéig vállalják szerelmüket és a Facebookon első napos házasként megtalálják képüket, és megosztják velünk kommentben ismerkedésük történetét, világraszóló budapesti nászutat nyerhetnek.Négy új alkotással bővült a Rejt/Jel/Képek ’56 – A forradalom titkos művészete című időszaki kiállítás.

A négy képet Fiedler Péter, Fiedler Ferenc unokaöccse bocsátotta a Magyar Nemzeti Múzeum rendelkezésére a kiállítás idejére, mely augusztus eleje óta látogatható.

Megérkezett a Pontoon jammelés-sorozatának legújabb epizódja, azaz az igazi munka után kiüldögélős, fröccsözős, beszélgetős, naplementenézős, zenélős kikapcs. Remélhetőleg az időjárás is hozzájárul a csütörtöki programhoz.

Péntek
Az idén 10 éves Óriás egyetlen budapesti koncertjét a zenekar kedvelt helyszínén, az A38 teraszán pénteken tartják. Ami a mostani koncertről biztosan állítható, hogy lesz egy új dal, lesz pár régi és még több nem olyan régi. Vagy fordítva.

Szabó Balázs igazi modern polihisztor: dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész, bábszínész és mesemondó. Pénteken a Kobuci Kertben adja elő zenés történeteit.Kompromisszumok nélküli és mindig kellemes meglepetést okoz. Groove-os minimal techno, afrikai vokál, csipetnyi swing és törzsi ütemek, megfejelve a tipikus „Grub"-féle dobokkal. Talán így lehetne leginkább jellemezni a BastiGrub -féle hangzást, melyet péntek este hallgathatsz meg a Corvin Clubban.

Elérkezett a nyári #Nofilter sorozat harmadik része.

Az A38Hajó tetőteraszának legújabb havi sorozatában Budapest meghatározó basszus DJ-i (pénteken Wondawulf és Bevild) szállítják az igazi nyári hangulatot.SzombatFolytatódik a jógasorozat a Corvin Club tetőteraszán, ahol első alkalommal már kellő érdeklődés mellett gyűltek össze az érdeklődők, hogy eleget tegyenek a hét feszültségeinek lelazításának és a gondolataink megpihentetésének. Bizonyára így lesz szombaton is.

Amélie, a naiv fiatal lány Párizsban él, a Montmartre-on. Élete egyhangúan telik, egy környékbeli bisztróban felszolgálóként dolgozik, a szomszédokkal pedig olyan bensőséges kapcsolatot tart fenn, mintha egy kisvárosban élne. Ám egy nap váratlan fordulat történik. Hogy mi, kiderül szombat este a tetőmoziban.

Itt nem árulnak zsákbamacskát: azok lesznek boldogok, akik a kerékpározás szerelmesei, lesz itt ugyanis minden: használt bringák, alkatrészek, új bringák, alkatrészek, kerékpáros mezek, cipők, tekerős turi, bringaszerviz a Balkar Bringa srácaival, kismotor, gördeszka, roller, retrokincsek. Szombaton a Dürer Kertben.A júniusi ostromot követően az EZER újra beveszi a Római-partot augusztus 13-án, amikor ismételten egy egész nap áll rendelkezésre a nyár legsportosabb happeningjén. Ahol a frizbik dobását hangrobbanás követi és ahol a petanque-golyók úgy fúródnak a homokba, mint az olajkutak Dubajban.Lady In Gold címmel augusztus 5-én jelent meg a klasszikus blues rockot játszó és egy döbbenetesen jó hangú csajjal felálló Blues Pills második albuma. Az Elin Larson svéd énekesnő vezette csapat tavaly júniusban Budapesten is bemutatkozott élőben, augusztusban pedig újra láthatóak lesznek a Barba Negrában.Vasárnap
Vasárnap megmutatják nektek az underground napfényes oldalát. Nincs várakozás, sötétben toporgás, egyből a teraszon rántják be a hangtechnikát. Az új napernyők és nyugágyak megérkeztek, egész vasárnap csattogós lazulás és Contra Mundum hangzás vár a város felett.

Olaszországban tényleg csak azt lehet kézműves fagyinak nevezni, ami bizonyos kritériumoknak megfelel, csupán megtévesztésként nem ösztönözhetik a vásárlást. A Pozsonyi út legújabb fagyizója, a Cioccolatte valóban kiérdemelné ezt a címet, még akkor is, ha Rimini riviéráján várná a fagyizókat. Lorenzo 30 éve főzi a jobbnál jobb krémfagyikat és készíti a nagyon gyümölcsös sorbet-kat. Megkóstolod vasárnap?