Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Éjszakai élet

Járd be egy este alatt az ország borvidékeit! – Budapesti Borbár Túra

Először rendezik meg a Budapesti Borbár Túra 2016 rendezvényt, június 8-án borbárok változnak át magyarországi borvidékekké, és képviselik egy-egy tájegység jellegzetes borait és pincészeteit.

A magyar borvidékek értékes borait felfedezni nagy öröm minden borkedvelő számára, legyen akár profi vagy csak hobbi borkóstoló, de végiglátogatni a 22 borvidéket, és mindenhol megállni kóstolni, nem kis feladat.

Milyen jó lenne, ha egyszer, utazás és az ország bejárása nélkül a budapesti utcákon sétálva, csak a fővároson belül adódna lehetőség arra, hogy a magyar borvidékek borait végigkóstoljuk egyetlen este alatt. Természetesen a teljesség igénye nélkül, de erre június 8-án, szerdán lehetőségünk adódik a Budapesti Borbár Túra keretében. A Wineglass Communication és a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében most a borisszák eme esemény életrehívásával a fővárost el nem hagyva kóstolhatják végig a magyar borvidékek kiemelkedő borait.

A borbárok forradalma csupán pár éve kezdődött Budapesten, ezért is meglepő, hogy mára már közel 20 ilyen egységgel bír a főváros. Most minden borbár egy-egy borvidéket hív el "vendégségbe", mi pedig végiglátogatva a helyeket tulajdonképpen egy képzeletbeli túrát tehetünk a magyar borvidékeken, és megismerkedhetünk azok boraival. Ennek olyan pozitív következménye is lehet, hogy ha megtetszik nekünk egy borvidék, utána vonatra/autóba ülhetünk, és megnézhetjük, körbekóstolhatjuk "élőben" is. Minden budapesti borbár egy-egy régiót mutat majd be, amelyet a területről érkező ismertebb borászok képviselnek.

Tőlük megtudhatjuk a vidékre vonatkozó infókat és a rájuk jellemző borkultúra érdekességeit, sőt az aktuális vidék legalább három borát ahány borvidékünk van, annyi (22%) kedvezménnyel kóstolhatjuk meg.

A program célja, hogy minél többen kedvet kapjanak a nyári és őszi boros kalandtúrához, hazánk neves borvidékeinek felfedezéséhez, bebarangolásához.

És ha már ellátogatunk valamelyik borbárba, érdemes kóstolás közben figyelni, hogy a területek és a jellegezetes fajtáik hogyan és miben térnek el a következő vagy előző helyen kóstoltatoktól, így az egészet egy jó ksi felfedezős játéként is felfoghatjuk. A szervezők célja, hogy az eseményen való részvétellel megismerjük Magyarország 22 borvidékét. Nincsenek szervezett útvonalak, így mi döntjük el, elsősorban melyik helyszínek érdekelnek.

Meddig?

A rendezvényhez csatlakozó borbárok délután 16 és este 22 óra között biztosan nyitva tartanak, ezen túl a saját, általános nyitva tartási idejük szerint látogathatóak.

Mennyiért? Belépőjegy nincs, a rendezvényen ingyenesen lehet részt venni, nem feltétele sem pohár, sem karszalag megvásárlása. Ezen az estén minden borbár a vendégül látott borvidék három borát 22% kedvezménnyel adja, ezért érdemes megkóstolni ezeket a borokat.

Hol? A rendezvény különböző helyszíneken zajlik egyszerre, abban a 22 budapesti borbárban, amelyek csatlakoztak az eseményhez.

Hasonló tartalmak

Hétvégi programajánló – Boiler Room Budapest, skandináv könyvvásár, Hungarocomix

?>

Hétvégén már naptár szerint is itt az advent, és a legkülönfélébb programokkal kezdhettek készülődni és hangolódni a karácsonyra. Mutatjuk is!

December 3-án kétezernél is több Mikulás futhat végig a Váci utcán

?>

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a budapesti Mikulásfutást, amire az ország 260 településről érkeznek majd a Mikulás ruhás alkalmi futók.

Mostantól úgy is ehetsz a Teyfölben, mintha otthon lennél

?>

A szentendrei Teyföl konyhája kiváló, a hangulat pedig baráti. Téli fejlesztésük a teraszon felállított iglu.

Legyen vidámpark a VIII. kerületben! – Podcastünkben az Animal Cannibalsszel beszélgettünk Józsefvárosról

?>

Milyen sztorik köthetők a város legszínesebb kerületéhez? Az Animal Cannibalsszel jártuk körbe, hogy miért is volt olyan jó Yozsefvárosban felnőni.

Neked ajánlott

A