Június 23. és július 20. között rendezik meg a Cirko-Gejzír mozi filmfesztiválját, amin az elmúlt évek filmtermését vetítik újra.

A négyhetes fesztivál alatt naponta 3, összesen 84 filmet láthat a közönség a Cirko-Gejzír moziban, köztük díjnyertes alkotásokat, dokumentumfilmeket és magyar finomságokat is. A korábbi években megszokott módon a Szánsájnon idén is fröccsel és málnaszörppel várják a nézőket, akik bepótolhatják a korábban elmulasztott filmeket, vagy újranézhetik a nagy kedvenceket. A jegyár egységesen 1200 Ft, de a fesztivál ideje alatt is él a hétfő-keddi kedvezményes, 950 Ft-os jegyár, emellett a Cirko-bérletek is érvényesek.

A Szánsájn a magyar és nemzetközi filmes termés legjavából válogat. Lesznek skandináv romantikus komédiák (Csak a szerelem számít; Majdnem tökéletes szerelem; Rúzs, reptér, satöbbi), Cannes-ban díjazott alkotások (Dheepan; Csodák; A dombokon túl), magyar filmek (Viharsarok; Nekem Budapest; VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan), animációk (Szél támad; A futurológiai kongresszus), mediterrán komédiák (Péntek Barcelonában; Truman; Asztal két főre), történelmi drámák (Walesa; Phoenix bár) és dokumentumfilmeket is vetítenek majd (Fischer Iván; Róma körül).
A fesztivál zárófilmje a 2015-ös Velencei Filmfesztiválon Ezüst Oroszlánt nyert A Klán. Az argentin bűnügyi filmet premier előtt láthatja a Cirko-Gejzír közönsége július 20-án.
A részletes programért kattintsatok IDE.