Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Éjszakai élet

Hello BRKLYN – ez történt eddig a Kazinczy 48-ban

Még 1 éve sincs, hogy a Kazinczy utcában megnyílt a BRKLYN, de már sokan ismerősként üdvözlik egymást a hétvégi bulikon. Mi közvetlenül nyitás előtt jártunk itt, akkor nagyon bizalomgerjesztő volt a képlet. Azóta sokat hallottunk a helyről és a bizonyos BRKLYN-os éjszakákról, így most visszamentünk, hogy megnézzük, mi történt velük azóta. Annyit elöljáróban elmondhatunk, hogy az igényes bar&klub neves bulibrandekkel támadja a várost, de a romos helyett indusztriális stílusú épületbe nem csak táncolni érdemes járni. A lényeg: érezze jól magát mindenki, aki betér. És úgy tűnik, betérni menő.

Volt egyszer egy erzsébetvárosi trafóház, amibe 2015 augusztusában beköltöztettek egy szelet Amerikát. Vagyis a BRKLYN nem állt be a kerületi romkocsmasorba, hanem inkább fogta New York legemblematikusabb negyedének sokszínűségét és hangulatát, és összegyúrta Budapesttel: jött a divatos indusztriális beütés és az extra dizájnelemek, a jó minőségű street food, a jól táncolható zenék és a lelkes pesti közönség. A legújabb arculati dobás a terasz, amit tavasszal, kevesebb mint egy hét alatt szabtak át, és azóta nagyon kedvelt rész lett nagy üvegfelületeivel és kényelmes ülőalkalmatosságaival. Kora este kellemes, élő zenével megtámogatott vacsorára lehet ide betérni, éjszaka pedig jön a váltás, és a terasz nyüzsgő tánctérré alakul. Mindkét esetben érdemes viszont olvasgatni a hely pikáns tanácsait a falra függesztett, izzókkal kivilágított táblákon. Nagyon lehet szeretni a többszintes elrendezést is, ennek köszönhetően kicsit zegzugosabb a hatás. Ha pedig teljesen felsétálunk a méretes, acélszerkezetes lépcsőn, a nemrégiben újranyitott tetőteraszra jutunk. Ami elsőre feltűnik, hogy a hetedik kerületi kis utcákba beszorult levegő után itt egy kis friss szellő éri az embert, és miközben szemlézünk a Kazinczy utca felé tartó embertömegből, el lehet kortyolni akár egy jóféle gin-tonikot. A nyár folyamán ráadásul grillezni is lehet majd itt. Az épületben egyébként 4 különböző stílusú bárpult van, így mindenki megtalálhatja a kedvencét, a kiszolgálás pedig gyors és kedves.

Bulifronton a lényeg hétvégén történik: péntekenként vagány R&B zenék szólnak, mindezt a Rock the Friday bulibrand keretén belül. Ez minden pénteken más tematikával van fűszerezve, ami viszont állandó, az a hangulat, az érzés és a csapat.

Kéthetente szombaton fordul a kocka: nagyvárosi house klasszikusok és szexi deep feldolgozások szólnak a BRKLYN Bounce és Manhattan nevével fémjelezett estéken. De további ismert bulisorozatot is tető alá hoznak: ilyen a nemzetközi vendégkörnek dedikált Passport, a '80-as, '90-es évek diszkóslágereiről szóló Retrostars Vigadó és az R&B-re épülő, legújabb amerikai zenei stílusokat felvonultató Snapback is.

Ebből is látszik, hogy itt mindenki megtalálja a saját számításait.8 hónap alatt szépen híre ment a BRKLYN-os éjszakáknak, a budapestiek jó részének már biztosan ott szerepel a fejében, mint igényes bulihelyszín és menő bár, de érdemes még megbízható étteremként is számításba venni. Nagyon jó az út, amin a klub halad, minőségi szórakozást és stílusos környezetet kínálnak, ahova egy kicsit ki lehet öltözni, ha akarunk, de nem kell feszélyezve éreznünk magunkat magassarkú vagy épp zakó nélkül sem. A nagyot szóló bulikon kívül a kulturális programokra is komoly hangsúlyt fektetnek, ezt jól mutatják a Budapest Zeitgeist kerekasztal-beszélgetések, a közelgő big band fellépése vagy éppen a fotókiállítások. Leállás pedig nincs, így azon se lepődjünk meg, ha hamarosan Pécsett vagy Balatonfüreden találkozunk a Mancza Norbert és csapata által képviselt stílussal.

Hasonló tartalmak

Hamarosan elnyelheti a föld ezt a legendás pesti kastélyt

?>

A Bogáti-Hajdú-villa a 19. század végén épült, a süppedős talaj miatt pedig a Loire-völgyi kastélyok mintájára ezt is lábazatra emelték.

Mennyire ismered a Széll Kálmán / Moszkva tér történetét?

?>

Új kvízünkkel tesztelhetitek, mennyire ismeritek Budapest egyik legfontosabb csomópontjának történeté.

Mutatunk egy kávézót, ahol akár színészekkel is összefuthatunk!

?>

A Katona József Színház büféje, a kantin: nem csupán az előadások idején, hanem mindennap nyitva áll a vendégek előtt.

Közép-európai ebéd 120 méterrel a város felett

?>

Krúdy kedvence és régiós gyöngyszemek, bisztróhangulat és a város legizgalmasabb panorámája – megnéztük a VIRTU Restaurantot.

Neked ajánlott

A