Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Az amerikai nagykövet videóban fejel, és a magyaroknak szurkol

Puskás Ferenc szobra előtt fejeli a labdát az amerikai nagykövet, csatlakozva a foci Eb-hez kapcsolódó kihívásokhoz.

Az Amerikai Nagykövetség egy videót tett közzé, melyben Colleen Bell nagykövet elfogadja az osztrák Alexa Wesner nagykövettől érkező kihívást. Alexa Wesner, az USA

ausztriai nagykövete zöldveltelinit ígért azon országok nagyköveteinek, akik Ausztria ellen játszanak majd, ha azok legyőznék az osztrákokat.

A foci Eb kapcsán egy kihívás elé állították a részt vevő országok nagyköveteit, melyhez most az amerikai nagykövet, is csatlakozott, és egy videóban hívta ki Barber és Sherman nagykövetet.

A videó helyszíne az óbudai Puskás Ferenc szobra és a mellette levő tér, ahol a nagykövet melegítőben, egy futball-labdával a hóna alatt fejezi ki, mennyire szurkol a magyaroknak. Arra a meccsre is utal, mikor 1945-ben Budapest legyőzte 5:2-re Ausztriát, és elmondja: amennyiben a magyarok nem vernék meg az osztrákokat, abban az esetben küld két magyar specialitást: pogácsát és egy üveg pálinkát. Bell büszke a 2016-os Európa Bajnokságra bejutott magyar focicsapatra, és ma a Szabadság téren fog szurkolni a magyar csapat továbbjutásáért.

Hasonló tartalmak

Mennyire ismered a Széll Kálmán / Moszkva tér történetét?

?>

Új kvízünkkel tesztelhetitek, mennyire ismeritek Budapest egyik legfontosabb csomópontjának történeté.

Budapest

Ahol az első hazai altatásos műtétet végezték – A Semmelweis Klinikák története

?>

A Semmelweis Klinikák korszerű sebészetével egykor a tudomány fellegvára volt, és itt hajtották végre az első hazai altatásos műtétet.

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros

?>

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros: tó, patak, rengeteg zöldfelület és lakóházak.

A Budapest150 bemutatja: Budapest hősei

?>

A főváros egyesítésének 150. évfordulóján a Budapest Hősei projekt keretében olyan szakembereket ismerhetünk meg, akiknek hálásak lehetünk minden nap.

Neked ajánlott

A