Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Hősök a Hősök terén – hazatért a magyar labdarúgó-válogatott

Óriási tömeg fogadta hétfőn kora este a franciaországi Európa-bajnokságról megérkezett csapatot, amely évtizedek óta nem látott focilázat szabadított az országra. A budapesti Hősök terén több ezer szurkoló gyűlt össze megköszönni a fiúknak az elmúlt hetek katartikus élményeit.

Már a földalattin sejteni lehetett, hogy megint készül valami: minden bizonnyal hétfői „látogatottsági rekordot” döntöttek a sárga kocsik, mert ennyien egyszerre aligha utaztak rajtuk a hét első napján. Jó üzleti érzékkel néhány perec-, szotyi- és ereklyeárus is tanyát vert a kijáratnál, pedig ugye nem meccsre jöttünk, hanem ünnepelni.

Ünnepelni az utóbbi 30 év talán legkomolyabb magyar futballsikerét. Hiába „csak” egy Európa-bajnoki részvételről és egy nyolcaddöntőbe jutásról van szó, a mögöttünk hagyott napok bebizonyították: a világ legnépszerűbb sportágánál nincs nagyobb összekovácsoló erő.

Igazi tündérmese volt a csapat szereplése, vagy inkább – hogy igazodjunk a Hősök terén felállított alkalmi színpadon hangulatot csináló DJ sokadik trackjéhez – magyar népmese. Kíváncsiak lettünk volna a környéken bóklászó, mit sem sejtő turistákra, vajon mit gondolhattak, mi történik a kellemes nyári budapesti melegben ezen a sima hétköznap estén, miért van itt ez a rengeteg ember zászlókkal, sálakkal és persze görögtüzekkel.

Köszönteni jöttek. Őket. A CSAPATOT.

A szervezők remek dramaturgiai készséggel a Soho Party-t szerződtették előzenekarnak, hogy Betty Love-ék élőben adják elő az ország új focihimnuszát. A formáció alighanem élete koncertjét adta, ami a nézőszámot illeti, ekkora visszatérésre biztosan nem számítottak.

Kisebb késéssel gördült be a fehér busz, melyről leszállva egyenként szólította színpadra a nemzet jelenlegi első számú kedvenceit Kovács „Kokó” István olimpiai bajnok ökölvívó. Nehéz megmondani, melyik játékos kapta a legnagyobb ovációt, de talán a Dzsudzsák, Király, Gera trió győzött – nagyjából ebben a sorrendben.

Azért KleinheislerLászló sem panaszkodhatott: a Scholes becenevű középpályást külön kiemelte a tömeg egy „Szép volt, Laci!” rigmussal, de Király Gábor is megannyi éljenzést kapott, holott nem is volt rajta a szürke mackógatya.

Kokó előre közölte a jelenlévőkkel, hogy hosszú beszédekre ne számítsanak, elvégre ezek a fiúk hetek óta nem látták a szeretteiket. Mindenesetre Dzsudzsák Balázs és a szövetségi kapitány, BerndStorck szólt néhány szót, leginkább, hogy megköszönjék a kitartást, a szurkolást, az elmúlt heteket. Köszönettel azonban mi tartozunk, hiszen még – ahogy a cséká fogalmazott – fel sem fogtuk, ami történt.A rövid értékelések után közös énekléssel zárult a hazatérés. A válogatott tagjai egymásba kapaszkodva énekelték többek között, hogy újra itt van a nagy csapat, végül pedig megcsodálhattuk Szalai Ádám nézését, járását és tánctudását.

Az éjjel ugyan véget ért, de amit ezek fiúk varázsoltak nekünk, az csoda volt.

Hasonló tartalmak

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros

?>

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros: tó, patak, rengeteg zöldfelület és lakóházak.

A Budapest150 bemutatja: Budapest hősei

?>

A főváros egyesítésének 150. évfordulóján a Budapest Hősei projekt keretében olyan szakembereket ismerhetünk meg, akiknek hálásak lehetünk minden nap.

Budapest

Emlékek arról a bizonyos 1987-es budapesti hideg télről

?>

A nagy 1987-es tél a mai napig különös nosztalgiát ébreszt azokban, akik átélték.

A II. kerületre hagyta lakóházát, egy kikötéssel

?>

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook-oldalán adott hírt két bölcsődefejlesztésről, melyek egyike különösen kedves történet.

Neked ajánlott

A