Ha szereted a sört, a következő hétvégére ne csinálj magadnak programot. Pontosabban de: három sörfesztiválra látogathatsz ki az elkövetkezendő napokban Budapesten, amihez a hírek szerint az időjárás is hozzáadja a magáét.

Csütörtök
Idén másodjára tartják meg a Serfőzőrendezvények szezonnyitó fesztiválját a Corvin Sétányon. A négy napon át tartó rendezvényen a magyar kézműves sörök mellett kiemelt szerepet kapnak az import kisüzemi sörök.

Korábban már ajánlottuk a séta utáni második legolcsóbb városnéző túrát, a vonaljegynyi pénzbe kerülő villamosozást. A legszebb útvonalúnak tartott 2-es mellett ugyanannyi forintért hasonló minőségű szolgáltatást biztosít a fonódása óta meghosszabbított szakaszon közlekedő 41-es, amely pazar látnivalókat kínál az ablakból.

Egy jó kis összejövetel valahol a városban, szalmaszállal a szájban, szalmakalapban.

Szép időben elfoglalhatod a város egyik kellemes pontját, hogy beszélgess, mulass, vegyülj a megszokott helyzetektől, bároktól és kluboktól függetlenül. Ez a Botellón, melyre a szervezők biztosítják a zenét, a poharakat és a szemeteseket. Te meg az italt.Három nap, három film, egy ország. Keserédes történetek a tűz és a jég birodalmából, Izlandról. A pénteki Madárkák-vetítés után SzabóSimon filmrendezővel beszélgetnek az Izlandi Napokon, többek között az izlandi filmművészetet is meghatározó felnövekvés-történetekről.
PéntekA Nemzetközi Sörfesztiválon nemcsak a hazai kézműves sörfőzdék kapnak helyet, de megjelennek a legnevesebb nemzetközi sörkészítő műhelyek is. Több mint 300 fajta sör, street food, és egy nemzetközi sörverseny teszi teljessé a fesztivált.

Május 20-án egy igazán különleges formációban tér vissza a Monochrome. A FatumTattoo művészei mutatkoznak be az éjszakai színházban és engednek betekintést egy soha nem látott tárlatba.A Fröccs Piknik Fesztiválon a borfröccsökön túl italmesterek sörből, pálinkából, és egyéb italokból is készítenek majd nagyszerű spriccereket, és természetesen, hogy az egész családnak kedvezzenek, lesznek alkoholmentes friss gyümölcsfröccsök is.

Az EinstürzendeNeubauten basszusgitárosa és zenei rendezője, AlexanderHacke az utóbbi időben főleg feleségével a berlini képzőművész-filmes-divattervező Danielle de Picciottóval alkot együtt. Legújabb közös lemezük, a Perseverantia májusban jelenik meg, ennek bemutató turnéján érkeznek - immár harmadszor - az A38 Hajóra.

Kolozsváron, a fellegvárban, a régi lőszertárban van egy testvérklubja a LÄRM-nek, a Gazette. A hely atmoszférája, zenei mihez tartása és maximalista puritánsága egybecseng az Akácfa utcai lokállal. Egy nagy különbség, hogy ők még hegesztettek hozzá egy festői kolozsvári full panorámát. A helycserés bulizás sokadik állomása most ez.Szombat

Május 21-22-én a Múzeumkertben és a Magyar NemzetiMúzeumban 21. alkalommal rendezik meg a Múzeumok Majálisát. Ez a 40 ezer látogatót vonzó fesztivál több mint 120 hazai múzeumnak nyújt lehetőséget a bemutatkozásra, programkínálatuk ismertetésére.A Contra Mundum születésnapjához illően ünnepien telt ütemek (és idomok) várhatóak, a felállás pedig már csak méretéből fakadóan is egyedinek mondható; 40 DJ és producer kibontakozását élheted majd át, és mindezt 4 helyszínen.A Kisüzemi Sörfőzdék Érdekvédelmi Egyesülete és 30 hazai kisüzemi sörfőzde kínálata vár az óbudai Fő téren az Óbudai Kézműves Sörök Fesztiválján.

A gasztronómiai kínálatot food truckok színesítik.A Bohemian Betyars azt találta ki a Kobucival, hogy a 7. szülinapjára és a NagySzínPad-győzelmére való tekintettel ingyenes koncertet ad ott.

A csapat saját zenéjét speed-folk freak-punknak nevezi, ebben a keverékben a zúzós punkot, pattogó skát, sodró pszichedéliát vagy éppen a melodikus témáikat keveri magyar, balkáni és cigány dallamokkal.Levon Vincent, az egyik legdögösebb zenecsináló minden bizonnyal vaskos szettet nyom majd kiváló magyar társaival karöltve szombaton a Hajón.

A RIO Budapest minden szombaton felpezsdíti az éjszakáidat, a legforróbb nyári dallamokkal és kedvenc slágereiddel. A RIO Saturday keretében a kedvenc rezidensek mellett a legjobb lemezlovasok fogják birtokba venni a RIO pultját, hogy idén is emlékezetes legyen a nyár. (X)VasárnapA 21. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán megmérettetheted magad a 10 kilométeres távon, amely párban is teljesíthető. A kezdő futókat az 5 kilométer, a gyaloglókat a 2,1 kilométeres táv várja május 22-én.

A májusi időjárás ugyan kiszámíthatatlan, a WAMP ismét szokott helyén várja a magyar dizájn mellett elkötelezett látogatókat, akik ezúttal is a hazai alkotók legfrissebb újdonságai közül válogathatnak. Akik tavaszi gardróbfrissítést terveznek, a legjobb helyen keresgélnek, hiszen itt a legújabb kis szériás tavaszi-nyári kollekciókból válogathatnak kedvükre, és a hozzá illő kiegészítőkért se kell messze menniük. Akik pedig otthonukat dobnák fel néhány egyedi dizájntárggyal, azokat a már jól ismert tervezők munkái mellett új kiállítók is várják vasárnap.A Pontoon és a BudapestRooftopCinema közösen, kéthetente vasárnaponként tart össznépi popcornozást a Lánchíd lábánál.

Rögtön a tragikus hirtelenséggel elhunyt multitalent, és a lila szín feltalálója, Prince agyából kipattant, saját élettörténet feldolgozó PurpleRain kerül vászonra a teraszon.