Az Ázsiában igen népszerű gőzölt gombócok lassan Budapestre is beszivárognak: a Szabadság téren nyílt Baotiful után ismét nyílik egy, illetve kettő új hely a húsos, zöldséges és édes töltelékekkel megrakott batyuk tiszteletére Bao Box néven. Ez esetben azonban a koncepció más, itt kimondottan erre az ételre mentek rá, hozzájuk pedig izgalmas szószokat és zöldséggel megrakott poharakat kínálnak igen barátságos árakon.

Új étteremmel bővül hamarosan Budapest már eleve is változatos palettája, jövő héten megnyílik ugyanis a Bao Box, amely az egyik legnépszerűbb ázsiai street foodra, a húsos, zöldséges és édes töltelékekkel megrakott batyukra specializálódott.A helyet – ahogy az lenni szokott – egy hosszabb sanghaji tartózkodás és egy kínai férj ihlette, a távol-keleten ugyanis szinte minden sarkon ehetünk ilyesmit, míg Budapesten eddig csak elvétve különbözős ázsiai éttermekben, illetve a Szabadság téren működő Baotifulban találhattuk meg.

Annak ellenére, hogy csak gőzölt csomagocskákkal foglalkoznak a paletta igen széles: a helyen gombás-húsos (279 Ft), curry-csirkés (297 Ft), zöldséges (297 Ft), rákos (349 Ft), édes chilis-marhás (349 Ft), illetve teriyaki-csirkés (297 Ft) változatot ehetünk, hozzájuk pedig 159 Ft-ért kérhetünk szószokat (édes szója, pikáns szója, földimogyoró, édes chili), illetve poharas zöldséget (249 Ft). Ezen felül jiaót, vagyis ropogósra pirított batyut is rendelhetünk (279 Ft). Az ételeket természetesen menüben is lehet kérni 599 Ft, 1090 Ft, illetve 1499 Ft-ért, mérettől függően.A Kolosy téri üzlet mellett (volt Vision Express) kipróbálhatjuk tesztüzemben a Móricz Zsigmond körtér 10.

szám alatt nyíló éttermet is.

Bao Box 1036 Budapest, Kolosy tér 1/A 1117 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 10.

Facebook