Puskás Ferenc szobra előtt fejeli a labdát az amerikai nagykövet, csatlakozva a foci Eb-hez kapcsolódó kihívásokhoz.

Az Amerikai Nagykövetség egy videót tett közzé, melyben Colleen Bell nagykövet elfogadja az osztrák Alexa Wesner nagykövettől érkező kihívást. Alexa Wesner, az USA

ausztriai nagykövete zöldveltelinit ígért azon országok nagyköveteinek, akik Ausztria ellen játszanak majd, ha azok legyőznék az osztrákokat.

A foci Eb kapcsán egy kihívás elé állították a részt vevő országok nagyköveteit, melyhez most az amerikai nagykövet, is csatlakozott, és egy videóban hívta ki Barber és Sherman nagykövetet.

A videó helyszíne az óbudai Puskás Ferenc szobra és a mellette levő tér, ahol a nagykövet melegítőben, egy futball-labdával a hóna alatt fejezi ki, mennyire szurkol a magyaroknak. Arra a meccsre is utal, mikor 1945-ben Budapest legyőzte 5:2-re Ausztriát, és elmondja: amennyiben a magyarok nem vernék meg az osztrákokat, abban az esetben küld két magyar specialitást: pogácsát és egy üveg pálinkát. Bell büszke a 2016-os Európa Bajnokságra bejutott magyar focicsapatra, és ma a Szabadság téren fog szurkolni a magyar csapat továbbjutásáért.