Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

Pesti fesztivál egy budai cserkészparkban – jön az első Kolorádó fesztivál

Június 16-18. között érkezik az első Kolorádó fesztivál egy budai cserkészparkban, pesti nyüzsgéssel, koncertekkel, tábortűzzel és számháborúval.

Kevés olyan fesztiválunk van, amelynek helyszíne a főváros, pedig igazán lehetne több, hiszen hely, zenekar és érdeklődő akadna rá bőven. Ezt a rést próbálja betömni egy olyan háromnapos fesztivál, amely koncepciója természetközeli: "a János-hegy egyik kevésbé ismert gerincének titkos tövében", egy budai majorban gyülekezhetnek majd a fesztiválozók, mégis a pesti nyüzsgést szeretnék becsempészni. Itt lehet majd túrázni, sátrazni, koncertekre bólogatni, és mindezt a Széll Kálmán tértől 15 percre. Lesz tűzrakás, madárles, lehet kézimunkázni és strandröplabdázni, és olyan – egy cserkészbázishoz hű – programok is lesznek, mint számháború vagy tábortűz körüli ücsörgés-táncolás.

A június 16-án induló, első Kolorádó fesztiválon három napon át közel száz fellépő játszik az adyligeti Sztrilich Pál Cserkészparkban, ahol este az égre tekintve még láthatjuk a csillagokat a tiszta égen, nappal pedig a koncertek előtt kirándulhatunk egyet. Olyan zenekarok lépnek majd fel, mint a Fran Palermo, a Dope Calypso, a Bermuda, de ezen az eseményen mutatkozik be Zságer Balázs és Genser András formációja, a Changing Grey, napközben akusztikus koncerteket telepít a rétre a Balcony TV Budapest és a Mome Zaj.

Külön színpadot kap a nyolcadik kerület legfontosabb művészeti és társadalmi intézménye, a Gólya. Az elektronikus fronton egy komplett estét ad a Technokunst az olasz berghain-technót játszó Giorgio Gigli szerepeltetésével, a csűrt a Bar72 és az NVC veszi be és ide helyezi át székhelyét a Girls and Mathematics által gründolt Cinema Bizarre is, amire a Kuniyuki Takahashi érkezik Japánból.

Kolorádóban

nem minden a zenéről szól: két koncert között nappali cserkész és nemcserkész játékokkal, így frizbivel, focival, strandröplabdával, számháborúval és felvarró workshoppal lehet hasznossá tenni a első igazi nyári hétvégét.

Bérlet et még elővételben korlátozott számban június 15-ig lehet venni 6000 Ft-ért, a helyszínen pedig számban 7000 Ft-ért, a napijegy 4000 Ft, és a helyszínen lehet megvenni.

Esemény Facebook-oldala
Weboldal

Hasonló tartalmak

Kultúra

The AI Film Festival (AIFF) 2024

Magyarországon elsőként szervezett nemzetközi, mesterséges intelligenciával készült filmeknek versenyt a The AI Film Festival (AIFF). A 145 beérkezett pályamunkákból rangos zsűri választotta ki a legjobb alkotásokat, amelyeket március 3-án a Bem Moziban nézhetünk meg. Az AIFF-ra öt – látványfilm, dokumentumfilm, kísérleti film, videóklip, vegyes művészeti alkotás – kategóriában, maximum 15 perces, legalább a mű felében mesterséges intelligenciával készült alkotásokkal nevezhettek a készítők.

Kultúra

Jávor Piroska: „Játék Parnasszuson”

Az idén 80 éves szentendrei festőművész, Jávor Piroska kiállítása nyílik a Szentendrei Képtárban március 8-án, 17 órakor Játék a „Parnasszuson” címmel.

Kultúra

Te nem vagy olyan

A Te nem vagy olyan című kiállítás alkotói különböző terepekről érkeznek és más-más aspektusait érintik a női- és a roma elbeszélésnek, ezek közös halmazának, amelyek még inkább hiányoznak a kortárs társadalmi és művészeti diskurzusokból. Ezen attitűdök sorából nem marad ki az a kérdésfelvetés sem, hogy abban a kulturális mezőben, ahol nagyon kevéssé jelenik meg ez a hang, milyen elvárás épül egy fiatal alkotóra, hogy dolgozzon gender vagy etnikai felvetésekkel, szabadulhat-e a társadalmi és kulturális elvárásoktól.

Kultúra

Légrádi Gergely: Falaink – könyvbemutató

Légrádi Gergely új regényében egy csonka családot ismerhetünk meg anya és fia elbeszélésén keresztül. A kisiskolás gyerek jobbára befelé fordulva, a saját maga által megálmodott világban él.

Neked ajánlott

A