Ha augusztus, akkor nemzeti ünnep és Sziget Fesztivál, de természetesen ebben a hónapban más húzóesemények is lesznek koncert, buli, gasztro, sport, kiállítás és színházi programok terén.

KoncertSziget Before party lesz az Ivan & The Parazollal a Budapest Parkban. Augusztus 6-án a Middlemist Red társaságában lép színpadra a fiatal kvartett.Plácido Domingót, a világ egyik legismertebb operaénekesét sokoldalú előadóként ismerhette meg a közönség pályafutása során. Ezúttal fiatal tehetségek társaságában ad elő népszerű operaáriákat, operett- és musicalrészleteket, valamint zarzuelákat Budapesten, a Bazilikánál augusztus 10-én.
A koncert ingyenes.

A többi mint tíz éve ugyanazzal az öttagú felállással működő Foals a kétezres évek egyik legmeghatározóbb indie-zenekara, illetve legjobb példája annak, hogy a műfaj egyáltalán nincs leszállóágban, sőt.

A többször is a világ legjobb koncertzenekarának választott banda karrierjének csúcsán látogat újból hazánkba augusztus 17-én.

Szabó Benedek és aGalaxisok második budapesti klubkoncertje jön 2016-ban.
Augusztus 20-án, tűzijátékkal, új számokkal a készülő (szomorú) harmadik lemezről. Plusz minden szám a Kapuzárási Piknikről és a Legszebb éveinkről. Nyárbúcsúztatás.Egy nap, amikor minden a Beatlesről szól a Kobuci Kertben augusztus 21-én.
A Beatles utolsó hivatalos koncertje 50 év után ismét megelevenedik a színpadon. Eljátsszák a San Francisco-i Candlestick Parkban adott teljes koncertet.

Az augusztus végi egynapos fesztiválra Magyarországra érkezik a nálunk már többször is járt Enter Shikari, valamint az Our Last Night, a Raised Fist a Petőfi és Kies társaságában augusztus 24-én a Barba Negrában.BuliA megszokottnál is könnyedebb vizekre visz benneteket augusztus 5-én a CorvinShine. Az első, igazán nyári dallamokra építő saját klubestre a karrierjét Berlinben megalapozó Phonique-t hívták meg.

A nappali bulik úttörője, a Cinematiné ismét a Cafe del Rióban dörömböl. Ezúttal is külföldi nagyágyúk lesznek a vendégek a Kopaszi-gát takarásába költözött Rióban augusztus 6-án.

A júniusi ostromot követően az EZER újra beveszi a Római-partot augusztus 13-án, amikor ismételten egy egész nap áll rendelkezésre a nyár legsportosabb happeningjén. Ahol a frizbik dobását hangrobbanás követi és ahol a petanque golyók úgy fúródnak a homokba, mint az olajkutak Dubajban.A Thissizz sorozat hónapról hónapra összeköti az underground elektronikus zene, új és állócsillagait.

Mindezt Budapest sokat látott klubjaiban vagy akár alternatív rendezvényhelyszínen, legközelebb augusztus 19-én.A világ egyik legismertebb DJ-je augusztus 27-én végre visszatér Magyarországra, méghozzá a BudapestParkba. Számos világsláger, egyedülálló zenei múlt, egy külön kategória, ez maga ATB.FesztiválBudapest egyik legnagyobb sörfesztiválján, az augusztus 5-7 közötti Gold Beer Festen népszerű magyar előadók mellett a '90-es évek sztárzenekarának, az Ace of Base-nek egyik hölgytagja, JennyBerggren is fellép.

Augusztus 10. és 17. között rendezik idén a SzigetFesztivált.

A nulladik nap sztárja Rihanna lesz, de látható Manu Chao La Ventura, a Muse, David Guetta, fellép még a Sigur Rós, Noel Gallagher and the High Flying Birds, a Bastille, JohnNewman, a Last Shadow Puppets, a Sum41, a KaiserChiefs, valamint az End Show-t vezénylő Hardwell, hogy csak a legnagyobb nagyszínpadi neveket említsük.Igazi nemzetközi kézműves fesztiválként augusztus 18. és 21. között rendezik a várban 30. Mesterségek Ünnepét, melynek fő témája idén a játék, részben népi játékok tárgyi kultúrájának bemutatása, játékkészítő mesterek segítségével.GasztroÚjra itt a sörgyárfesztiválozás ideje, vagyis ha augusztus végén különleges helyszínen szeretnél sörkülönlegességeket inni (közel 140 sörcsapról) és két színpadon koncerteket hallgatni, Kőbányát kell célba venned. A DreherFeszten a Dreher Sörgyárakban két napig tartanak a programok.

A Budapesti Német Sörfesztiválon kifejezetten Németországból származó házi, kis- és nagyüzemi sörfőzdék söreit lesz lehetőséged megkóstolni augusztus 25-28. között. Számos olyan sörrel találkozhatsz majd a rendezvényen, melyekkel Magyarországon eddig nem, csak nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem.

KiállításNégy új alkotással bővül a

Rejt/Jel/Képek ’56 – A forradalom titkos művészete című időszaki kiállítás.

A négy képet Fiedler Péter, Fiedler Ferenc unokaöccse bocsátja a Magyar Nemzeti Múzeum rendelkezésére a kiállítás idejére.

"Jószay Zsolt szobrai nem gyakorlatiasak, de szépek, határozottan képviselik véleményét a világból, melynek megmenthetőségében – mást nem lehet tenni – reménykedik.” Hann Ferenc: Jószay Zsolt című könyvében így jellemzi a Műcsarnokban augusztus 3-án nyíló tárlatot.Sport

Idén először, de semmiképpen nem utoljára elindul útjára a Sup Budapest és augusztus 6-án végigevezhetsz Budapest szívén észak-déli irányban egészen a Kopaszi-gátig a Parlament, a Gellért-hegy, a Budai vár és a többi nevezetesség előtt, együtt, remélhetőleg egy több száz fős csapattal.Színház

A musical a három Oscar-díjra is jelölt Billy Elliot című film történetére épül, amely egy szegény sorba született tehetséges kisfiúról szól, akinek családja hallani sem akar arról, hogy egy általuk ismeretlen terepre, a balettszínpadra lépjen. A darab augusztus 2. és 21. között az Operában látható.