Ebben az évben mi is nyithattunk egy nemzeti házat az olimpiai játékok helyszínén, így a miénkkel együtt 50 különböző tematikájú ház várja a látogatókat.

Magyarország a legsikeresebb olyan ország, amely még nem rendezett olimpiát, de ennek ellenére eddig még nem büszkélkedhettünk saját nemzeti házzal az ötkarikás játékok helyszínén.

168 aranyérmünkkel nyolcadikak vagyunk a rangsorban, az első 10 ország pedig saját épületben fogadhatja a vendégeit, így bár első alkalommal, de ebben az évben mi is nyithattunk egy nemzeti házat, így a miénkkel együtt 50 különböző tematikájú ház várja a látogatókat.

A Magyar Házba a szurkolók is betérhetnek, és magyar nyelven hallgathatják és nézhetik a közvetítéseket, valamint találkozhatnak a sportolókkal is. A riói olimpia,alatt nyitva tartó pavilon többek között bemutatja az olimpiai sikereket és a 2024-es budapesti pályázatot felvázoló interaktív tárlatot is. A ház a Lagua Rodrigo de Freitas tó partján egy lovas klubban található, innen rálátni Rió jelképére, a híres Megváltó Krisztus-szoborra is.

A sajtóközleményből megtudtuk, hogy a Magyar Házban az olimpiai versenyek közvetítésére és az olimpiához kapcsolódó beszélgetésekre alkalmas televízióstúdió és a külföldi újságírók által is használható médiacenter is található, de az épület fontos találkozópontként is szolgál a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjai és az olimpiához kapcsolódó szervezetek képviselői számára. A magyar pavilon különlegessége, hogy a többséggel szemben nem csak a szórakozásra és a pihenésre alakítottak ki egy helyszínt, hanem odafigyeltek a tartalom kialakítására, persze adott a prémium gasztronómia és „lounge”-ra alkalmas tér, de ezek interaktív kiállítással, játékokkal és ​vízbárral, filmekkel egészülnek ki.

A sport mellett pedig megjelennek a kulturális és innovációs tartalmak is, a Brain Bar Budapesttől a Szigeten át a Rubik-kockáig, illetve a budapesti olimpiai pályázatig. Ezeket a pavilonokat többnyire az adott ország saját stábja, diplomatái, sportolói, újságírói használják, de a hírek szerint a House of Hungary látogatói közt gyakran előfordulnak helyiek és más külföldi látogatók is, a bejáratnál sokszor sorok is kialakulnak. A minap például Jerome Meyinsse egykori NBA-sztár, Brazília kedvenc kosárlabdázója forgatta saját tévéműsorát a házban, de hamarosan ide látogat Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is.