Június 16-18. között érkezik az első Kolorádó fesztivál egy budai cserkészparkban, pesti nyüzsgéssel, koncertekkel, tábortűzzel és számháborúval.

Kevés olyan fesztiválunk van, amelynek helyszíne a főváros, pedig igazán lehetne több, hiszen hely, zenekar és érdeklődő akadna rá bőven. Ezt a rést próbálja betömni egy olyan háromnapos fesztivál, amely koncepciója természetközeli: "a János-hegy egyik kevésbé ismert gerincének titkos tövében", egy budai majorban gyülekezhetnek majd a fesztiválozók, mégis a pesti nyüzsgést szeretnék becsempészni. Itt lehet majd túrázni, sátrazni, koncertekre bólogatni, és mindezt a Széll Kálmán tértől 15 percre. Lesz tűzrakás, madárles, lehet kézimunkázni és strandröplabdázni, és olyan – egy cserkészbázishoz hű – programok is lesznek, mint számháború vagy tábortűz körüli ücsörgés-táncolás.

A június 16-án induló, első Kolorádó fesztiválon három napon át közel száz fellépő játszik az adyligeti Sztrilich Pál Cserkészparkban, ahol este az égre tekintve még láthatjuk a csillagokat a tiszta égen, nappal pedig a koncertek előtt kirándulhatunk egyet. Olyan zenekarok lépnek majd fel, mint a Fran Palermo, a Dope Calypso, a Bermuda, de ezen az eseményen mutatkozik be Zságer Balázs és Genser András formációja, a Changing Grey, napközben akusztikus koncerteket telepít a rétre a Balcony TV Budapest és a Mome Zaj.

Külön színpadot kap a nyolcadik kerület legfontosabb művészeti és társadalmi intézménye, a Gólya. Az elektronikus fronton egy komplett estét ad a Technokunst az olasz berghain-technót játszó Giorgio Gigli szerepeltetésével, a csűrt a Bar72 és az NVC veszi be és ide helyezi át székhelyét a Girls and Mathematics által gründolt Cinema Bizarre is, amire a Kuniyuki Takahashi érkezik Japánból.

Kolorádóban

nem minden a zenéről szól: két koncert között nappali cserkész és nemcserkész játékokkal, így frizbivel, focival, strandröplabdával, számháborúval és felvarró workshoppal lehet hasznossá tenni a első igazi nyári hétvégét.

Bérlet et még elővételben korlátozott számban június 15-ig lehet venni 6000 Ft-ért, a helyszínen pedig számban 7000 Ft-ért, a napijegy 4000 Ft, és a helyszínen lehet megvenni.

Esemény Facebook-oldala
Weboldal