A végéhez közeledik az Aranyélet második évadának forgatása, ami a tervek szerint ősztől lesz majd látható az HBO-n és az HBO GO-n; a több mint 100 fős stábbal dolgozó sorozat készítői (Dyga Zsombor és Mátyássy Áron rendezők) moziélményt és még több izgalmat ígérnek. Lehetőséget kaptunk, hogy ellátogassunk az egyik forgatási napra, ahol egy régi, és egy új szereplővel is sikerült beszélgetnünk.

Nem véletlen, hogy az Aranyélet körüli lelkesedés a Trónok Harcával vetekszik hazai körökben: a széria jó történettel és mozifilmeket is megszégyenítő kivitelezéssel robbant be a köztudatba. Szerencsére a 18 országban bemutatott sorozat folytatására már nem kell sokat várni, ugyanis az új évad forgatása a végéhez közeledik.

Mi a 72. forgatási napra látogattunk el a IV. kerület egyik eldugott utcájába, ahol egy Bianka nevű lányt (Németh Lala) épp elfog két rendőr. Az új szereplőről azt kell tudni, hogy Gáll Feri (Végh Zsolt) – a Miklósi család régi barátjának lánya, akit egész életében szorosan fogtak otthon, és ezért egy nagyon furcsa kapcsolat alakult ki apa és lánya között. A kettőjük viszonyára az új évadban kompromisszumok nélküli elutasítás lesz jellemző, Bianka célja pedig az, hogy az apján kívül milyen motivációkat tud találni, és másokhoz hogyan mérje önmagát. Többet persze nem mondhatunk, hiszen köt a helyszínen aláírt titoktartási szerződés.

A forgatás kívülállóként egyébként legfőbbképpenérthetetlen, monoton, a legtöbben látszólag semmit nem csinálnak (ami persze nem igaz, mert épp feszülten figyelnek és készenlétben állnak), a jeleneteket az unalomig ismétlik, több kamerával, minden szögből mire úgy sikerül, ahogy azt a rendező elképzelte; mindeztsíri csendben, biztonsági emberek biztosításával.

Megtudtuk, hogy egy átlagos forgatási napon átlagosan 6-10 hasznos percet tudnak rögzíteni; a teljes sorozatot 79 nap alatt forgatják le. Mi sajnos nem voltunk olyan szerencsések, hogy elleshettünk volna 10 percet az új részek egyikéből, mivel 3 órán keresztül néztük ugyanannak a fél perces jelenetnek a felvételét. A stáb szerint előfordult olyan alkalom is, hogy az utolsó pillanatban mondtak le egy helyszínt, és azonnal kellett találni egy újat. A dolgok ilyenkor lehetnek aztán igazán izgalmasak. Persze ez belsősként teljesen más: Lala – aki egyébként épp a gimnáziumot készül befejezni – elmesélte, hogy mindennapjait is nagyban befolyásolja a szerepe. Néha azon kapja magát civil életében, hogy sorozatbeli karaktereként viselkedik.

Egy régi szereplőt, Olasz Renátót is sikerült megkérdeznünk, hogy mit gondol a második évadról: a Márkot alakító színész szerint a folytatás sokkal pörgősebb, feszesebb és kaotikusabb lesz. Elmondása szerint annak is örül, hogy jobban élvezi a forgatást, mint korábban, jobban szereti, hogy egyre komplexebb helyzeteket kell eljátszania.

A forgatás a megkérdezett két szereplő, és a stábtagok szerint is nagyon jó hangulatban telik, mindennaposak az olyan dolgok, hogy mikrosütő híján hajszárítóval melegítik a vacsorajelenetben elfogyasztandó ételt, de az is fontos, hogy a színészek sokkal közelebb kerültek egymáshoz a magánéletben is. Nem véletlenül reméli azt mindenki, hogy lesz harmadik évad.